18 οργανωμένα ταξίδια για το Καρναβάλι

Από το Ρίο και τη Νίκαια μέχρι την Πάτρα και τον Τύρναβο, συγκεντρώσαμε τις πιο ιντριγκαδόρικες προτάσεις των γραφείων.

18 οργανωμένα ταξίδια για το Καρναβάλι

Από το Ρίο, τη Βενετία και τη Νίκαια μέχρι την Πάτρα, την Ξάνθη και τον Τύρναβο, κάθε μεγάλο ή και μικρότερο Καρναβάλι έχει τα δικά του μυστικά, τα οποία γνωρίζουν καλά τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία. Συγκεντρώσαμε τις πιο ιντριγκαδόρικες προτάσεις τους σε ένα χορταστικό αφιέρωμα.

Λατινική Αμερική

18 οργανωμένα ταξίδια για το Καρναβάλι - εικόνα 1

Βραζιλία, Αργεντινή, Καρναβάλι Ρίο, Cosmorama Travel
Το παγκοσμίως διάσημο καρναβάλι του Ρίο Ντε Τζανέιρο συνδυασμένο με την Αργεντινή είναι μια εκπληκτική πρόταση για τις Απόκριες σε μια 12μερη αεροπορική εκδρομή 12-23 Φεβρουαρίου σε ξενοδοχεία 4* & 5* με 2 γεύματα. Σε μια πόλη παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως το Ρίο, η κοσμοπολίτικη αύρα της Κοπακαμπάνα μεταδίδει την ψυχή μιας πόλης που γιορτάζει. Η ανάβαση στο περίφημο άγαλμα του Σωτήρος Χριστού στο Κορκοβάντο με τη θέα τριγύρω θα σας εντυπωσιάσει. Η εκδρομή συνεχίζεται με το γήπεδο Μαρακανά, την Ιπανέμα και το λόφο «Ζαχαρόψωμο». Προαιρετικά θα παρακολουθήσετε τις ολονύκτιες καρναβαλικές παρελάσεις στο Σαμποδρόμιο. Μετά από βόλτες και ψώνια θα αναχωρήσετε αεροπορικά για το Ιγκουασού και τους παραδεισένιους καταρράκτες του. Περνάτε τα σύνορα κι αεροπορικά στο Μπουένος Άιρες. Από τα υπαίθρια καφέ μέχρι τα αρχοντικά κτίρια, κι από το Προεδρικό Μέγαρο που συνέπαιρνε τα πλήθη η Εβίτα Περόν μέχρι τη λεωφόρο 9ης Ιουλίου και τη γειτονιά του τάνγκο, το Σαν Τέλμο, γνήσιες αργεντίνικες εικόνες θα σας μαγέψουν. Σε αυτές προστίθενται κρουαζιέρα στο Δέλτα του ποταμού Τίγκρε σε νησάκια με γραφικά ξύλινα σπιτάκια, επίσκεψη στις φάρμες των Αργεντίνων “Cowboys”, των Γκαούτσος ή προαιρετική εκδρομή στο Μοντεβιδέο.
Από €2150, πληροφορίες στο 2103642707 και στο www.cosmorama-travel.gr

