Full in love απόδραση πέρα από τα κλασικά

Εμπνεόμαστε από την παγκόσμια ημέρα του έρωτα και σας στέλνουμε ρομαντικό ταξίδι για δύο στην Ευρώπη.

Full in love απόδραση πέρα από τα κλασικά

Εμπνεόμαστε από την παγκόσμια ημέρα του έρωτα και σας στέλνουμε ρομαντικό ταξίδι για δύο στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά αφήνουμε στην άκρη τα «ιερά τέρατα» του ρομαντισμού- βλέπε Παρίσι, Ρώμη, Βιέννη, Πράγα… καθώς όπως λέει και η παροιμία τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται και σας προτείνουμε 7 διαφορετικά αλλά εξίσου ατμοσφαιρικά dots στο χάρτη, που έχουν όλα τα φόντα για να αγκαλιάσουν τις ερωτευμένες ψυχές αυτού του κόσμου.

Cinq Terre, Ιταλική Ριβιέρα

Full in love απόδραση πέρα από τα κλασικά - εικόνα 1

Η Ιταλία είναι η κατεξοχήν χώρα του ρομαντισμού με περισσότερες από 6 πόλεις της να είναι απόλυτα συνυφασμένες με την έννοια του έρωτα. Θα προσπεράσουμε διακριτικά την Βενετία, την Φλωρεντία και τις άλλες ερωτευσιμες Ιταλιάνες, αφού αυτή την φορά στο στόχαστρο μας τέθηκε μια από τις πλέον συγκλονιστικές και πολυφωτογραφιμένες ακτές της Ευρώπης, που δεν είναι άλλη από την Ιταλική Ριβιέρα και τα Cinq Terre, πέντε γραφικά χωριά-αετοφωλιές, που μοιάζουν ξεχασμένα από το χρόνο και αποτελούν ονειρικό προορισμό για σας και το ταίρι σας. Τα πολύχρωμα πυργόσπιτα, οι αμπελώνες, οι ιδιωτικές παραλίες και τα δεκάδες πέτρινα σκαλοπάτια που οδηγούν από το ένα χωριό στο άλλο δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για καρποσταλικές λήψεις. Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται μέσα στα καλντερίμια των χωριών και έτσι θα αναγκαστείτε να τα εξερευνήσετε αποκλειστικά με τα πόδια, διανύοντας μια διαδρομή 18χλμ. Η breathtaking θέα με το απέραντο γαλάζιο σε γκρο πλαν, με το ηλιοβασίλεμα να χρωματίζει τα πάντα γύρω, θα σας αποζημιώσει στα σίγουρα!

Περισσότερα για την Ιταλική Ριβιέρα εδώ

Μπριζ, Βέλγιο

Full in love απόδραση πέρα από τα κλασικά - εικόνα 2

Και καθώς αφήσαμε έξω από την φετινή λίστα μας την ιταλική βασίλισσα του έρωτα, τι θα λέγατε για μια πιο εναλλακτική απόδραση μέχρι την βελγική Μπριζ, που δικαίως έχει κερδίσει τον τίτλο «Βενετία του Βορρά»; Κανάλια και λίμνες με κύκνους και πάπιες, διακοσμημένες άμαξες που διασχίζουν τα μεσαιωνικά σοκάκια, πύργοι που μοιάζουν να κατοικούνται ακόμη από ιππότες, χρωματιστά σπίτια με ένα σωρό γλάστρες να κρέμονται από τα μπαλκόνια τους, καθεδρικοί ναοί με μπαρόκ επιβλητικά αγάλματα και κουκλίστικα μπιστρό που μοσχομυρίζουν από τις βέλγικες σπεσιαλιτέ είναι μερικά από τα στοιχεία της πόλης που θα σας ταξιδέψουν στο χρόνο και τις εποχές και θα πυροδοτήσουν τον ερωτισμό σας. Και αφού λένε ότι ο έρωτας είναι απόλυτα συνυφασμένος με την σοκολάτα, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Choco Story, το μεγαλύτερο μουσείο σοκολάτας στο Βέλγιο, όπου θα μάθετε πολλά για την ιστορία και την παρασκυεή της και θα δοκιμάσετε διαφορετικά ήδη σοκολάτας μέχρι να σκάσετε από την γλύκα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Μπριζ εδώ

