Ε/Γ Ταξιδεύοντας & Ε/Γ Ταξιδεύοντας... στα βόρεια

Οι θησαυροί της θάλασσας απευθείας στο πιάτο σας


Kάθε μας επίσκεψη στα πολύ ξεχωριστά ψαρο-­στέκια «Ε/Γ Ταξιδεύοντας» ισοδυναμεί με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσης στην πιο νόστιμη θάλασσα. Από το 2002 σε μια ήσυχη γειτονιά του Κερατσινίου και από το 2014 στη Νέα Ερυθραία, η πυξίδα των μαγαζιών είναι στραμμένη σταθερά στην αδιαπραγμάτευτη φρεσκάδα της πρώτης ύλης, κάτι που συνοψίζεται στο μότο τους «τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα!». Πιστεύουν δε ακράδαντα ότι τα ολόφρεσκα θαλασσινά καλούδια χρειάζονται την ελάχιστη δυνατή μεταχείριση, εξ ου και το «όσο πιο απλά μαγειρεμένα τόσο καλύτερα» είναι αυτό που δίνει το γευστικό τους στίγμα. Έτσι πιάτα όπως η μους από χειροποίητο ταραμά και το ταρτάρ ή το σεβίτσε από φρέσκο ψάρι ημέρας είναι χαρακτηριστικές προτάσεις, που ευωδιάζουν ιωδιούχα φρεσκάδα, ενώ η μανέστρα με φρέσκια γάμπαρη Αμβρακικού είναι ακόμη μία εκλεκτή πρόταση.

Ασφαλώς δεν λείπουν και άλλοι πολλοί αυθεντικοί και χειροποίητοι θαλασσινοί μεζέδες που φτιάχνουν οι ίδιοι –από γαυροντολμάδες και τσίρο μέχρι λακέρδα πολίτικη και καπνιστό σκουμπρί–, τα μικρά και τα μεγάλα φρέσκα ψάρια, τα κάθε λογής όστρακα που μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους... Σε κάθε περίπτωση, εδώ θα βρεις κάτι που ανταποκρίνεται στο γούστο σου, μαζί με τη ζεστή και ειλικρινή φιλοξενία που χαρακτηρίζει τα «Ε/Γ Ταξιδεύοντας».

Tip: Ευχάριστη έκπληξη οι πάνω από 70 ετικέτες ούζου και τσίπουρου, τα προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά και τα πολύ καλά γλυκά, όπως το τσιζκέικ και η πορτοκαλόπιτα.

Ο χάρτης

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία

Τηλ. 2106201572


Πλάτωνος 72, Κερατσίνι

Τηλ. 2104324368

Site: www.taxidevontas.com

Facebook: https://www.facebook.com/pg/Taxidevontas/about/?ref=page_internal


Τα εστιατόρια