Bασiλαινας

Ανοιξιάτικες γευστικές συμμετρίες  


Λίγα ελληνικά εστιατόρια μπορούν να υπερηφανεύονται για μια τόσο δυναμική εξέλιξη όσο ο «Βασίλαινας». Στην οδό Βρασίδα πια, λίγο προτού πατήσει τον έναν αιώνα ιστορίας, το μοντέρνο εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα, που απέσπασε φέτος για άλλη μία χρονιά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, ισορροπεί με πολύ προσωπικό τρόπο την αίσθηση οικειότητας και τις καινοτόμες ιδέες.

Το περιποιημένο κηπάκι στο μπροστινό κομμάτι, με τις ελιές, τις μυρτιές, τα δεντρολίβανα και τους βασιλικούς, κλέβει την παράσταση τώρα που η τζαμαρία και η οροφή εξαφανίζονται, ενώ ο σεφ Μάνος Γαρνέλης έχει μπει σε ανοιξιάτικο mood, παρουσιάζοντας πιάτα όπως η σαλάτα με φράουλες, λούτζα και ξινοτύρι, η σφυρίδα με αγκινάρες αλά πολίτα, οι λαχανοντολμάδες με λάχανο Σαβόι και κιμά από κόκορα σε σάλτσα με ντομάτα και λάιμ, η κλειστή πίτα με χειροποίητο φύλλο και κατσικάκι Βόνιτσας.

Η σομελιέ Μαρία Δελίτσικου, έχοντας στη διάθεσή της 180 ετικέτες κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, ενορχηστρώνει ιδιαίτερα pairings για όλα τα βαλάντια και η pastry chef Μαρία Καπερώνη αναλαμβάνει τη γλυκιά επίγευση με φρέσκες φράουλες με μαρέγκες και παγωτό αρμπαρόριζα αλλά και bitter σοκολάτα με παγωτό χαμομήλι.

TIP Αξίζει να δοκιμάσετε και τα δύο διαφορετικά μεσημεριανά μενού τριών πιάτων, που με € 23 και € 27 έχουν εξαιρετικό value for money.

Βρασίδα 13 (περιοχή «Hilton»), 2107210501, www.vassilenas.gr, Βασίλαινας Εστιατόριο

Ο χάρτης

Βρασίδα 13, Ιλίσια

Τηλ. 2107210501

Site: http://www.vassilenas.gr

Facebook: https://www.facebook.com/VassilenasRestaurant


Τα εστιατόρια