Πόρτο, Πορτογαλία

Full in love απόδραση πέρα από τα κλασικά - εικόνα 3

Μπορεί η Λισαβόνα να αποκτά όλο και μεγαλύτερη δύναμη στη βιομηχανία του τουρισμού, ωστόσο αν ψάχνετε την άκρως ρομαντική εκδοχή της Πορτογαλίας, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο πολύχρωμο Πόρτο, το οποίο πλέον προστατεύεται και από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Εδώ όλα κινούνται γύρω από τον ποταμό Ντούρο, που σχίζει στα δύο την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας και της χαρίζει μια ειδυλλιακή αύρα. Περιπλανηθείτε στα γραφικά καλντερίμια της Παλιά Πόλης και θαυμάστε το ζωηρό παιχνίδισμα των έντονων χρωμάτων που κοσμούν τα κτήρια, επισκεφτείτε τους εντυπωσιακούς μπαρόκ ναούς, βυθιστείτε στα αρώματα και τις μελωδίες των υπαίθριων αγορών, διασχίστε τις γέφυρες-κομψοτεχνήματα της μεσαιωνικής περιόδου με κυριότερη την δημοφιλή Dom Luis Ι ή κάντε μια ρομαντική βαρκάδα για δύο στα ήρεμα νερά του Ντούρου. Όπως και αν αποφασίσετε να περάσετε την μέρα σας, η νύχτα σας βρίσκει παρέα με ένα μπουκάλι μεθυστικό κρασί Πόρτο.

Περισσότερα για το Πόρτο εδώ

Κοπεγχάγη, Δανία

Full in love απόδραση πέρα από τα κλασικά - εικόνα 4

Η πολύχρωμη δανέζικη πρωτεύουσα μοιάζει να βγήκε από παραμύθι του Άντερσεν., του οποίου υπήρξε και γενέτειρα, όπως μαρτυρά και η «Μικρή Γοργόνα», το άγαλμα- σημαία της πόλης, που έχει φτιαχτεί προς τιμήν του. Μπορεί η Κοπεγχάγη να είναι παραθαλάσσια, ωστόσο διαθέτει ένα σημαντικό δίκτυο καναλιών, που μπορείτε να διασχίσετε, ιδιαίτερα αν επιθυμείτε να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της πόλης. Και αν αναρωτιέστε που πήγε ο ρομαντισμός, δεν έχετε παρα να τον αναζητήσετε στα καλντερίμια που θυμίζουν καρτποστάλ , τα πράσινα πάρκα ή την φημοφιλή προβλήτα Nyhavn. Στα must της απόδρασή σας, τα πανέμορφα παλάτια και κάστρα που κοσμούν το κέντρο της, εκ των οποίων ξεχωρίζουμε το Christiansborg και το Rosenborg. Την ίδια στιγμή η πόλη είναι διάσημη για την ποδηλατική κουλτούρα της, και αυτό αποτελεί ιδανική αφορμή για ατμοσφαιρικές ποδηλατάδες όχι μόνο στο ιστορικό αλλά και το σύγχρονο κέντρο της. Και επειδή ο έρωτας περνά από το στομάχι, η μητρτόπολη της Δανίας φημίζεται για τις γαστρονομικές της επιλογές.

