Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου

Από την αγορά στο πιάτο


Hιντελεκτουέλ ταβέρνα της Αθηνάς Τσώλη έχει κάνει αίσθηση τόσο στο Κουκάκι όσο και σε ολόκληρη την πόλη, διότι το φαγητό και η ατμόσφαιρά της είναι πολύ ξεχωριστά. Στο ζεστό «χειροποίητο» χώρο με την ιδιοσυγκρασιακή αύρα, που συνδυάζει το ρετρό με τις τολμηρές διακοσμητικές επιλογές, ξεχειλίζει η ανθρώπινη θέρμη και προσωπικότητα.

Ο σεφ Γιώργος Γκάτσος επιμένει στα προϊόντα μικρών παραγωγών που έρχονται από όλη την Ελλάδα και κάνει πράξη την έμφαση στην εποχικότητα. Τα μαγειρέματα ακολουθούν τον παλμό της αγοράς, πράγμα που μεταφράζεται σε πολλά πιάτα ημέρας. Το μενού πατά στη βαθιά παράδοση και στις τοπικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, οι οποίες αναδεικνύονται με δημιουργικότητα, με επιλογές όπως οι κεφτέδες μακάλο με καστοριανές ρίζες, το τριπολιτσιώτικο λαγωτό, το αρβανίτικο­ κιούλμπασι και τα τυλιχτάρια μελιτζάνας με έμπνευση από τη σεφαραδίτικη κουζίνα.

TIP Το κρασί αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο για τη «Φάμπρικα του Ευφρόσυνου», με την κάβα –την οποία επιμελείται η οινολόγος/ιδιοκτήτρια Αθηνά Τσώλη– να κρύβει διαμαντάκια με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα.

Αν. Ζίννη 34 & Ανδρούτσου 27, Κουκάκι, 2109246354, Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου

Ο χάρτης

Αν. Ζίννη 34 & Ανδρούτσου 27, Κουκάκι

Τηλ. 2109246354

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/pg/fabricaefrosinou/about/?ref=page_internal


Τα εστιατόρια