Θέα Θάλασσα

Eμπειρία και ταλέντο στο... κύμα


Kαι μόνο η προνομιακή του τοποθεσία, ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, θα αρκούσε για να γεμίσει κόσμο η φιλόξενη σάλα του, στο «Θέα Θάλασσα» ωστόσο φροντίζουν να αναβαθμίζουν διαρκώς τη γευστική τους πρόταση στο τερέν της δημιουργικής θαλασσινής κουζίνας. Ο ιδιοκτήτης Γιώργος Λεμπιδάκης αναζητά με πάθος τις καλύτερες πρώτες ύλες για το μαγαζί του και ο ταλαντούχος σεφ Σωτήρης Βασιλείου έχει μόλις εντάξει στο μενού νέες σπεσιαλιτέ, που δίνουν το στίγμα της ανανέωσης: σπιτική χορτόπιτα που ψήνεται τη στιγμή που θα την παραγγείλετε, φάβα Σχοινούσας με αρωματική κάππαρη που καπνίζουν οι ίδιοι, λαδοτύρι Μυτιλήνης στη σχάρα με μαρμελάδα τριαντάφυλλο, φέτα σαγανάκι σε κρούστα δημητριακών με μαρμελάδα ελιάς κι ένας τέλειος θαλασσινός καβουρμάς με ψάρι ημέρας.

Όλα αυτά συνομιλούν με άλλες σπεσιαλιτέ του «Θέα Θάλασσα» –καρπάτσιο λαβράκι με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, γλυκοφάγωτο σεβίτσε από κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας, το άπαιχτο πεϊνιρλί θαλασσινών με σκούρο ζυμάρι από μελάνι σουπιάς, η σαν μετάξι μους ταραμοσαλάτας με χειροποίητα πιτάκια– και, φυσικά, το φρέσκο ψάρι, που έρχεται από όλες τις ελληνικές θάλασσες και ψήνεται εδώ εξαίσια. Τα ζυμαρικά και ριζότο με θαλασσινά είναι ακόμη ένα ατού του μαγαζιού, μαζί με τις γύρω στις 50 ετικέτες ούζου και τσίπουρου, τις 40 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα, τη φιλική περιποίηση και τις εξαιρετικές τιμές.

Tip: Κρατήστε χώρο για τα μοντέρνου ύφους επιδόρπια που εναλλάσσονται, όπως το τσιζκέικ με χειροποίητη butterscotch, η σοκολατένια τάρτα με Νutella και η lemon pie με κραμπλ αμυγδάλου.

Ο χάρτης

Ακτή Κουμουνδούρου 58, Μικρολίμανο

Τηλ. 2104132070

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/theathalassa58/


Τα εστιατόρια