18 οργανωμένα ταξίδια για το Καρναβάλι - εικόνα 2

Βραζιλία και Αργεντινή, Manessis Travel
Διασκέδαση, αισθησιασμό, ρομαντισμό για μια αξέχαστη Αποκριά στη Λατινική Αμερική περιλαμβάνει η 11ήμερη αεροπορική εκδρομή με προορισμό Βραζιλία και Αργεντινή 12-22 Φεβρουαρίου σε ξενοδοχεία 4* & 5* με πρωινό και ένα γεύμα την 2η μέρα. Με βάση το Ρίο Ντε Τζανέιρο θα περιηγηθείτε στις διάσημες παραλίες Λεμπλόν, Ιπανέμα, Κοπακαμπάνα και Λεμέ με κατάληξη στο λόφο Κορκοβάντο όπου κι η θεσπέσια πανοραμική θέα από το άγαλμα του Σωτήρος Χριστού. Από γνωστές γειτονιές της πόλης και το Σαμπαδρόμιο μέχρι τις διάσημες φαβέλες και τοπικά μικρά δρώμενα, τα τύμπανα της βραζιλιάνικης σάμπα θα σας συνεπάρουν. Η εκδρομή σας πάει αεροπορικά μέχρι το Ιγκουασού και τους παγκοσμίως γνωστούς καταρράκτες του για να γνωρίσετε τη βραζιλιάνικη αλλά και την αργεντίνικη πλευρά τους με τα απείρου φυσικού κάλλους τοπία. Με πτήση για την πρωτεύουσα της Αργεντινής Μπουένος Άϊρες, περιλαμβάνονται διαδρομές από το Προεδρικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό Ναό, το Κοινοβούλιο, τη Λεωφόρο 9ης Ιουλίου μέχρι τις συνοικίες Λα Μπόκα, Καμινίτο και Ρεκολέτα όπου κι ο τάφος της Εβίτα Περόν. Η επαφή σας με το γνήσιο αργεντίνικο τάνγκο θα σας ανανεώσει και προαιρετικά θα διασκεδάσετε στα λημέρια των μποέμηδων Αργεντίνων γαιοκτημόνων και κτηνοτρόφων Γκαούτσος με μπάρμπεκιου και σόου με άλογα μαζί τους.
Από €2190, πληροφορίες στο 2103290100 και στο www.manessistravel.gr

18 οργανωμένα ταξίδια για το Καρναβάλι - εικόνα 3

Βραζιλία και Αργεντινή, Versus Travel
Στους ρυθμούς της σάμπα μια γνήσια καρναβαλική εμπειρία σε Βραζιλία, Αργεντινή και προαιρετικά Ουρουγουάη με 12ήμερη αεροπορική εκδρομή 13-24 Φεβρουαρίου σε ξενοδοχεία 4* & 5* με ή χωρίς ημιδιατροφή. Με αφετηρία το Ρίο Ντε Τζανέιρο, η τροπική βλάστηση των κυματοειδών λόφων μαζί με τις παραλίες της Κοπακαμπάνα ή της Ιπανέμα σας μαγεύουν. Ανάμεσα σε ουρανοξύστες και φαβέλες ανηφορίζετε στο λόφο Κορκοβάντο και το άγαλμα του Σωτήρος Χριστού με την πανοραμική θέα. Στη μεγάλη μέρα της κορύφωσης του καρναβαλιού στο Σαμποδρόμιο, μετά από ετήσια προετοιμασία και λεπτομερή οργάνωση, οι σχολές σάμπα κάθε γειτονιάς παρελαύνουν με ξεχωριστά άρματα, κουστούμια, μουσική, σε ένα υπερθέαμα-εμπειρία ζωής. Περιλαμβάνεται επίσης η περιοχή στα σύνορα Βραζιλίας, Παραγουάης και Αργεντινής με τους γιγαντιαίους καταρράκτες του Ιγκουασού, εκθαμβωτικό δημιούργημα της φύσης, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Το Μπουένος Άϊρες όπου γεννήθηκε το τάνγκο, περιμένει επιπλέον να το εξερευνήσετε με ξεναγήσεις στο προεδρικό μέγαρο, τον καθεδρικό ναό, τη λεωφόρο 9ης Ιουλίου, τη συνοικία Λα Μπόκα όπου ξεκίνησε επαγγελματικά ο Ωνάσης και σε πολλά ακόμα σημεία της πόλης. Προαιρετική η επίσκεψη στα στέκια των Γκαούτσος, των Αργεντινών καουμπόηδων γαιοκτημόνων και κτηνοτρόφων, όπως και μια εξόρμηση στο Μοντεβιδέο ή την Κολόνια της Ουρουγουάης.
Από €2140 το δίκλινο, πληροφορίες στο 2103232800 και στο www.versustravel.eu

