Τop προορισμοί για καταδύσεις

Μανιώδης diver, η Κατερίνα Κατώπη βουτάει στις υποβρύχιες αναμνήσεις της κι επιλέγει τους καλύτερους προορισμούς για καταδύσεις διεθνώς.

Τop προορισμοί για καταδύσεις

Μανιώδης diver, η Κατερίνα Κατώπη βουτάει στις υποβρύχιες αναμνήσεις της κι επιλέγει τους καλύτερους προορισμούς για καταδύσεις διεθνώς.

Τop προορισμοί για καταδύσεις - εικόνα 1

1 ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ Πού Χερσόνησος του Σινά, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ιορδανία. Πότε Όλο το χρόνο, κυρίως το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μεν θερμοκρασίες είναι υψηλές, ο δε βυθός διάφανος. Τον Ιούλιο στο Εθνικό Πάρκο Ras Mohammed παρατηρούνται μαζικές μεταναστεύσεις ψαριών (καρχαρίες, σαλάχια κ.ά.). Top dive sights Sharm el-Sheikh και Ras Mohammed στην Αίγυπτο, Eilat στο Ισραήλ και Aqaba στην Ιορδανία. Τι θα δείτε Lionfishes, καρχαρίες (και σφυροκέφαλους!), ναπόλεον, κοράλλια. 2 ΠΑΛΑΟΥ, ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΑ Πού Σύμπλεγμα νησιών χαμένο στον Ειρηνικό. Βρίσκεται ανατολικά των Φιλιππίνων και νότια της Ιαπωνίας. Πότε Από Δεκέμβριο μέχρι και Ιούνιο. Top dive sights Το Blue Wall, ένας φαντασμαγορικός τοίχος γεμάτος μαλακά πολύχρωμα κοράλλια. Για να φτάσετε εκεί, μάλιστα, βουτάτε σε μια σπηλιά που φωτίζεται μόνο από τρεις δεσμίδες φωτός! Η Jellyfish Lake, μια λίμνη καταμεσής ενός νησιού, η οποία ήταν κάποτε θάλασσα, εγκλωβίστηκε σε ύψος 200 μ. λόγω των διάφορων γεωλογικών ανακατατάξεων και πλέον φιλοξενεί μεταλλαγμένες σπάνιες μέδουσες που δεν τσιμπάνε! Τι θα δείτε Καρχαρίες, μαλακά κοράλλια, μπαρακούντα σε κυκλικούς σχηματισμούς, σαλάχια, κρινοειδή, ναπόλεον και, φυσικά, ατελείωτα ναυάγια και βυθισμένα αεροπλάνα. 3 GREAT BARRIER REEF, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Πού Κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας. Πότε Από Μάιο μέχρι και Νοέμβριο, τους υπόλοιπους μήνες καλό είναι να τους αποφύγετε, διότι ο τόπος γεμίζει μέδουσες. Τι θα δείτε Τεράστιους μπακαλιάρους, λευκούς καρχαρίες (όχι παντού, μη φοβάστε!), κήπους από κοράλλια, μεγάλα ψάρια ανοιχτής θαλάσσης, φαλαινοκαρχαρίες, χελώνες, lionfishes, δράκους της θάλασσας και αρκετές σπηλιές. Tip Το GBR είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος του κόσμου και, ταυτόχρονα, το μοναδικό μέρος στον πλανήτη που έχει συγκεντρωμένα τόσα πολλά επικίνδυνα είδη. Αν είστε φανατικοί των καταδύσεων, προτιμήστε ένα live aboard για λίγες ημέρες, προκειμένου να πάτε σε απομονωμένα μέρη – θα το ευχαριστηθείτε όσο δεν φαντάζεστε! 4 ΝΗΣΙΑ ΚΕΪΜΑΝ Πού Στην Κεντρική Καραϊβική. Πότε Όλο το χρόνο (κατά τη διάρκεια του δικού μας καλοκαιριού τα νερά είναι πιο διαυγή). Top dive sights Η Stingray City, σε βάθος μόλις 5 μ., είναι ανάμεσα στους top καταδυτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Ταΐστε τα φιλικά σαλάχια και χορέψτε μαζί τους! Είναι μια εμπειρία μοναδική και, φυσικά, απολύτως ασφαλής. Τι θα δείτε Σκληρά κοράλλια, αγγελόψαρα, boxfishes, trumpetfishes, flamingo tongues, parrotfishes, σφουγγάρια. 5 ΚΟΖΟΥΜΕΛ, ΜΕΞΙΚΟ Πού Μικρό νησί στο Ανατολικό Μεξικό, δίπλα στη χερσόνησο του Γιουκατάν (Καραϊβική). Πότε Από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο. Top dive sights Το Palancar Reef, ένα υποβρύχιο Grand Canyon, με δυνατά ρεύματα που κάνουν όλη την εμπειρία –με μία λέξη– «κινηματογραφική». Τι θα δείτε Μπαρακούντα, σμέρνες, τείχη από κοράλλια, δαιδαλώδεις σπηλιές, κοπάδια από λαβράκια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.