Λεύκες

Δημιουργικότητα από καρδιάς  


Δεν υπάρχει άλλο μαγαζί σαν τις «Λεύκες» στην Αθήνα. H κουζίνα­ και το concept εξελίσσονται διαρκώς παραμένοντας στην αιχμή της εποχής, κρατούν όμως ταυτόχρονα και τον sui generis, έξω καρδιά χαρακτήρα του original εστιατορίου, που έβαλε στο γευστικό χάρτη το Γαλάτσι. Εξου και οι φανατικοί οπαδοί, που το τιμούν από το 1994 και ανανεώνονται διαρκώς. Η δημιουργικότητα του ιδιοκτήτη και σεφ Τάσου Ντούμα εκφράζεται έντονα τόσο στην τολμηρή απόδοση της ελληνικής κουζίνας και στα αντισυμβατικά στησίματα των πιάτων όσο και στο χειροποίητο ντεκόρ γεμάτο αντίκες και οπτικές εκπλήξεις σε κάθε γωνιά της υπέροχης αυλής και της παλιάς μονοκατοικίας στο Γαλάτσι.

Το ιδιαίτερο­ μενού με το μότο «Μαγειρεύουμε ό,τι αξίζει» αλλάζει συνέχεια, με τον Τάσο και την μπριγάδα του να συνεδριάζουν κάθε μήνα και να κατεβάζουν νέες ιδέες, πάντα με άξονα την εποχικότητα και τα εκλεκτά υλικά. Πιάτα όπως ο μαύρος χοίρος με τραχανότο ή τα μπιφτέκια προβατίνας με ταρτάρ από αχλάδι φανερώνουν την τολμηρή κι εκφραστική δημιουργική ανησυχία της κουζίνας, ξυπνώντας ταυτόχρονα οικείες μνήμες.

TIP Δεν είναι τυχαίο ότι η οικογένεια του εστιατορίου μεγαλώνει: εκτός από ένα «αδερφάκι» στη Σαντορίνη, πιο πρόσφατα απέκτησε ακόμη ένα μέλος, τον all day πολυχώρο «Lefkes on the Side», δίπλα στις «Λεύκες», με επίκεντρο το premium κρέας και τον ξυλόφουρνο.

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου, Γαλάτσι, 2102924458

Ο χάρτης

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι

Τηλ. 2102924458

Site: http://www.lefkes.gr

Facebook: https://www.facebook.com/lefkes.restaurant


Τα εστιατόρια