Περισσότερα για την Κοπεγχάγη εδώ

Isle of Skye, Σκοτία, Ηνωμένο Βασίλειο

Full in love απόδραση πέρα από τα κλασικά - εικόνα 5

Καλά τα φιλιά στο London Eye με την πρωτεύουσα της Βρετανίας στα πόδια μας, όμως αυτή τη φορά σας προτείνουμε μια διαφορετική τοποθεσία- κόσμημα, η οποία όσον αφορά την ρομαντική της διάθεση, θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται ανάμεσα στις μεγάλες μητροπόλεις του έρωτα. Ο λόγος για το νησί Isle of Skye στη μέση του πελάγους των Εβριδών της Σκοτίας, έναν προορισμό μόνο για τους πραγματικά ερωτευμένους ή τους πραγματικά θαρραλέους, αφού εδώ ούτε το κινητό δεν πιάνει καλά καλά...Όμως και η αίσθηση της απομόνωσης έχει την χάρη της, ιδαίτερα όταν μιλάμε για ένα ρομαντικό weekend για δύο. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά στοιχεία της νήσου βρίσκονται οι πελώριοι βράχοι, τα ορμητικά τρεχούμενα νερά και οι καταρράκτες, οι αχανείς καταπράσινες πεδιάδες, τα κουκλίστικα cottages με τις παστέλ αποχρώσεις, τα επιβλητικά κάστρα άλλης εποχής αλλά και η διαρκής ομίχλη που χαρίζει μια είδους μαγεία στην ατμόσφαιρα.

Περισσότερα για την Σκοτία εδώ

Ρόντα, Ισπανία

Full in love απόδραση πέρα από τα κλασικά - εικόνα 6

Η εντυπωσιακή πόλη της Ανδαλουσίας, σε υψόμετρο 760 μέτρων, μοιάζει να αιωρείται κυριολεκτικά πάνω από την θάλασσα, ενώ την ίδια στιγμή σχίζεται στα δύο εξαιτίας του παλώριου φαραγγιού El Tajo, που απειλεί να την κατασπαράξει. Στο εσωτερικό της, η Ρόντα φημίζεται για τις τρεις σκαλιστές της γέφυρες, τα μεσαιωνικά λευκά κτήρια, τα επιβλητικά τείχη που την «αγκαλιάζουν», αλλά και την αρχαιότερη ισπανική αρένα, που ίσως ξυπνήσει τα πάθη.. Η συγκεκριμένη πόλη ενδείκνυται για ρομαντικές αποδράσεις, αφού βρίσκεται μακριά από τα εκτυφλωτικά φώτα και προσφέρει το βασικό τρίπτυχο του έρωτα: breathtaking θέα, ατμοσφαιρικές περατζάδες πλάι στα απόκρημνα βράχια και καλό φαγητό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Περισσότερα για την Ανδαλουσία εδώ

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Full in love απόδραση πέρα από τα κλασικά - εικόνα 7

Η λιλιπούτεια πρωτεύουσα της Σλοβενίας, είναι από τις πιο όμορφες και ταυτόχρονα ρομαντικές μητροπόλεις της Ευρώπης. Διακρίνεται για την μπαρόκ και art nouveau αρχιτεκτονική της Παλιά Πόλης της, που θα πυροδοτήσει την φωτογραφική σας μηχανή, ενώ το ενδιαφέρον μαγνητίζουν και το ατμοσφαιρικό κάστρο στη κορυφή του λόφου, οι ιδιαίτερες γέφυρες του ποταμού Ljubljanica καθώς και οι λιθόστρωτες πλατείες, που αποτελούν places to be όλες τις ώρες της ημέρας. Η καρδιά της πόλης χτυπά στην hip γειτονιά Metelkova, όπου οι στρατώνες και οι φυλακές που άλλωτε βρίσκονταν εδώ, έχουν σήμερα μεταμορφωθεί σε δεκάδες γκαλερί, pop up θεατρικές και μουσικές σκηνές, καλλιτεχνικά εργαστήρια, γκαλερί αλλά και δεκάδες ενδιαφέροντα καφέ, εστιατόρια και μπαρ.

Περισσότερα για την Λιουμπλιάνα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.