Creative holidays στις Κυκλάδες

Μετρώντας ώρες πια για το καλοκαίρι, το μυαλό μας έχει βάλει γκάζια για το Αιγαίο, με αφορμή μια σειρά από διαφορετικού τύπου προ(σ)κλήσεις για creative holidays. Να κάποιες ιδέες για να αρχίσετε να προετοιμάζετε τα ταξίδια σας.

Creative holidays στις Κυκλάδες

Μετρώντας ώρες πια για το καλοκαίρι, το μυαλό μας έχει βάλει γκάζια για το Αιγαίο, με αφορμή μια σειρά από διαφορετικού τύπου προ(σ)κλήσεις για creative holidays. Να κάποιες ιδέες για να αρχίσετε να προετοιμάζετε τα ταξίδια σας.

Φεστιβαλική Σύρος

Creative holidays στις Κυκλάδες - εικόνα 1
Τα αρχοντικά Βαπόρια στην Ερμούπολη

Ιδιαίτερες προσκλήσεις για να ξεχυθούμε στην «αρχόντισσα» Ερμούπολη δεν χρειαζόμαστε, ωστόσο το Φεστιβάλ Αιγαίου (14-25/7) αποτελεί ευκαιρία για να ζήσουμε τη μαγεία του νεοκλασικού Θεάτρου Απόλλων. Φέτος η διοργάνωση σηκώνει αυλαία με οπερατική «Κάρμεν», φιλοξενεί τον κλαρινετίστα Στάνλεϊ Ντράκερ, το νεοϋορκέζικο Aquila Theater, διάσημους σολίστ χορού, ενώ για πρώτη χρονιά πραγματοποιεί δωρεάν συναυλίες θρησκευτικής μουσικής στο ναό του Αγίου Νικολάου! Για να είστε δυο βήματα από τη… δράση, θα μείνετε στα Βαπόρια, στην ατμοσφαιρική «Villa Selena» (2281086007, www.villaselena.eu), θα δίνετε ραντεβού για φαγητό στο «Όνειρο» και για γλυκάκια και ποτό στο «Jar», ενώ μην παραλείψετε να περάσετε από το Ινστιτούτο «Κυβέλη», το οποίο είναι αφιερωμένο στη ζωή της μεγάλης ηθοποιού. Για πιο εξοχική, αλλά πάντα στιλάτη διαμονή κλείστε σουίτα στο «Pino di Lotto» (2281071504, www.pinodiloto.gr), κοντά στο Κίνι. Οι αποστάσεις στο νησί είναι μικρές, οπότε όπου κι αν μείνετε, θα μπορείτε εύκολα να «γράψετε» διαδρομές στις παραλίες και στη σπαρμένη με ρετρό βίλες ενδοχώρα (Παρακοπή, Ντελαγκράτσια, Χρούσσα).

Γίνε μασέρ στην Αμοργό

Creative holidays στις Κυκλάδες - εικόνα 2
New age Κυκλάδες

Το νησί «τραβάει» εδώ και χρόνια τους εναλλακτικούς και το Στούντιο Ίρις στην Αιγιάλη υποστηρίζει τη… φάση με συνεδρίες γιόγκα και τάι τσι. Από τις 4 μέχρι τις 13/6 οργανώνει πρόγραμμα τάι μασάζ με τον Αλέξανδρο Σταυρινό. Τα μαθήματα διαρκούν έξι ώρες καθημερινά και μετά θα έχετε χρόνο να απολαύσετε το απέραντο γαλάζιο στα πέριξ (Άγιος Παύλος, Λεβρωσός) ή και πιο μακριά (Μούρος, νησάκι της Γραμβούσας). Με το ηλιοβασίλεμα ανεβείτε στα Θολάρια ή και στο ξωκλήσι-αετοφωλιά της Αγίας Τριάδας στη Λαγκάδα. Κάποια ρακόμελα θα τα «χτυπήσετε» σίγουρα στα καλντερίμια της Χώρας, όπως κι ένα γαλακτομπούρεκο στην «Καλλιστώ», αν και το ξημέρωμα ξέρουμε ότι θα σας βρίσκουμε στο «Que» και το «Ammos», στην Αιγιάλη. Για διαμονή με θέα στο ηλιοβασίλεμα δοκιμάστε το «Απέραντο Γαλάζιο» (2285073471, www.thebigblue.gr).

