Μικρές Κυκλάδες

Για ψαροφαγία περιωπής στην Ηλιούπολη


Eξαιρετική περίπτωση τούτο εδώ το θαλασσινό στέκι, σε κάποιο ήσυχο στενάκι στην Ηλιούπολη. Εκπληκτικές πρώτες ύλες από τη Σχοινούσα, ιδιαίτερη πατρίδα του κιμπάρη ιδιοκτήτη Αντώνη Κωβαίου, ψάρια που μιλάνε από τις Κυκλάδες, άψογα τηγάνια, σχάρες και αχνίσματα.

Ο σεφ Σταύρος Σπανέλης μπολιάζει το μενού με μια πεντανόστιμη δημιουργικότητα – καινούργια πιάτα τα μάγουλα από σαλάχι «σαν σπετζοφάι» με κόκκινη σάλτσα και μια μεγαλοπρεπής σφυρίδα (ή στήρα) ποσέ με σάλτσα καραβίδας. Μόνιμα πιάτα στον κατάλογο, αφού έρχονται πιστοί εδώ μόνο για χάρη τους, τα γιουβαρλάκια θαλασσινών και οι μοσχοβολιστές γαρίδες με σκορδοβούτυρο. Οι αχνιστές καραβίδες με το πεντανόστιμο ζουμάκι τους για βούτες, το τέλειο κατσούνι (η μοναδική σχοινουσιώ­τικη φάβα) και η αχινοσαλάτα-σκέτη θάλασσα είναι ακόμη ­μερικά διαμαντάκια που λατρεύουν οι μυημένοι.

Καθώς απολαμβάνεις χαρούμενα το υπέροχο φαγητό σου μέσα στη γαλανόλευκη σάλα, κάτω από την καλαμωτή ή στην όμορφη βεράντα απέναντι από το μικρό παρκάκι, έχεις την αίσθηση πως ακούς τα κύματα της θάλασσας κι ας βρίσκεσαι στην Ηλιούπολη. Είναι και αυτός ο μεγάλος πίνακας με τη φουσκοθαλασσιά που σε διακτινίζει σε κάποιο νησί. Στη Σχοινούσα μάλλον...

Πανταζή 56, Ηλιούπολη, 2109709150, http://mikreskyklades.gr

Ο χάρτης

Πανταζή 56, Ηλιούπολη

Τηλ. 2109709150

Site: http://mikreskyklades.gr

Facebook: https://www.facebook.com/Μικρές-Κυκλάδες-1541522182777630/


Τα εστιατόρια

Αράπης - Ζωντανά όστρακα από το 1944