Για δέκα ολόκληρα χρόνια, οι «Βαρκούλες» αρμενίζουν με πρίμο αέρα στο γραφικό στενάκι της Νέας Ιωνίας. Ο έμπειρος σεφ Θεμιστοκλής Ζεάκης προτείνει μια σειρά από ευρηματικά πιάτα. Ιδιαίτερη η αγάπη της κουζίνας στο φρέσκο τόνο, που γίνεται ο signature μουσακάς με μελιτζάνα χουνκιάρ, φέτες τόνου και κρέμα παρμεζάνα αλλά και ψητός, και σασίμι, και καρπάτσιο ή ταρτάρ.
Πιάτα που έχουν αγαπηθεί είναι επίσης το χυλωμένο κριθαρότο γαρίδας, η μεγάλη ποικιλία οστράκων, είτε ωμών είτε στη σχάρα με μουστάρδα και παρμεζάνα, το φρικασέ σολομού με ψιλοκομμένα λαχανικά και σταμναγκάθι, το σαλάχι και η πεσκανδρίτσα στον αχνό. Η παρουσία του σεφ στη σάλα και το προσωπικό του ενδιαφέρον για τον πελάτη δημιουργούν μια αίσθηση οικειότητας και κάνουν τις «Βαρκούλες» ανεπιτήδευτο off-Broadway στέκι για τους ψαροφάγους. Για το τέλος τσιζκέικ σοκολάτας, γλυκό του κουταλιού κυδώνι με γιαούρτι και σπυρωτός χαλβάς μαζί με χειροποίητη ψημένη ρακή.
Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία, 2130358767, www.psarotaverna-varkoules.gr