Αιγαίο με το Μικρό Πολυτεχνείο

Creative holidays στις Κυκλάδες - εικόνα 3
Μασάζ στην Αμοργό

Θαμώνας της Αμοργού έχει γίνει και η παρέα του γνωστού σεμιναριάδικου, η οποία επιστρέφει στο νησί –μετά τον περσινό sold out κύκλο σεμιναρίων σε Χώρα κι Αιγιάλη– για ένα φωτογραφικό οδοιπορικό με τον Γιάννη Βουλγαράκη (16-23/7). Κατόπιν μετακομίζει στη μικρούλα Σίκινο για ένα ενδιαφέρον σερί χαλαρωτικών διακοπών μετά σεμιναρίων κινηματογράφου, υποκριτικής και τάι τσι (24-31/7), σωματικού θεάτρου, τάι τσι και αυτοματικής γραφής (1-7/8), θεατρικού λόγου με τις γνωστές ηθοποιούς Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου και Σοφία Σεϊρλή, δημιουργικής γραφής με τον δημοσιογράφο Γιάννη Κωνσταντινίδη και στιχουργικής με τον Απόστολο Καλτσά από τα Υπόγεια Ρεύματα (8-16/8)! Τα περισσότερα μαθήματα θα γίνουν στο ατμοσφαιρικό οινοποιείο Μάναλη –με φόντο όλο το Δυτικό Αιγαίο και τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού–, το οποίο μάλιστα θα προσφέρει από φέτος και φαγητό (έχουμε ακούσει τα καλύτερα για τα αχνιστά ρεβίθια στο φούρνο)! Για βουτιές σάς βλέπουμε στην αμμουδιά της Αλοπρόνοιας, στον Αϊ-Γιώργη (μετά έχει φρέσκο ψάρι στην «Αλμύρα»), στο Διαλισκάρι και στον Μάλτα, με τη δροσούλα όμως πάρτε το δρόμο για το πιο ιδιαίτερο μνημείο του νησιού, το ναό της Επισκοπής, και το απόγευμα σεργιανίστε στη Χώρα, την οποία απαρτίζουν το γαλήνιο Χωριό και το γραφικό Κάστρο. Στο τελευταίο χτυπά η «καρδιά» του νησιού (οι γλυκατζήδες κρατήστε στα υπόψη την πορτοκαλόπιτα στο «Ανέμελο» και το συκαλάκι στου «Σαμαρά»). Για τη διαμονή θα φροντίσει το Μικρό Πολυτεχνείο (2109480745, 2103252998) και για τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο (δωρεάν) η Κοινότητα της Σίκινου, η οποία έχει δημιουργήσει επιπλέον μια εξαιρετική ιστοσελίδα για το νησί (www.sikinos.gr).

Μαθήματα τέχνης στην Πάρο

Στο εργαστήρι του γλύπτη Νίκου Περαντινού στην Αγία Άννα μπορείτε να δοκιμάσετε το ταλέντο σας στη μαρμαρογλυπτική, στο ψηφιδωτό και την πλαστική γλυπτική και να γυρίσετε στο σπίτι σας με μια κυκλαδίτικη βρύση ή ένα σκαλιστό υπέρθυρο που θα έχετε λαξεύσει με τα χεράκια σας. Τα πενθήμερα σεμινάρια γίνονται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και οι μαθητές μένουν συνήθως στο διπλανό ξενοδοχείο «Νικόλας» (2284022251, www.nikotel.gr) ή στο κάμπινγκ «Αγία Ειρήνη» (2284091496). Με κάθε ευκαιρία αξίζει να περπατήσετε τόσο στα σοκάκια της Μάρπησσας (εκεί βρίσκεται και το ανακαινισμένο Μουσείο Περαντινού) όσο και στις Λεύκες (στα οπωσδήποτε οι γλυκές πίτες στην «Πεζούλα της Λιχουδιάς»). Οι περιπατητές μπορείτε να κάνετε τη διαδρομή Λεύκες-Πρόδρομος-Μάρπησσα από το πλακόστρωτο βυζαντινό μονοπάτι, αλλά σημειώστε και τις καινούργιες διαδρομές που ανοίγουν στο περιβαλλοντικό πάρκο στον Αϊ-Γιάννη Δέτη. Για βουτιές πάμε στον Φάραγκα, στην Αλυκή, χαλαρά στον Βουτάκο και στη Λάγγερη – και με… ντεσιμπέλ στο Μοναστήρι και στην Πούντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.