Ευρώπη

18 οργανωμένα ταξίδια για το Καρναβάλι - εικόνα 4

Βενετία, Cosmorama Travel
Η Βενετία στο επίκεντρο της μεσογειακής αποκριάς μέσα από 4ήμερη αεροπορική εκδρομή 13-17 Φεβρουαρίου σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό. Αφού φτάσετε στο ξενοδοχείο της περιοχής Mestre φεύγετε για Tronchetto κι από εκεί για Άγιο Μάρκο για μια πρώτη γεύση με το βενετσιάνικο καρναβάλι. Θα ξεναγηθείτε στα κανάλια, τις γέφυρες και τα νησάκια, και θα αισθανθείτε τον ερωτισμό που αποπνέει η περιοχή. Μια πόλη «έργο τέχνης» απλώνεται μπροστά σας σε βενετσιάνικο-γοτθικό ρυθμό για βόλτες, περιπάτους, περιπλανήσεις. Η εκδρομή σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε τα δρώμενα του βενετσιάνικου καρναβαλιού αλλά και μια προαιρετική περιήγηση στη Βερόνα, την πόλη των Ρωμαίου και Ιουλιέτας, ώστε να εξοικειωθείτε ακόμα καλύτερα με τη μεσαιωνική τέχνη μέσα από ιστορικά κτίρια, πίνακες, πανοπλίες και άλλα. Επιστροφή στην Αθήνα μέσω Ρώμης.
Από €455, πληροφορίες στο 2103642707 και στο www.cosmorama-travel.gr

18 οργανωμένα ταξίδια για το Καρναβάλι - εικόνα 5

Βενετία και Ρώμη, Cosmorama Travel
5ήμερη αεροπορική εκδρομή 13-17 Φεβρουαρίου σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό διοργανώνεται σε Βενετία και Ρώμη για τις Απόκριες. Το ταξίδι σας ξεκινάει από τη Ρώμη, την «Αιώνια Πόλη»,με την κομψότητα, το ρομαντισμό και τους εμπορικούς της δρόμους. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης όπως το Βατικανό, τα μεσαιωνικά παλάτια, το Καπιτώλιο, το Κολοσσαίο γεμίζουν την αρχή του ταξιδιού σας, προτού συνεχίσετε αεροπορικά για Βενετία. Μια διερευνητική βόλτα μέσω του Tronchetto για τον Άγιο Μάρκο σας οδηγεί για ξεκούραση στο Mestre όπου θα διαμείνετε. Θα ξεναγηθείτε στη Βενετία, στα νησάκια, τα κανάλια, τις γέφυρες, τις πλατείες της σε γοτθικούς ρυθμούς, γνωρίζοντας την βενετσιάνικη τεχνοτροπία των αποκριάτικων μασκών. Πάλι στην πλατεία Αγίου Μάρκου για τη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού την τελευταία μέρα και το Grande Finale με το «Πέταγμα του Αγγέλου».
Από €555, πληροφορίες στο 2103642707 και στο www.cosmorama-travel.gr

Βενετία, Manessis Travel
Η καρδιά του μεσογειακού καρναβαλιού χτυπάει στη Βενετία με 7ήμερη οδική εκδρομή 13-19 Φεβρουαρίου σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό. Μέσω Πάτρας-Ανκόνας φτάνετε αργότερα στη Βενετία όπου θα διαμείνετε. Από το Tronchetto περνάτε στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας, τον Άγιο Μάρκο και την πλατεία του, με τα νησάκια, τα κανάλια, τις γόνδολες και τις γέφυρες της περιοχής. Μια πόλη-έργο τέχνης σε βενετσιάνικο-γοτθικό ρυθμό κατασκευής απλώνεται μπροστά σας με ελεύθερο χρόνο να την γνωρίσετε. Περιλαμβάνεται περιήγηση στη Βερόνα, πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, με υπέροχα κτίρια, μουσεία και αγάλματα ξεχωριστής τεχνοτροπίας. Επόμενος σταθμός, το κοσμοπολίτικο Μιλάνο με χρόνο επίσης για βόλτες και ψώνια. Το δημοφιλέστερο καρναβάλι της Μεσογείου αναμένει τους επισκέπτες για την κορύφωσή του με πάμπολλες εκδηλώσεις και αποκριάτικα δρώμενα σε κάθε γραφικό σοκάκι.
Από €545, πληροφορίες στο 2103290100 και στο www.manessistravel.gr

