
Σε ένα από τα πιο προνομιακά locations, μες στο πράσινο και με υπέροχη θέα, ένα από τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία της Κέρκυρας κάνει δυναμικό comeback, υπό νέα διεύθυνση, μετά τη ριζική ανακατασκευή του.

Αν και δεν είχα μείνει εκεί στο παρελθόν, γυρίζοντας την Κέρκυρα με το αυτοκίνητο, είχα σταματήσει πολλές φορές για να χαζέψω το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στιλ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος που απλωνόταν αμφιθεατρικά –εδώ και αρκετές δεκαετίες– πάνω από τη γνωστή για το ηλιοβασίλεμά της παραλία Έρμονες στη Δυτική Κέρκυρα. Χτισμένο από μια ελβετική εταιρεία το 1972, ξεχωρίζει για τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο τοπίο, ενσωματώνοντας πολύ πράσινο ανάμεσα στα μπανγκαλόους, αλλά χωρίς να «φωνάζει», όπως τόσες και τόσες αντίστοιχες μονάδες ανά το νησί. Γυρίζοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο με το βανάκι του συγκροτήματος κατά την τελευταία μας επίσκεψη, μπορώ να πω ότι ένα από τα μεγαλύτερα ατού του παραμένει αυτή η αρχιτεκτονική – ακόμη κι αν μένεις σε στάνταρ δωμάτιο, δεν έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ξενοδοχείο 267 δωματίων. Ριζικά ανακαινισμένα, με τη σφραγίδα-εγγύηση του αρχιτεκτονικού γραφείου Στυλιανίδη, τα μπανγκαλόους έχουν αναδειχτεί λόγω των σύγχρονων παρεμβάσεων, οι οποίες εμπνέονται από το υπέροχο φυσικό περιβάλλον: το ξενοδοχείο περιβάλλεται από πράσινο και η θέα σε γαληνεύει.

Η διακόσμηση είναι ευχάριστα μίνιμαλ και σύγχρονη, με ωραία μπάνια, ποιοτική επίπλωση και καλό εξοπλισμό, ενώ οι χώροι εργονομικοί. Ξεχωρίζουν, βέβαια, οι δίχωρες σουίτες με ιδιωτική πισίνα, πραγματικές βιλίτσες, ενώ υπάρχουν αρκετοί τύποι δωματίων για οικογένειες με διαφορετικές ανάγκες (connected για εφήβους, με χώρο που απομονώνεται για τα μικρά παιδιά κ.λπ.). Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα – ακόμη και στο γαστρονομικό εστιατόριο υπάρχει η δυνατότητα για παιδικό καρεκλάκι. Ας σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο έχει και κάποιες ιδιαιτερότητες που πρέπει να λάβει κάποιος υπόψη – αν δεν θέλεις να περπατήσεις και δεν μένεις στο κεντρικό κτίριο, θα πρέπει να μετακινείσαι με τα ειδικά αυτοκίνητα του ξενοδοχείου, ενώ στην παραλία (όπου υπάρχουν beach bar κι εστιατόριο) κατεβαίνεις με τελεφερίκ.

Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι άνετοι και φωτεινοί: από το μπαρ, όπου μπορείς να απολαύσεις πολύ ιδιαίτερα κοκτέιλ σε τιμές καλές για τέτοιου τύπου ξενοδοχείο (π.χ. martini με μαστίχα ή λίτσι) –πάντα με σούπερ θέα– μέχρι τους χώρους χαλάρωσης δίπλα στις πισίνες (σε βεράντα με πανοραμική θέα). Το πρωινό (μπουφές με πολλά ζεστά και κρύα πιάτα) είναι ιδιαίτερα πλούσιο, ενώ –εκτός από το κεντρικό εστιατόριο– υπάρχει και η επιλογή του «Vertigo», με περιορισμένα κουβέρ και μενού μοντέρνας κουζίνας.

Η επιμέλεια του Έκτορα Μποτρίνι είναι εμφανής ήδη από τα amuse-bouche, όπου συνυπάρχουν, μεταξύ άλλων, π.χ. χαβιάρι και «χαβιάρι» καρπουζιού. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα δημιουργικής κουζίνας – ξεχωρίσαμε το καρπάτσιο φρέσκου τόνου με ζελέ σαφράν, τραγανά φύλλα ανθών και αφρό από μοσχολέμονο, και το κοτόπουλο γεμιστό με γαρίδες και αφρό από οστρακοειδή. Έκπληξη το πριβέ τραπέζι στην άκρη του βράχου, το οποίο δικαιολογεί και το όνομα του εστιατορίου! Last but not least το φιλικό κι εξυπηρετικό προσωπικό – δίνει εκείνο το στοιχείο της προσωπικής φιλοξενίας που συχνά λείπει από μια μεγάλη μονάδα (2661095380, www.grand-mediterraneo.com, από € 160 το δίκλινο για τον Ιούνιο).