Lykos Steak House

Κρεατοφαγία με ελληνική σφραγίδα  


Mας συστήθηκε χειμώνα και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. ­Τώρα, έτοιμο για το πρώτο καλοκαίρι του, το steak house του Θανάση Βασίλαινα και του Βαγγέλη Λύκου ανεβαίνει στην όμορφη πειραιώτικη ταράτσα να χαζέψει ουρανό. Ενώνοντας την εμπειρία ενός τρίτης γενιάς εστιάτορα κι ενός επίσης τρίτης γενιάς κρεοπώλη, o «Lykos» συμπληρώνει το κρεατικό του ρεπερτόριο, πάντα σε ανοιχτό link με το αδελφό και σε απόσταση αναπνοής κρεοπωλείο Ζυγός, με πλούσια σε γεύση ελληνικά μαγειρευτά.

Δίπλα στον πράσινο φράχτη, τα παρτέρια με τα μυριστικά έχουν θεριέψει κι έτσι, δίπλα σε βασιλικούς, δυόσμους, αρμπαρόριζες, μελισσόχορτα και ρίγανες, χαίρεσαι ελληνικά κρέατα σε πολλές διαφορετικές κοπές (rib eye, tomahawk, αράχνη, picanha) και ωριμάνσεις, όπως και πεντανόστιμο ψητό αρνάκι Βόνιτσας με πατατούλες, ντοματίνια και χόρτα και χειροποίητες γκόγκες με στάκα. Αν χρειαστείς βοήθεια με τους συνδυασμούς, αφέσου στα χέρια του Παναγιώτη Λαζάρου, σομελιέ κι επικεφαλής τής –open air στην προκειμένη– σάλας, που ενορχηστρώνει με τον καλύτερο τρόπο το δείπνο, με ευγένεια και φιλόξενη διάθεση.

TIP Αξίζει να πιάσεις θέση στη μεγάλη μπάρα και να συνδυάσεις τυριά, αλλαντικά, λουκάνικα και chorizo που φτιάχνουν οι ίδιοι αλλά και πίτες, μπρουσκετάκια και άλλα fingerfood με ελληνικό πρόσημο, συνοδεύοντάς τα με τα ωραία κρασιά σε ποτήρι.

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 2104612457, www.lykossteakhouse.gr, Lykos Steak House

Ο χάρτης

Αιτωλικού 72, Πειραιάς

Τηλ. 2104612457

Site: www.lykossteakhouse.gr

Facebook: https://www.facebook.com/Lykos-Steak-House-1995736390702330/


Τα εστιατόρια