Varka

Νόστιμο αγκυροβόλι στο Παγκράτι


Mια εκλεκτή συλλογή ψαρομεζέδων που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι και τα καλούδια που φέρνει η βάρκα μάς περιμένουν στο θαλασσινό τέκνο του ομίλου Palmie bistro, απέναντι από το καταπράσινο παρκάκι της Πλατείας Κάραβελ. Το περιβάλλον είναι ανάλαφρο κι ευχάριστο, με τραπεζάκια στα φαρδιά πεζοδρόμια, στο μπαλκονάκι αλλά και στη σοφιστικέ, ανοιχτόκαρδη σάλα με τις μεγάλες τζαμαρίες και τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τις βάρκες να σε μεταφέρουν στο νησί – ό,τι πρέπει για χαλαρές, προσιτές και παρεΐστικες εξόδους.

Θα βρείτε κλασικούς κι ευφάνταστους μεζέδες για να συνοδεύσετε το ούζο σας, όπως η φάβα Σαντορίνης με φρέσκο κρεμμυδάκι, οι αφράτοι ντοματοκεφτέδες, ο σωστά τηγανισμένος γαύρος αλλά και η τηγανητή φέτα με γλυκό του κουταλιού ντομάτα. Η παντρεμένη σαρδέλα (στη σχάρα με ντομάτα και κρεμμυδάκι) και το πρωτότυπο σουβλάκι θαλασσινών (πίτα με ταραμά, καλαμαράκια, μύδια, κολοκυθάκια και ντομάτα) κλέβουν την παράσταση, ενώ ο δίσκος των μερακλίδικων κρύων ορεκτικών στην αρχή, το χαμογελαστό σέρβις και οι γενναιόδωρες μερίδες σε γλυκές τιμές κάνουν τη διαφορά.

TIP Τα πιάτα ημέρας με αγαπημένες επιλογές από το ρεπερτόριο της ελληνικής κουζίνας, από σουπιές με σπανάκι μέχρι μουσακά, δίνουν επιπλέον ιδέες.

Ιοφώντος 31, Πλ. Κάραβελ, Παγκράτι, 2107258826, www.varka.gr

Ο χάρτης

Ιοφώντος 31, Πλ. Κάραβελ, Παγκράτι

Τηλ. 2107258826

Site: www.varka.gr

Facebook: https://www.facebook.com/varkagr/


Τα εστιατόρια