Μαζωμός

Γεύσεις τ’ Απεράθου στο Μαρούσι  


Bέρα απεραθίτικη, η ταβέρνα του Δημήτρη Σαρρή στα σύνορα Αμαρουσίου και Βριλησσίων θα σε μεταφέρει με την πρώτη μπουκιά, ή μάλλον με το ζεστό καλωσόρισμα και την απαγγελία του μενού, στο γραφικό χωριό του ιδιοκτήτη και γευστικό θεματοφύλακα της παράδοσης της Νάξου.

Το δυνατό σημείο της κουζίνας είναι, βέβαια, οι εκλεκτές πρώτες ύλες (κρέατα, πατάτες, τυράκια, ρακί) που έρχονται από τη Νάξο και αναδεικνύουν γενναιόδωρα το γευστικό τους βάθος μέσα από την απλότητα της τοπικής μαγειρικής και το σωστό χέρι της κουζίνας. Δοκιμάστε τα απεραθίτικα γαρδουμπάκια ή το μοσχαρίσιο μπιφτέκι και θα υποκλιθείτε μπροστά στη γήινη νοστιμιά και την αφοπλιστική δωρικότητα της παράδοσης. Από τις πλέον κλασικές σπεσιαλιτέ του νησιού –και του «Μαζωμού»– το ρόστο, χοιρινό κοκκινιστό, αλλά και η γευστικά πληθωρική κατσικομακαρονάδα με φιλεταρισμένο κατσικάκι, που μαγειρεύεται μαζί με τα ζυμαρικά σε βαθύ τηγάνι και λιώνει στο στόμα.

Θα τα απολαύσετε στο χώρο με την ιδιαίτερη προσωπικότητα, τις λαογραφικές πινελιές και τα ναξιώτικα τοπία, που όμως δεν σε πνίγει, αλλά ανοίγει απλόχερα τις τζαμαρίες τώρα που φτιά­χνει ο καιρός και ατενίζει το πάρκο απέναντι.

TIP Το αρσενικό Νάξου και η γραβιέρα συνοδεύουν το ρακάκι νέας εσοδείας, αλλά νοστιμεύουν και πιάτα όπως τα πιτάκια με γραβιέρα, κρεμμύδι και φρέσκο δυόσμο.

Κυπρίων Αγωνιστών 19-21, Μαρούσι, 2108035800

Ο χάρτης

Κυπρίων Αγωνιστών 19-21, Μαρούσι

Τηλ. 2108035800

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/mazomos1/photos/a.720381691309979/1502288109785996/?type=1&theater


Τα εστιατόρια