Gran Melia Resort & Luxury Villas Daios Cove

Σαν κομμάτι του γενικότερου πέτρινου τοπίου, με συναρπαστική θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου και υψηλού επιπέδου παροχές, το ολοκαίνουργιο "Gran Melia Resort" στο Λασίθι δικαιολογεί απόλυτα τα πέντε αστέρια του. Aπό την Άρτεμις Τζίτζη

Gran Melia Resort & Luxury Villas Daios Cove

Σαν κομμάτι του γενικότερου πέτρινου τοπίου, με συναρπαστική θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου και υψηλού επιπέδου παροχές, το ολοκαίνουργιο "Gran Melia Resort" στο Λασίθι δικαιολογεί απόλυτα τα πέντε αστέρια του.

Gran Melia Resort & Luxury Villas Daios Cove - εικόνα 1

Είναι εύκολο να νιώσεις ότι ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο όταν κοιτάζεις από την αμμουδερή παραλία του «ιδιωτικού» κόλπου κάτω από το ξενοδοχείο την πλαγιά του λόφου, η οποία ανηφορίζει αποφασιστικά προς το δρόμο. Το «Gran Melia Resort & Luxury Villas Daios Cove» είναι ολόκληρο ένα πετρόχτιστο χωριό που αγναντεύει αγέρωχα τον κόλπο του Μιραμπέλου. Ευγενικά και απροσποίητα τα κτίσματα, όπως ήταν τα σπίτια της περιοχής κατά την Ενετοκρατία και την Τουρκοκρατία (καμία σχέση με τα άσπρα σπίτια με τα κεραμίδια της μετέπειτα εποχής), δεν ξεχωρίζουν από την πέτρα που κυριαρχεί στο τοπίο. Το πρώτο «Gran Melia» στην Ελλάδα, λίγο έξω από τον Άγιο Νικόλαο, στη θέση Βαθύ, δικαιώνει τη φήμη της διεθνούς αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων. Με «δωρική» αρχιτεκτονική, φαίνεται πράγματι σαν να έχει λαξευτεί στο λιτό, αυστηρό τοπίο. Οι δρόμοι που οδηγούν από τον ένα χώρο στον άλλο θυμίζουν άδειες κοίτες πέτρινων ποταμών και υπαινίσσονται τις ξερολιθιές που κάποτε θα ήταν τα όρια ανάμεσα στα πλατώματα. Η ανατροπή έρχεται με την είσοδο στο εσωτερικό.

Gran Melia Resort & Luxury Villas Daios Cove - εικόνα 2

Η ρεσεψιόν έχει δυνατά χρώματα και γυαλί, ένα τεράστιο, πολυτελές και φωτεινό λόμπι (που βλέπει στο Κρητικό Πέλαγος) οδηγεί στη μεγάλη κεντρική πισίνα, προσφέροντας υπέροχη θέα κι ένα συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα στον κόλπο του Μιραμπέλου, ενώ ένα αστραφτερό μεταλλικό funicular μεταφέρει άνετα τους φιλοξενούμενους από το ένα επίπεδο στο άλλο. Εκείνοι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 300 καταλύματα, τα οποία περιλαμβάνουν 243 δωμάτια, 18 σουίτες και 39 βίλες – όλες με ιδιωτική θερμαινόμενη πισίνα που βλέπει στη θάλασσα (ανάμεσά τους και η προεδρική σουίτα «Daios Mansion» των 550 τ.μ.). Όλα τα δωμάτια, οι σουίτες και οι βίλες έχουν θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου και τα μισά από αυτά ιδιωτική θερμαινόμενη πισίνα. Μοντέρνο και μινιμαλιστικό το ντεκόρ τους, τονίζεται από ξεχωριστά έπιπλα ιταλικού ντιζάιν. Σε επίπεδο εστίασης, οι επιλογές είναι πολλές: μια ελληνική ταβέρνα (με πολύ καλή κρητική κουζίνα) και τα εστιατόρια «Ocean Club» (με fusion γεύσεις) και «Pangea» (με διεθνείς γεύσεις, όπου σερβίρεται και το πρωινό). Η διαμονή στις βίλες διασφαλίζει τα προνόμια του Red Level Service, το οποίο περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων– VIP lounge σε 12ωρη βάση, με δική του υποδοχή και μπουφέ, συνεχή πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως battler service, ενοικίαση ελικοπτέρου, γιοτ κ.ά. Πολύ εντυπωσιακό είναι το Spa By Germain De Capuccini, το οποίο απλώνεται σε 2.500 τ.μ., ενώ και η wet area είναι ιδιαίτερα απολαυστική, καθώς οι ήχοι, τα αρώματα, οι φωτισμοί και οι τεχνικές χαλάρωσης συνδυάζονται αρμονικά με σκοπό την πλήρη ανανέωση των επισκεπτών. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εμφανίζονται σε χρόνο-ρεκόρ από τη στιγμή που θα κληθούν. Η άψογη εξυπηρέτηση και η απροσποίητη ευγένεια του προσωπικού αποτελούν σημαντική εγγύηση για μια εξαιρετική διαμονή (2841062600, www.granmeliacrete.com, από € 199 το δίκλινο).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.