Grand Mediterraneo Resort & Spa

Σε ένα από τα πιο προνομιακά locations, μες στο πράσινο και με υπέροχη θέα, ένα από τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία της Κέρκυρας κάνει δυναμικό comeback, υπό νέα διεύθυνση, μετά τη ριζική ανακατασκευή του.

Grand Mediterraneo Resort & Spa

Σε ένα από τα πιο προνομιακά locations, μες στο πράσινο και με υπέροχη θέα, ένα από τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία της Κέρκυρας κάνει δυναμικό comeback, υπό νέα διεύθυνση, μετά τη ριζική ανακατασκευή του.

Grand Mediterraneo Resort & Spa - εικόνα 1

Αν και δεν είχα μείνει εκεί στο παρελθόν, γυρίζοντας την Κέρκυρα με το αυτοκίνητο, είχα σταματήσει πολλές φορές για να χαζέψω το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στιλ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος που απλωνόταν αμφιθεατρικά –εδώ και αρκετές δεκαετίες– πάνω από τη γνωστή για το ηλιοβασίλεμά της παραλία Έρμονες στη Δυτική Κέρκυρα. Χτισμένο από μια ελβετική εταιρεία το 1972, ξεχωρίζει για τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο τοπίο, ενσωματώνοντας πολύ πράσινο ανάμεσα στα μπανγκαλόους, αλλά χωρίς να «φωνάζει», όπως τόσες και τόσες αντίστοιχες μονάδες ανά το νησί. Γυρίζοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο με το βανάκι του συγκροτήματος κατά την τελευταία μας επίσκεψη, μπορώ να πω ότι ένα από τα μεγαλύτερα ατού του παραμένει αυτή η αρχιτεκτονική – ακόμη κι αν μένεις σε στάνταρ δωμάτιο, δεν έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ξενοδοχείο 267 δωματίων. Ριζικά ανακαινισμένα, με τη σφραγίδα-εγγύηση του αρχιτεκτονικού γραφείου Στυλιανίδη, τα μπανγκαλόους έχουν αναδειχτεί λόγω των σύγχρονων παρεμβάσεων, οι οποίες εμπνέονται από το υπέροχο φυσικό περιβάλλον: το ξενοδοχείο περιβάλλεται από πράσινο και η θέα σε γαληνεύει.

Grand Mediterraneo Resort & Spa - εικόνα 2

Η διακόσμηση είναι ευχάριστα μίνιμαλ και σύγχρονη, με ωραία μπάνια, ποιοτική επίπλωση και καλό εξοπλισμό, ενώ οι χώροι εργονομικοί. Ξεχωρίζουν, βέβαια, οι δίχωρες σουίτες με ιδιωτική πισίνα, πραγματικές βιλίτσες, ενώ υπάρχουν αρκετοί τύποι δωματίων για οικογένειες με διαφορετικές ανάγκες (connected για εφήβους, με χώρο που απομονώνεται για τα μικρά παιδιά κ.λπ.). Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα – ακόμη και στο γαστρονομικό εστιατόριο υπάρχει η δυνατότητα για παιδικό καρεκλάκι. Ας σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο έχει και κάποιες ιδιαιτερότητες που πρέπει να λάβει κάποιος υπόψη – αν δεν θέλεις να περπατήσεις και δεν μένεις στο κεντρικό κτίριο, θα πρέπει να μετακινείσαι με τα ειδικά αυτοκίνητα του ξενοδοχείου, ενώ στην παραλία (όπου υπάρχουν beach bar κι εστιατόριο) κατεβαίνεις με τελεφερίκ.

Grand Mediterraneo Resort & Spa - εικόνα 3

Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι άνετοι και φωτεινοί: από το μπαρ, όπου μπορείς να απολαύσεις πολύ ιδιαίτερα κοκτέιλ σε τιμές καλές για τέτοιου τύπου ξενοδοχείο (π.χ. martini με μαστίχα ή λίτσι) –πάντα με σούπερ θέα– μέχρι τους χώρους χαλάρωσης δίπλα στις πισίνες (σε βεράντα με πανοραμική θέα). Το πρωινό (μπουφές με πολλά ζεστά και κρύα πιάτα) είναι ιδιαίτερα πλούσιο, ενώ –εκτός από το κεντρικό εστιατόριο– υπάρχει και η επιλογή του «Vertigo», με περιορισμένα κουβέρ και μενού μοντέρνας κουζίνας.

Grand Mediterraneo Resort & Spa - εικόνα 4

Η επιμέλεια του Έκτορα Μποτρίνι είναι εμφανής ήδη από τα amuse-bouche, όπου συνυπάρχουν, μεταξύ άλλων, π.χ. χαβιάρι και «χαβιάρι» καρπουζιού. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα δημιουργικής κουζίνας – ξεχωρίσαμε το καρπάτσιο φρέσκου τόνου με ζελέ σαφράν, τραγανά φύλλα ανθών και αφρό από μοσχολέμονο, και το κοτόπουλο γεμιστό με γαρίδες και αφρό από οστρακοειδή. Έκπληξη το πριβέ τραπέζι στην άκρη του βράχου, το οποίο δικαιολογεί και το όνομα του εστιατορίου! Last but not least το φιλικό κι εξυπηρετικό προσωπικό – δίνει εκείνο το στοιχείο της προσωπικής φιλοξενίας που συχνά λείπει από μια μεγάλη μονάδα (2661095380, www.grand-mediterraneo.com, από € 160 το δίκλινο για τον Ιούνιο).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.