18 οργανωμένα ταξίδια για το Καρναβάλι - εικόνα 6

Νίκαια, Κάνες, Μονακό, Μόντε Κάρλο, Manessis Travel
Σπουδαίο και ιδιαίτερα γουστόζικο, το καρναβάλι της Νίκαιας αποτελεί έναν ακόμη αποκριάτικο προορισμό σε 4ήμερη αεροπορική εκδρομή σε συνδυασμό με Κάνες, Μόντε Κάρλο και Μονακό 20-23 Φεβρουαρίου, σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό. Ξεκινώντας με τις πρώτες εικόνες της Νίκαιας όπως η Παλιά Πόλη, η Αγορά των Λουλουδιών, ο Καθεδρικός Ναός και η μικρογραφία της Παναγίας των Παρισίων μπορείτε να επισκεφτείτε το Καζίνο του Μόντε Κάρλο, τις καφετέριες και τα μπαράκια του για διασκέδαση. Θα γνωρίσετε επίσης τις διάσημες καλλιτεχνικά και κινηματογραφικά Κάνες, ενώ στην επάνοδό σας στη Νίκαια θα απολαύσετε τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και τη βραδινή φαντασμαγορική παρέλαση φωταγωγημένων αρμάτων. Άλλη μια γιορτινή μέρα στη Νίκαια σας δίνει τη δυνατότητα για συμμετοχή σε ακόμα μια παρέλαση αρμάτων που καταλήγει σε υπερθέαμα πυροτεχνημάτων. Έντονο γαλλικό άρωμα χαρακτηρίζει την επίσκεψή σας σε μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων αλλά και στο περιβόητο Μονακό πριν την επιστροφή σας στην Αθήνα.
Από €449, πληροφορίες στο 2103290100 και στο www.manessistravel.gr

Βενετία, Nikaia Travel
Στη Βενετία, την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των Αποκριών, διοργανώνεται 4ήμερη αεροπορική εκδρομή 14-17 Φεβρουαρίου σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό. Μετά την άφιξή σας και την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Mestre, οι μέρες προχωρούν με ξεναγήσεις στο Tronchetto και τον Άγιο Μάρκο. Η εκδρομή αποκτά άλλο ερωτισμό και συνεχίζεται με βόλτες με γόνδολες, γνωρίζοντας τα ειδυλλιακά κανάλια της Βενετίας ή παρακολούθηση των αποκριάτικων δρωμένων. Προαιρετικά θα βρεθείτε επίσης στη Βερόνα, την πόλη των Ρωμαίου και Ιουλιέτας με την ρωμαϊκή αρένα, τις υπέροχες πλατείες και τα μουσεία μεσαιωνικής τέχνης.
Από €455, πληροφορίες στο 21042500723 και στο www.nikaiatravel.gr

18 οργανωμένα ταξίδια για το Καρναβάλι - εικόνα 7

Νίκαια, Nikaia Travel
Το καρναβάλι της Νίκαιας βρίσκεται στο επίκεντρο της 4ήμερης αεροπορικής εκδρομής που διοργανώνεται 21-24 Φεβρουαρίου με διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό. Η εκδρομή ξεκινά με προορισμό την κοσμοπολίτικη Νίκαια όπου η «παρέλαση των λουλουδιών» το μεσημέρι και η «νυχτερινή φωταγωγημένη» αποκριάτικη παρέλαση θα σας εντυπωσιάσουν. Αφού ξεναγηθείτε στο κέντρο της Νίκαιας έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ακόμα μία μεσημεριανή καρναβαλική παρέλαση ώσπου να βραδιάσει. Θα επισκεφτείτε επίσης το πανέμορφο μεσαιωνικό Έζ, με τις υπαίθριες αγορές, τις αναγεννησιακές πλατείες, τον ανθοστόλιστο δρόμο της πόλης και τα μέγαρα του 13ου-16ου αιώνα. Μια επίσκεψη σε εργοστάσιο αρωμάτων θα προσδώσει διαφορετική «μυρωδιά» πριν συνεχίσετε στο διάσημο Μονακό. Από το Μόντε Κάρλο με το Καζίνο και το Hotel de Paris η εκδρομή σας γίνεται πιο καλλιτεχνική και φτάνει στις Κάνες, με τα πολυτελή κτίρια, τα ξενοδοχεία και φυσικά το παλάτι του κινηματογραφικού Φεστιβάλ Κανών. Τα πολύ γραφικά μεσαιωνικά χωριά της περιοχής και το Σαν Πωλ Ντε Βανς είναι ο τελευταίος σταθμός σας.
Από €445, πληροφορίες στο 21042500723 και στο www.nikaiatravel.gr

