Ζέφυρος

Γοητευτική θαλασσινή ιστορία


Tο μακροβιότερο εστιατόριο για ψάρι στο Μικρολίμανο συνεχίζει να γράφει ιστορία από το 1931 και οι πιστοί επισκέπτες από ολόκληρη την Αττική γεμίζουν τα τραπέζια του πάνω στη θάλασσα για να απολαύσουν τις εκλεκτές του ψαρονοστιμιές, την κορυφαία ποιότητα και τη μαστοριά στη σχάρα και στο τηγάνι. Τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά προέρχονται από ολόκληρο το Αιγαίο και κατά κύριο λόγο από την Κορώνη και την Ελαφόνησο όπως και την Εύβοια, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, καλύπτοντας κάθε γούστο. Από μαριδάκι, σαρδέλες και γαύρο, για όσους αγαπούν τα μικρόψαρα, μέχρι συναγρίδες, φαγκριά, σφυρίδες, στήρες και ροφούς για όσους αποζητούν μεγαλύτερο ψάρι ψημένο στην εντέλεια.

Υπέροχη και πληθωρική η ανάμεικτη σαλάτα με ξεφλουδισμένη ντομάτα, μαρούλι, ρόκα, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο και πιπεριές τουρσί που σερβίρεται σε μεγάλη πιατέλα ανοίγοντας την όρεξη, ένα κι ένα τα επιδόρπια με τα οποία θα γλυκαθείτε στο τέλος: εκμέκ, πορτοκαλόπιτα, σοκολατόπιτα και κυδώνια στο φούρνο με παγωτό. Εξαιρετική η wine list με πολλές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, τσίπουρα και ούζα.

Tip: Ολόφρεσκες καραβίδες και αστακοί απογειώνουν τις θαλασσινές μακαρονάδες που αποτελούν –μαζί με το γλυκοφάγωτο μυδοπίλαφο– σπεσιαλιτέ του «Ζέφυρου».

Ο χάρτης

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο

Τηλ. 2104175152, 2104127919

Site: www.restaurant-zefiros.gr

Facebook: https://www.facebook.com/restaurantzefiros/


Τα εστιατόρια