Σεβίλη - Ανδαλουσία

Από τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς, η περιφέρεια γύρω από την εύφορη κοιλάδα του ποταμού Γουαδαλκιβίρ και μέχρι τη Μεσόγειο αποπνέει έντονα το αραβικό στοιχείο και θα σας μαγέψει με το τοπικό χρώμα, την αρχιτεκτονική των πόλεων και τα αρώματα πορτοκαλιού και γιασεμιού. Πατρίδα του φλαμένκο και των ταυρομαχιών, διαθέτει ένα πάθος που δεν συναντάται στις μεγάλες πόλεις του ισπανικού Βορρά. Η πρωτεύουσά της Σεβίλη θεωρείται η καλλιτεχνική και πολιτιστική πρωτεύουσα του ισπανικού Νότου – μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι είναι η πατρίδα της Κάρμεν και του Δον Ζουάν. Το Ανάκτορο Αλκάθαρ, η Χιράλδα, η συνοικία Σάντα Κρουθ, το πάρκο Μαρία Λουίζα και η Βασιλική της Μακαρένα είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατά της. Η Κόρδοβα και η Γρανάδα είναι εξίσου γραφικές, με σημαντικά μνημεία (από τα πιο εντυπωσιακά αραβικά παλάτια στον κόσμο είναι η Αλάμπρα στη Γρανάδα), ατμοσφαιρικά –όπως και στη Σεβίλη– ξενοδοχεία σε αναπαλαιωμένα κτίρια και tapas bars που σφύζουν από ζωή, ενώ οι ακτές της Κόστα ντελ Σολ είναι από τις πιο αναπτυγμένες τουριστικά στον ευρωπαϊκό Νότο.

Πότε να πάτε : <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Αν και η <SPAN lang=EN-US style="mso-ansi-language: EN-US">high</SPAN><SPAN lang=EN-US> </SPAN><SPAN lang=EN-US style="mso-ansi-language: EN-US">season</SPAN> είναι το καλοκαίρι, η ζέστη τότε είναι αφόρητη, οπότε σας προτείνουμε την άνοιξη. Καλή εποχή είναι το Πάσχα, που γιορτάζεται τελετουργικά με τις περίφημες πομπές (<SPAN lang=EN-US style="mso-ansi-language: EN-US">procesiones</SPAN>).<SPAN style="mso-spacerun: yes">  </SPAN></P>

Ταξίδι με αφορμή

Οι gourmet travellers έχουν την τιμητική τους. Από το διάσημο φεστιβάλ λευκής τρούφας της Άλμπα έως τα βρετανικά φεστιβάλ τυριού και από το μάζεμα της ελιάς και του κάστανου στην Ισπανία έως τις βελγικές γιορτές κυνηγιού, το φθινόπωρο είναι η εποχή των γαστρονομικών φεστιβάλ ανά την Ευρώπη. Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο ιδιαίτερα.

Καθολική κατάνυξη

Το καθολικό Πάσχα γιορτάζεται φέτος στις 16 Απριλίου, και στη Μάλτα, τη Σαρδηνία, τη Σικελία και την Ισπανία έχουν αρχίσει ήδη οι ετοιμασίες. Το εθιμοτυπικό των ημερών αποπνέει δραματουργικό μεγαλείο, καθώς εκατοντάδες θρησκευτικές πομπές κατακλύζουν τους δρόμους, μετατρέποντάς τους σε έναν τεράστιο υπαίθριο χώρο λατρείας και γιορτής. Μια εμπειρία που αξίζει να τη ζήσετε!

Palacio de los Patos

Ένα παλάτι του 19ου αιώνα, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Γρανάδας, μεταμορφώθηκε σε εντυπωσιακό design hotel, το οποίο αρκεί από μόνο του να μας δώσει αφορμή για ένα city break σε μία από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις του ισπανικού Νότου ή να μας δώσει ιδέες για τα Χριστούγεννα. Όχι, η Ανδαλουσία δεν έχει μείνει στην παέλια και στο φλαμένκο.

Euromania!

Κάποιες το έχουν ήδη στα ταμεία τους, άλλες το ορέγονται: το ευρώ μάς ενώνει. Φέτος λέμε να το καταθέσουμε «εντός», για να πάρουν οι διακοπές προστιθέμενη αξία!