Βενετία, Νίκαια, Πάτρα, Nikaia Travel
Το γύρο των μεγαλύτερων καρναβαλιών της Μεσογείου περικλείει η 11ήμερη οδική εκδρομή που διοργανώνεται 13-23 Φεβρουαρίου με διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό και δώρο δύο δείπνα. Όλα αρχίζουν στην Βενετία. Θα περιηγηθείτε στον Άγιο Μάρκο, το «ωραιότερο ευρωπαϊκό σαλόνι» κατά τον Ναπολέοντα, απολαμβάνοντας τα αποκριάτικα δρώμενα σε κάθε γωνιά. Μέσα από καλντερίμια και υδάτινα κανάλια θα επισκεφτείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα και το διάσημο Μουράνο. Η Βερόνα του Σαίξπηρ αποτελεί σταθμό με τις όμορφες πλατείες και τα μεσαιωνικά κτίρια. Στο πρόγραμμα τα εμπορικά κέντρα του Μιλάνου και η διάσημη λυρική σκηνή της Σκάλας. Η εκδρομή συνεχίζεται στο Μονακό και το Μόντε Κάρλο με την ιδιαίτερη αισθητική και το Καζίνο του, αλλά και στην πόλη Εζ. Στη γαλλική Νίκαια θα βρεθείτε στη νυχτερινή φωταγωγημένη και τη μεσημεριανή αποκριάτικη παρέλαση των λουλουδιών. Στις κινηματογραφικά διάσημες Κάνες με τα πολυτελή ξενοδοχεία και κτίρια όπως αυτό του Φεστιβάλ θα νιώσετε κι εσείς επώνυμοι. Η Γένοβα και η Μπολόνια ολοκληρώνουν τον ιταλικό γύρο. Για το τέλος, διήμερη στάση στην Πάτρα με την μεγάλη παρέα του ελληνικού καρναβαλιού.
Από €625, πληροφορίες στο 21042500723 και στο www.nikaiatravel.gr

Βενετία, Triaena Tours
Ο παλμός της Αποκριάς στη Μεσόγειο χτυπά όπως κάθε χρόνο στη Βενετία, με την πρόταση μιας εβδομαδιαίας οδικής εκδρομής 13-19 Φεβρουαρίου με διαμονή σε ξενοδοχείο 4* και επίκεντρο τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην περίφημη ιταλική πόλη. Μέσω Πάτρας οι εκδρομείς θα ταξιδέψουν κατευθείαν για το λιμάνι της Βενετίας. Από εκεί θα περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης, το νησί του Αγίου Μάρκου και σε άλλες μνημειώδεις τοποθεσίες της περιοχής, όπως το παλάτι των δόγηδων και η γέφυρα των στεναγμών. Προγραμματισμένες επίσης επισκέψεις στην Πάντοβα και τη Βερόνα. Η λίμνη Garda και το πανέμορφο Sirmione κλείνουν τον κύκλο των περιηγήσεων για να ανοίξει εκείνος του αποκριάτικου ξεφαντώματος στο Βενετσιάνικο Καρναβάλι. Μάσκες, τροβαδούροι, ξυλοπόδαροι, χορευτές, κουστούμια θα κάνουν τους επισκέπτες να ζήσουν μοναδικές στιγμές βγαλμένες από άλλη εποχή, για μια ονειρική διαφορετική Αποκριά.
Από €450, πληροφορίες στο 2107499300 και στο www.triaena.gr

Ελλάδα

18 οργανωμένα ταξίδια για το Καρναβάλι - εικόνα 8

Κοζάνη,Λάρισα,Μπουρανί στον Τύρναβο, Manessis Travel
Ελληνικό διονυσιακό χρώμα αποκριάς στην 3ήμερη οδική εκδρομή που θα λάβει χώρα σε Λάρισα και Κοζάνη 21-23 Φεβρουαρίου σε ξενοδοχείο 5* με ημιδιατροφή. Μετά την άφιξή σας στη Λάρισα και την περιήγηση στο κέντρο, τα πάρκα και τους πεζόδρομους θα γευματίσετε στο ξενοδοχείο και θα απολαύσετε τις δραστηριότητές του. Μια επίσκεψη στο ιστορικό από τους Βαλκανικούς πολέμους Σαραντάπορο και στη συνέχεια θα βρεθείτε στα Σέρβια και την Κοζάνη, καταμεσής ενός καταπληκτικού τοπίου. Η γνωστή για τις γούνες και τα κρασιά της Σιάτιστα με τα επιβλητικά αρχοντικά είναι μια ακόμα όμορφη στάση πριν την πόλη της Κοζάνης. Εκεί θα γιορτάσετε τις Απόκριες με τη μεσημεριανή παρέλαση μασκαράδων, αρμάτων, συνοδεία των περίφημων χάλκινων, ενώ το ίδιο βράδυ διασκεδάζετε με μουσική, φαγητό και χορό μέχρι αργά. Το πιο «πικάντικο» καρναβάλι της Ελλάδας, το Μπουρανί στον Τύρναβο, είναι ο επίλογος της εκδρομής με κέφι, γέλιο, πειράγματα και σκωπτικά αστεία.
Από €159, πληροφορίες στο 2103290100 και στο www.manessistravel.gr

