Lazaro 1971

Παράδοση στο ρυθμό της εποχής


Βλέποντας το μοντέρνα καλόγουστο εστιατόριο της οικογένειας Βουλγαράκη στη Ζησιμοπούλου, σχεδόν δεν το πιστεύεις ότι η ιστορία του κοντεύει το μισό αιώνα. Το ημερολόγιο έγραφε 1971 όταν ο Μπάρμπα Λάζαρος, φημισμένος μάγειρας στη Δροσιά, δέχτηκε να φέρει στο Φάληρο το αυθεντικό ανατολίτικο πεϊνιρλί του, με την προϋπόθεση το εστιατόριο να πάρει το όνομά του.

Αυτό το πεϊνιρλί, που το ζυμώνει ακόμη η μαμά Ασπασία, προσγειώνεται στο τραπέζι σε διάφορες εκδοχές –με κασέρι και βούτυρο Κερκύρας, με παστουρμά, σουτζούκι πέταλο και πιπεριά Φλωρίνης, με τσιγαριαστό κιμά και αβγό ποσέ– κι έχει περίοπτη θέση στην κουζίνα, η οποία δίνει έμφαση στην αναζήτηση των υλικών και βλέπει την παράδοση με σύγχρονη ματιά. Λαχανοντολμάδες, ντολμαδάκια, τυροπιτάρια κολοκυθιού με μελίχλωρο Λήμνου, μακαρούνες από την Κάρπαθο με φρέσκο βούτυρο και μπούτι από κοκκινιστό κόκορα ή μπριζόλα­ αγριογούρουνου από τη Φάρμα Φωτιάδη βρίσκουν εξαιρετική συντροφιά στη wine list, που αντικατοπτρίζει την αγάπη του Γιάννη Βουλγαράκη για το ελληνικό κρασί.

TIP Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ καθώς και κάθε Κυριακή μεσημέρι έχουν και ζωντανή μουσική, με έντεχνα, ελαφρολαϊκά και λαϊκά ακούσματα.

Ζησιμοπούλου 24Α, Παλαιό Φάληρο, 2109403003, www.barbalazaros.gr, Barba Lazaros

Ο χάρτης

Ζησιμοπούλου 24A, Π. Φάληρο

Τηλ. 2109403003

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/Lazaro1971/


Τα εστιατόρια