Δουράμπεης

Σημείο αναφοράς στη θαλασσινή εστίαση


Aπό το 1932 μέχρι σήμερα, που βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς, οι έμπειροι ψαροφάγοι τιμούν την κλασική ψαροταβέρνα του «Δουράμπεη» στον Πειραιά για τη σπάνια ποιότητα της εστίασης, την τεράστια ποικιλία σπαρταριστών ψαριών που φτάνουν καθημερινά με καΐκια από Κύθηρα, Εύβοια, Κορώνη, Κυκλάδες και Κρήτη αλλά και την πολύ μεγάλη ποικιλία από όστρακα. Το εστιατόριο, εκτός από τα πρώτα ψάρια για τα οποία είναι διάσημο (σφυρίδες, ροφοί, συναγρίδες, φαγκριά κ.λπ.), σερβίρει γόπα και μπαρμπούνι αριστοτεχνικά φιλεταρισμένα στη σχάρα.

Άψογο το σεβίτσε από μπαρμπούνι ή τσιπούρα, όπως και το καραβιδάκι sashimi, ιδανικά για την αρχή του γεύματος. Συναρπαστική η βελούδινη κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας και περιζήτητη η κατσούλα, τηγανητή στο βούτυρο ή με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας. Αφήσαμε τελευταίες τις «λεπτομέρειες»: το καταρτισμένο προσωπικό, τα λευκά τραπεζομάντιλα, τα άγρια πικρά ραδίκια που μαζεύονται κάτω από τα έλατα και η τεράστια σαλάτα με την ξεφλουδισμένη ντομάτα – πόσα ψαρομάγαζα είναι διάσημα για τη σαλάτα τους; Μεγάλη wine list και αρκετά αποστάγματα.

Ακτή Δηλαβέρη 29, Πειραιάς, 2104122092

Ο χάρτης

Ακτή Δηλαβέρη 29

Τηλ. 210/4122092, 210/4118220

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/Dourabeis-Estiatorio-409519999143637/


Τα εστιατόρια

Αράπης - Ζωντανά όστρακα από το 1944