Αρκαδία

Ραντεβού με τη νοστιμιά στου Μακρυγιάννη  


Νέα μέρη στην Αθήνα μπορεί να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, λίγα όμως είναι εκείνα που έχουν ιστορία κι επιμένουν να υπηρετούν την παράδοση με γοητευτικό τρόπο και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον όπως η «Αρκαδία». Απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης και το σταθμό του μετρό είναι το σταθερά νόστιμο ραντεβού μας σε αυτήν την παλλόμενη γειτονιά όταν θέλουμε να απολαύσουμε φροντισμένα πιάτα που ευωδιάζουν Ελλάδα: από τους κρεμμυδοντολμάδες με τραχανά και κιμά, το χοιρινό με σέλινο, τον κόκορα με χυλοπίτες και το χοιρινό κότσι μέχρι προτάσεις πιο ιδιαίτερες, όπως το κεμπάπ γαρίδας, η σαλάτα με φακές, λιαστή ντομάτα και ρόκα, το καλαμάρι γεμιστό με φέτα και σπανάκι σοτέ και το φιλέτο ψαριού με πουρέ σελινόριζας.

Τώρα που φτιάχνει ο καιρός θα προτιμήσουμε τα τραπέζια στον πεζόδρομο και θα γλυκαθούμε με μπακλαβά, κορμό σοκολάτας αλλά και κρέμα γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού και τριμμένο μπισκότο.

TIP Κάθε Παρασκευή και Σάββατο η ατμόσφαιρα στην «Αρκαδία» έχει αύρα παλιάς Αθήνας, καθώς το γεύμα συνοδεύουν μπουζούκι και κιθάρα.

Μακρυγιάννη 27, Μακρυγιάννη, 2109238124

Ο χάρτης

Τα εστιατόρια