Νότος Χανίων

Πράσινος στη δυτική του πλευρά, άγριας ομορφιάς με κυρίαρχο στοιχείο το γκρίζο της πέτρας στην ανατολική. Η εναλλαγή των εικόνων μαζί με τις πιο εξωτικές παραλίες του Λιβυκού Πελάγους, όπως είναι το Ελαφονήσι και το Κεδρόδασος, τα χωριά που φωλιάζουν στα Λευκά Όρη, το φαράγγι της Σαμαριάς, σήμα κατατεθέν ολόκληρου του νησιού, τα περήφανα Σφακιά όπου η νοοτροπία των ντόπιων θυμίζει μια άλλη Ελλάδα, οι πάμπολλες πεζοπορικές διαδρομές σε ευρωπαϊκά μονοπάτια Ε4 και Ε1 δημιουργούν ένα μοναδικό μωσαϊκό εμπειριών για ανήσυχους ταξιδιώτες που θέλουν να πάρουν μια γεύση από το εναλλακτικό πρόσωπο της Κρήτης. Οι περιπατητές, οι ορειβάτες, οι λάτρεις της απομόνωσης αλλά και του αυθεντικού κρητικού φαγητού έρχονται και ξανάρχονται. Οι νεανικές παρέες δίνουν ραντεβού κάθε καλοκαίρι στη Σούγια και οι οικογένειες στην Παλαιόχωρα. Στον Νότο των Χανίων η τουριστική ανάπτυξη είναι ήπια και θα βρείτε αξιοπρεπή δωμάτια προς ενοικίαση στην περιοχή των Σφακίων αλλά και δυτικά προς το Φραγκοκάστελο και ανατολικά προς την Παλαιόχωρα και τη Σούγια. Ορισμένοι επιλέγουν βέβαια την πόλη των Χανίων ως βάση για εκδρομές στον Νότο, μπορεί να χρειαστεί όμως να γράψεις ακόμα και 150 χιλιόμετρα μέσα σε μία ημέρα.

Πότε να πάτε : Από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο είναι η ιδανική περίοδος για να χαρείτε τη θάλασσα και τις πεζοπορίες σε φαράγγια. <br><br>

Οι καλύτερες παραλίες της Κρήτης

Μερικές από τις ομορφότερες ακρογιαλιές της χώρας βρίσκονται εδώ και είναι πλέον κοινό μυστικό πως τις καλύτερες θα τις συναντήσετε στο Νότο.