Το Ουζερί του Λάκη

Ψαγμένη ψαροκατάσταση στο κέντρο


Δύσκολο να φανταστείς ότι στο βάθος του μικρού πεζόδρομου, πολύ κοντά στην πλατεία Βικτωρίας, φυσά φρέσκο θαλασσινό αεράκι. Κι όμως, το «Ουζερί του Λάκη» είναι θεσμός του αθηναϊκού downtown από το 1984 και κλασικό ραντεβού των μυημένων με τη νοστιμιά του ολόφρεσκου ελληνικού ψαριού, που καταφθάνει καθημερινά από τη Σκύρο, την Κύμη, την Εύβοια και τη Λήμνο. Επί της υποδοχής ο ιδιοκτήτης Γιώργος Λάμπρου και στα της κουζίνας η Άννα, προσφέρουν τη δική τους οπτική για μια ποιοτική ψαροφαγία με άποψη. Ό,τι αριβάρει καθημερινά στο μαγαζί ανεβαίνει στο facebook προσφέροντάς σου έτσι τη δυνατότητα να το προπαραγγείλεις και να συνεννοηθείς το μαγείρεμα της αρεσκείας σου.

Το ίδιο κάνουν και με τα τρία πιάτα ημέρας που διανθίζουν καθημερινά τον κατάλογο και μπορεί να περιλαμβάνουν από λαχανοντολμάδες με γαύρο μέχρι τραχανά γλυκό με κοκκινιστή σουπιά ή ξινό με ψητά λαχανικά και μπακαλιάρο όπως και πίτες με φύλλο που ανοίγουν οι ίδιοι. Σταθερά στον κατάλογο οι αγαπημένες ρετσέτες του μαγαζιού, όπως η ρεγκοσαλάτα, το αχνιστό σαλάχι, ο γαύρος σοφρίτο και η μακαρονάδα με ρέγκα και αμύγδαλα, μαζί με περίπου 70 ούζα, τσίπουρα και παλαιωμένα αποστάγματα, και όλα αυτά σε χαμηλές τιμές, μεγάλες μερίδες και περιβάλλον φιλικό και ανεπιτήδευτο.

Tip: Μεγάλο προσόν τα τραπέζια που στήνουν στον πεζόδρομο, ό,τι πρέπει για open air τσιπουροκατανύξεις και θαλασσινό τσιμπολόγημα όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Ο χάρτης

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας

Τηλ. 2108213776

Site: www.ouzeritoulaki.info

Facebook: https://www.facebook.com/ouzeritoulaki.athens/


Τα εστιατόρια