Σαρδελάκι

Ψαρογαστρονομία για όλους


Eδώ και περίπου δύο χρόνια το δημοφιλέστατο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας διαπρέπει στην καινούργια του θέση στην οδό Πανδώρας, πάντα στη γραμμή της budget θαλασσινής γαστρονομίας. Μεγάλος ο χώρος, με ένα κλειστό αίθριο μπροστά, σάλα σε λευκό και πράσινο της ελιάς και μια όμορφη αυλή στο πίσω μέρος για τις καλές ημέρες. Ένα μπαρ με όστρακα που μιλάνε καδράρει την κουζίνα: στρείδια, κυδώνια, μύδια, χτένια Καλλονής, ­διαλέγεις ό,τι θέλεις και συνοδεύεις το ποτό σου (ιδιαίτερη περίπτωση το παλαιωμένο τσίπουρο σε βαρέλια κονιάκ).

Οι ψαροπρομήθειες γίνονται καθημερινά από τον ιδιοκτήτη Στάθη Ζαγορίτη στην ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι, οι καραβίδες αυτήν την εποχή έρχονται από την Εύβοια, ενώ δεν λείπουν και οι διάσημες γαρίδες Κοιλάδας. Στην κουζίνα δύο νεαροί σεφ, ο Στέφανος Ντέμα και ο Χρήστος Μήτρο, φιλετάρουν όλα τα ψαρικά και τα ετοιμάζουν στη σχάρα ή στο τηγάνι, ενώ προτείνουν και πολλά ωραία πιάτα ημέρας: κακαβιά, λαχανοντολμάδες με παστό μπακαλιάρο, λινγκουίνι με μύδια και κυδώνια, κριθαρότο θαλασσινών, «τηγανιά» με σουπιά σβησμένη με λεμόνι.

Τα ορεκτικά σας θα τα επιλέξετε από τον ακαταμάχητο δίσκο τους: λακέρδα, γαύρος μαρινάτος και σαρδέλα πικάντικη που φτιάχνουν μόνοι τους, τυροκαυτερή, σκορδαλιά θρακιώτικη με καρύδι, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή, παστουρμάς μπακαλιάρου. Πορτοκαλόπιτα και καρυδόπιτα για επιδόρπιο και, κέρασμα, κορμός με σοκολάτα και μπισκότα.

Πανδώρας 16, Γλυφάδα, 2114021195

Ο χάρτης

Πανδώρας 16, Γλυφάδα

Τηλ. 2114021195

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/Σαρδελάκιsardelakiglyfadas-346803288720822/


Τα εστιατόρια

Αράπης - Ζωντανά όστρακα από το 1944