Άμφισσα και Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι, Nikaia Travel
3ήμερη οδική εκδρομή 21-23 Φεβρουαρίου στους νομούς Βοιωτίας και Φωκίδας, σε ξενοδοχείο 3* με ημιδιατροφή περιμένει όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα για τις Απόκριες. Ξεκινάτε με προσκύνημα στη μεγαλοπρεπή Ιερά Μονή Οσίου Λουκά στο Στείρι και αφού γευματίσετε το μεσημέρι προαιρετικά στην Αράχοβα βρίσκεστε για λίγο στους Δελφούς. Διαμένοντας αυτές τις μέρες στην Ερατεινή, θα χαρείτε επίσης την όμορφη πανοραμική διαδρομή με θέα τη λίμνη του Μόρνου και θα βολτάρετε στο Λιδωρίκι. Συμμετέχοντας στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Άμφισσας, με το ξεχωριστό Στοιχειό της Χάρμαινας, συνεχίζετε για την Ιτέα. Στο τέλος, το γραφικό Γαλαξίδι σας περιμένει για να γιορτάσετε τα Κούλουμα με το παραδοσιακό Αλευρομουτζούρωμα στους δρόμους του.
Από €128, πληροφορίες στο 21042500723 και στο www.nikaiatravel.gr

18 οργανωμένα ταξίδια για το Καρναβάλι - εικόνα 9

Ξάνθη, Αδριανούπολη, Πομακοχώρια, Nikaia Travel
Για το ξακουστό Καρναβάλι της Ξάνθης υπάρχει 4ήμερη οδική εκδρομή 20-23 Φεβρουαρίου σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή. Με βάση το ξενοδοχείο σας στην Κομοτηνή, θα φτάσετε μέχρι την Αδριανούπολη (μην ξεχάσετε ταυτότητα ή διαβατήριο) μέσω Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Καστανιών. Θα ξεναγηθείτε στην αγορά της πόλης και το Σελιμγιέ Τζαμί, σημαντικότατο μνημείο της Ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Μετά το Καραγάτς, όπου στάθμευε το Orient Express, ξαναβρίσκεστε επί ελληνικού εδάφους και στο φημισμένο για τα μεταξωτά του Σουφλί. Τα Πομακοχώρια είναι βασικός προορισμός, λίγο προτού διασκεδάσετε στην Ξάνθη και το ξέφρενο καρναβάλι της. Μετά από μικρή στάση στην Καβάλα στο δρόμο της επιστροφής θα απολαύσετε τα Σαρακοστιανά εδέσματα της Καθαρής Δευτέρας στη Λεπτοκαρυά.
Από €148, πληροφορίες στο 21042500723 και στο www.nikaiatravel.gr

18 οργανωμένα ταξίδια για το Καρναβάλι - εικόνα 10

Πάτρα, Triaena Tours
Με σύνθημα το «Πατρινό Καρναβάλι για πάντα» ταξιδεύετε στην Πάτρα με μια 3ήμερη οδική εκδρομή 21-23 Φεβρουαρίου με διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή. Με ενδιάμεσες επισκέψεις στα Καλάβρυτα και την Αγία Λαύρα,συνεχίζετε με βόλτες, καφεδάκι, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο στο Ρίο. Οι μέρες της Αποκριάς είναι φυσικά αφιερωμένες στο Πατρινό Καρναβάλι με τη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και μασκαράδων, καθώς και τον σοκολατοπόλεμο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ κλείνουν με αποκριάτικο δείπνο και διασκέδαση μέχρι αργά. Την Καθαρά Δευτέρα, υπάρχει ελεύθερος χρόνος και σαρακοστιανό μεσημεριανό στο ξενοδοχείο. Τελευταία στάση στο Αίγιο.
Από €192, πληροφορίες στο 2107499300 και στο www.triaena.gr

