Mε ντελικάτα πιάτα, τα οποία αναδεικνύουν όλη τη λεπτότητα και το άρωμα των υποβρύχιων θησαυρών που μαζεύει ο Γιώργος Παπαϊωάννου απ’ όλα τα ελληνικά πελάγη, το εμβληματικό του εστιατόριο για τη θαλασσινή γαστρονομία της Αθήνας, που διακρίνεται σταθερά με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, δεν πρωταγωνιστεί τυχαία στις προτιμήσεις των θαλασσολάγνων, εντός κι εκτός Αττικής. Κλασικά εδέσματα, όπως το ασυναγώνιστο φιλεταρισμένο μπαρμπούνι, περασμένο από το τηγάνι για μοναδικά τραγανή πετσούλα, αλλά και πιο ασυνήθιστα πιάτα, όπως η κοκκινιστή κουτσομούρα και μια σειρά από βελούδινα ελληνικά «σασίμι» (πιάτο-υπογραφή για το εστιατόριο αποτελεί, άλλωστε, το «σασίμι» κόκκινης γαρίδας Κοιλάδας), είναι οι χαρακτηριστικές νότες της θαλασσινής συμφωνίας που υπογράφει με μαεστρία καθημερινά.
Μαγειρευτά όπως οι παπαρδέλες με καραβιδόψυχα και μπαρμπούνι, σουπιά τηγανητή με το μελάνι της και αχνιστά μάγουλα ροφού εμπλουτίζουν κατά περίσταση το μενού, ενώ η κομψή και ανανεωμένη σάλα του εστιατορίου χαζεύει νωχελικά τη γοητευτική θέα του Μικρολίμανου.
Tip: Αν βρεθείτε να πελαγώνετε ανάμεσα στις θαλασσινές προτάσεις του μενού, τιμήστε τα αγαπημένα του σεφ: σεβίτσε καραβίδας και αχνιστός ροφός.
Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
Τηλ. 2104225059
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Papaioannou/133092190098115