Mastello

Νησιώτικος αέρας στα πανιά του


Kαλοτάξιδο αποδείχθηκε, αν μη τι άλλο, το «Mastello», που από την Άνδρο μετακόμισε στην Αθήνα. Στο ελάχιστο διάστημα που έχει αγκυροβολήσει στην Αργυρούπολη, η νησιώτικου ύφους σάλα του με τις μεγάλες τζαμαρίες γεμίζει διαρκώς από κόσμο που έχει κάνει αυτό το μοντέρνο μεζεδοπωλείο στέκι του. Καπετάνιος της κουζίνας, όπως και στην καλοκαιρινή έδρα του «Mastello» στο Μπατσί, ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Στανίτσας, ο οποίος προτείνει ένα μοντέρνο θαλασσινό ρεπερτόριο που αναδεικνύει την πολύ καλή πρώτη ύλη του μαγαζιού.

Η πολύ ιδιαίτερη πηχτή του (με ψάρι, γαρίδες, μύδια και αρωματικά χόρτα), η φανταστική ροφομακαρονάδα, ο φίνος ταραμάς με αμύγδαλο φιλέ, η μοναδική σαλάτα με ψάρι ποσαρισμένο σε ζωμό θάλασσας αλλά κι ένα πολύ αρωματικό καρπάτσιο τόνου με περγαμόντο και τζίντζερ είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ που έχουν κιόλας αποκτήσει οπαδούς. Σημειώστε πως ό,τι ενδιαφέρον δείτε στην ψαριέρα μπορούν να σας το φτιάξουν όπως σας αρέσει, από καρπάτσιο μέχρι μαγειρευτό και ψητό.

Tip: Ένας κόκορας με ζυμαρικά ματσάτα κι ένα κατσικάκι με χυλοπίτες είναι οι δύο σπέσιαλ προτάσεις για τους αμετανόητους λάτρεις του κρέατος, που στο «Mastello» το φέρνουν απευθείας από την Άνδρο.

Ο χάρτης

Αλεξιουπόλεως 56, Αργυρούπολη

Τηλ. 2109944466

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/pg/mastelloathens/about/?ref=page_internal


Τα εστιατόρια