Alios Ilios, Santo Maris Oia

Κρήτη και Σαντορίνη σε γαστρονομικό διάλογο  


Η περίφημη κρητική διατροφή, η οποία συνδέεται στενά με το ευ ζην και διακρίνεται για τη γευστική της καθαρότητα και τα αγνά τοπικά υλικά, βρίσκεται στην καρδιά του γαστρονομικού concept του εστιατορίου του ξενοδοχείου «Santo Maris Oia». Ο executive chef Μανώλης Ματθαιάκης υπογράφει μια μοντέρνα κρητική κουζίνα με προϊόντα ΠΟΠ απ’ όλη την Ελλάδα. Θα την απολαύσετε σε έναν υπέροχο χώρο στην βορειοδυτική πλευρά της Οίας, με θέα στο ηλιοβασίλεμα και με διακοσμητικές αναφορές που γεφυρώνουν τη Σαντορίνη με τη μινωική Κρήτη.

Το φιλέτο λαβράκι με τσιγαριστά χόρτα, αβγοτάραχο Μεσολογγίου και σάλτσα λεμονιού με κρόκο Ανάφης είναι ένα από τα signature πιάτα που ξεδιπλώνουν τη φιλοσοφία του σεφ. Οι παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, όπως η σούπα σοφαγάδα με τραγανά λαχανικά και αγουρέλαιο ή το απάκι με σπασμένο σιτάρι, λαχανικά και βότανα από τον κήπο, έχουν περίοπτη θέση στο μενού και συνταιριάζονται με εκλεκτά ελληνικά κρασιά.

TIP Προτείνονται και ειδικά σχεδιασμένα πιάτα με ολιστική φιλοσοφία κι έμφαση σε συνταγές μακροζωίας, αποτοξίνωσης και υγιεινής διατροφής.

Ξεν. «Santo Maris Oia Luxury Suites and Spa», Οία, 2286600630, www.santomaris.gr

Ο χάρτης

Τα εστιατόρια