Καλαματιανός

Η αγιορείτικη κουζίνα συναντά τη δημιουργικότητα


Σε ένα πανέμορφο off-Broadway spot, στον Σταυρό της Χαλκιδικής, ο «Καλαματιανός» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018) έχει ήδη γίνει φετίχ για τους λάτρεις της δημιουργικής ψαροφαγίας. Πατώντας στη γευστική τοπική­ παράδοση αλλά και ανοιχτό σε νέες ιδέες, το μοντέρνο εστιατόριο του Παναγιώτη Ζαχαρόπουλου κάνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση ελληνικής κουζίνας ψαριού, που συνδυάζει επιτυχημένα τη φιλοσοφία της αγιορείτικης κουζίνας και την πρωτότυπη ματιά με την οποία προσεγγίζει αυτήν την ιδιαίτερη γευστική κληρονομιά ο βραβευμένος σεφ Χρήστος Γκρέμος.

Ξεκινήστε με μια σαλάτα με κολοκυθάκια και ­φασολάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι και αντζούγια ή μια κριθαροκουλούρα ζυμωμένη με τουλουμοτύρι και μαρμελάδα ντομάτας. Η εξαιρετική ποιότητα της πρώτης ύλης αναδεικνύεται σε πιάτα όπως το κρασάτο χταπόδι με κους-κους ή η σφυρίδα με κρεμμυδόζουμο.

TIP Aπό τις αγιορείτικες συνταγές του μενού η απλότητα της ψαρόσουπας, που βγάζει πάνω απ’ όλα την ευωδιά του ολόφρεσκου ψαριού, θα μείνει στη γευστική σας μνήμη.

2ο χλμ. Σταυρός-Ολυμπιάδα, Χαλκιδική, 2397061073

Ο χάρτης

2ο χλμ. Σταυρού-Ολυμπιάδος

Τηλ. 2397061073

Site: https://kalamatianos.restaurant/

Facebook:


Τα εστιατόρια