Ε/Γ Ταξιδεύοντας & Ε/Γ Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

-


Kαι μόνο το όνομα του μαγαζιού σε βάζει σε διάθεση πελαγίσια, ενώ η εμμονή των ιδιοκτητών με τη φρεσκάδα των ψαριών, που συνοψίζεται στο μότο «Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα!», σε βγάζει άμεσα­ στο δρόμο είτε για τη –φαινομενικά– ταπεινή συνοικιακή­ ταβέρνα στο Κερατσίνι είτε για το βόρειο «αδερφάκι» της στη Νέα Ερυθραία.

Σε γαστρονομική πλεύση, με μπούσουλα το «όσο πιο απλά μαγειρεμένα τόσο καλύτερα», τα μαγαζιά προσφέρουν αυθεντικούς χειροποίητους θαλασσινούς μεζέδες και ατόφια ελληνική θαλασσινή κουζίνα που μοσχοβολάει ιώδιο. Για να πάρετε μια ιδέα, ιδού κάποιες­ επιλογές από τον κατάλογο: λακέρδα χειροποίητη από τον ιδιοκτήτη Κώστα Ζαφειρόπουλο, καβουροσαλάτα με γνήσιο καβούρι, αβγοταραχομακαρονάδα, στρειδομακαρονάδα, ζεστή σαλάτα με ψητά στρείδια και στρειδόχτενα που συνοδεύονται από σκορδοβούτυρο και μαϊντανό!

Στο σκληρό πυρήνα του μενού, τώρα, θα βρείτε από τον σχετικά άγνωστο σαλούβαρδο (ονειρεμένο φρικασέ) και τα ασπροσάφριδα (κοκκάλια) που φιλετάρονται και ψήνονται για λίγα λεπτά στη σχάρα μέχρι αχνιστό ροφό και συναγρίδα τετράκιλη. Ευχάριστη έκπληξη τα πολύ καλά γλυκά για φινάλε: εξαιρετικό κανταΐφι, κλασικό κι εκμέκ, τσιζκέικ φράουλα, προφιτερόλ, πορτοκαλόπιτα. Ό,τι κι αν πάρεις, η προσωπική φροντίδα και η αίσθηση φιλοξενίας θα σε κάνουν να αισθανθείς καλοδεχούμενος επισκέπτης και όχι άλλος ένας πελάτης.

«Ε/Γ Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια», Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, 2106201572 /
«Ε/Γ Ταξιδεύοντας», Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 2104324368 / www.taxidevontas.com

Ο χάρτης

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι

Τηλ. 2104324368


Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία

Τηλ. 2106201572

Site: www.taxidevontas.com

Facebook: https://www.facebook.com/pg/ΕΓ-Ταξιδεύοντας-285653378539167/about/?ref=page_internal


Τα εστιατόρια

Αράπης - Ζωντανά όστρακα από το 1944