Ναύπλιο, Ορεινή Κορινθία, Λουτράκι, Triaena Tours
Η «Κορινθιακή Ελβετία» σε συνδυασμό με το καρναβάλι του Ναυπλίου είναι μια ακόμη -3ήμερη ή 4ήμερη ανάλογα με τα γούστα σας- πρόταση 20-23 Φεβρουαρίου με διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή. Πρώτες στη σειρά του προγράμματος οι επισκέψεις στην Κόρινθο, στον Ακροκόρινθο και την Παναγία Φανερωμένη Χιλιομοδίου με την πρώτη μέρα να τελειώνει με δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στο Καλαμάκι Κορινθίας. Η εκδρομή συνεχίζεται στα πανέμορφα ελατόφυτα τοπία της Ορεινής Κορινθίας, όπως η λίμνη Στυμφαλία, η Καστανιά, το Μεσινό, η αρχαία Φενεός και βέβαια η μαγευτική λίμνη Δόξα. Το ίδιο βράδυ αποκριάτικο δείπνο και γλέντι στο ξενοδοχείο με ζωντανή μουσική. H κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Ναύπλιο γίνεται αφορμή να χαρούμε τις Απόκριες συμμετέχοντας καταρχήν σε αυτές και περιδιαβαίνοντας την πόλη και τα γραφικά σοκάκια της μέχρι αργά το απόγευμα. Δείπνο και διασκέδαση περιλαμβάνει το τελευταίο αποκριάτικο βράδυ. Κούλουμα θα κάνετε στο Λουτράκι.
Από €259, πληροφορίες στο 2107499300 και στο www.triaena.gr

Mεσσήνη, Μεθώνη, Καλαμάτα, Πύλος, Triaena Tours
Από την Μεθώνη και την Πύλο μέχρι την Μεσσήνη και την Καλαμάτα μπορείτε να χαρείτε τις Απόκριες, με μια 3ήμερη ή 4ήμερη εκδρομή, με διαμονή σε ξενοδοχείο 4* ή 5* στην Καλαμάτα με ημιδιατροφή. Μέσω Μεγαλόπολης με πρώτη στάση στο Πεταλίδι και περνώντας κοντά από την καστροπολιτεία της Κορώνης συνεχίζετε για τη γραφική παραθαλάσσια Φοινικούντα, το κάστρο της Μεθώνης και την Πύλο. Ακολούθως μεταβαίνετε στη διατηρητέα παλιά ενετική πόλη της Κυπαρισσίας και στον παλιό Νερόμυλο των Μύλων. Η εκδρομή συνεχίζεται την άλλη μέρα στον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης, στην Καλαμάτα αλλά και στο βραβευμένο Πάρκο σιδηροδρόμων. Διασκέδαση και φαγητό όπως επιτάσσουν οι Αποκριές θα κλείσουν τη βραδιά σας στο ξενοδοχείο. Η αρχή της Σαρακοστής σας βρίσκει στην πόλη της Καλαμάτας και το μεσημέρι στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Μεσσήνης απ’όπου το απόγευμα θα γυρίσετε στην Αθήνα.
Από €169, πληροφορίες στο 2107499300 και στο www.triaena.gr

18 οργανωμένα ταξίδια για το Καρναβάλι - εικόνα 11

Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Triaena Tours
Για αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Ξάνθη μπορείτε να ταξιδέψετε με μια 4ήμερη εκδρομή 20-23 Φεβρουαρίου με διαμονή και ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 3* στην Κομοτηνή. Το γεμάτο πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στο Μουσείο των Αβδήρων, το αγιορείτικο μετόχι του Πόρτο Λάγος στον περίφημο βιότοπο της λίμνης Βιστωνίδας με τα σπάνια πουλιά, όπως και στη Μαρώνεια με το αρχαίο θέατρο, το λιμάνι και το ρωμαϊκό πρόπυλο. Στάση θα κάνετε ακόμα στην κοσμοπολίτικη Αλεξανδρούπολη για βόλτες και περιπάτους, στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής και τα Πομακοχώρια. Βρίσκετε την Ξάνθη στα γιορτινά της, με χιλιάδες επισκεπτών στη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση που διασχίζει το Κέντρο και τα πλακόστρωτα σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Από €235, πληροφορίες στο 2107499300 και στο www.triaena.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.