Lindian Village

Η Δέσποινα Ζευκιλή απολαμβάνει το νέο ταξιδιωτικό πρόσωπο της Ρόδου σε ένα resort με οικολογικές ανησυχίες στο πιο παρθένο τμήμα του νησιού.

Lindian Village

Η Δέσποινα Ζευκιλή απολαμβάνει το νέο ταξιδιωτικό πρόσωπο της Ρόδου σε ένα resort με οικολογικές ανησυχίες στο πιο παρθένο τμήμα του νησιού. Φωτό Βαγγέλης Πατεράκης

Lindian Village - εικόνα 1

Λατρεύω τη νότια Ρόδο. Αν κι έχω γυρίσει όλο το νησί κι έχω αγαπήσει πολλές διαφορετικές γωνιές του, εδώ στο Νότο, στις δυσπρόσιτες παρθένες αμμουδιές με τους κέδρους, τα κουκλίστικα χωριά με τα χρωματιστά παραθυρόφυλλα και τα πλατάνια, τους έρημους ιταλικούς αγροτικούς οικισμούς και βέβαια την κοντινή Λίνδο βρήκα το ιδανικό retreat, το απόλυτο σκηνικό χαλάρωσης, μακριά από τη μαζικότητα, κοντά στη φύση. Έκτοτε, κάθε φορά που διαβάζω στις οικονομικές σελίδες των εφημερίδων για νέες ξενοδοχειακές και real estate επενδύσεις στη Λαχανιά και τη νότια Ρόδο, νιώθω τσιμπήματα αγωνίας για το μέλλον της περιοχής. Κι όποτε αφήνω πίσω μου τη Λίνδο με κατεύθυνση τη νότια

Ρόδο, αγωνιώ για το αν θα έχουν ξεφυτρώσει νέες βίλες-«τούρτες» και ξενοδοχειακά μεγαθήρια που δεν φαίνεται να έχουν διδαχθεί τίποτα από το πάθημα-μάθημα

των πιο παλιών τουριστικών περιοχών του νησιού.

Lindian Village - εικόνα 2

Ένας από τους λόγους που αγάπησα το «Lindian Village» από την πρώτη στιγμή είναι γιατί δεν υψώθηκε προκλητικά αγνοώντας το τοπίο της περιοχής. Αντιθέτως, εκμεταλλεύτηκε ένα ήδη υπάρχον μικρό ξενοδοχειακό χωριό αλλάζοντάς το ριζικά και «χτίζοντας» ένα νέο ταξιδιωτικό όνειρο με σεβασμό στη γύρω φύση. Η μοναδική παραλία με την ψιλή άμμο έχει ακόμη τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμη κι αν μένεις σε μια από τις σουίτες με πριβέ πισίνα, δύσκολα θα αντισταθείς στα νερά της. Ένα ονειρεμένο σκηνικό με σεζλόνγκ-καναπέδες και island beds έχει στηθεί πάνω στην άμμο, προκαλώντας σε να χαλαρώσεις για ώρες κάτω από τις αέρινες κουρτίνες – το σέρβις του pool bar θα φροντίσει με επαγγελματισμό για ό,τι χρειαστείς.

Lindian Village - εικόνα 3

Πέρα από την παραλία, τα στοιχεία της φύσης αναδεικνύονται σε κάθε βήμα της διαμονής εδώ. Χτισμένο σαν ένα μικρό χωριό μέσα σε ένα πλούσιο ανθισμένο κήπο με τροπική και τοπική βλάστηση, το «Lindian Village» παίζει με τις μυρωδιές και τα χρώματα της φύσης, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και το στοιχείο του νερού.

Ξυπνώντας μέσα στα χαριτωμένα σπιτάκια αιγαιοπελαγίτικου στιλ (όπου στεγάζονται τα στάνταρ δωμάτια), νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στο οικείο περιβάλλον ενός αρχετυπικά νησιώτικου τοπίου. Αν πάλι επιλέξεις κάποια από τις σουίτες με πριβέ πισίνα ή εξωτερικό jacuzzi, το περιβάλλον γίνεται αυτομάτως πιο εξωτικό με στοιχεία ενός resort στον Ινδικό. Οι αυλές των pool suites με τα όμορφα μπαμπού σαλονάκια και την πισίνα αλλά και οι βεράντες των junior suites με τα ξύλινα ντεκ και το εξωτερικό jacuzzi ενσαρκώνουν απόλυτα το όνειρο της ιδιωτικότητας. Οι άνετοι χώροι με πινελιές ανατολίτικου μίνιμαλ ύφους συνθέτουν ένα happy ντεκόρ, με πρωταγωνιστές τα έντονα χρώματα με την υπογραφή του interior designer Άγγελου Αγγελόπουλου. Τη χαλαρωτική επίδραση των χρωμάτων και των περίπατων στους κήπους, συμπληρώνει μια επίσκεψη στο spa του «Lindian Village».

Tα τέσσερα εστιατόρια, το καθένα διακοσμημένο στο concept της κουζίνας που σερβίρει, σου δίνουν σοβαρό λόγο να μη βγεις σχεδόν καθόλου από το ξενοδοχείο. Ξεχωρίζει το «Thai», σε ένα όμορφο χώρο στιλάτου οριενταλισμού με ταϊλανδέζικη κουζίνα, που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις ντόπιες πρώτες ύλες, με πιάτα όπως κολοχτύπες με πικάντικα λαχανικά και τζίντζερ ή στον ατμό με φρέσκες πιπεριές και σάλτσα πράσινων φασολιών. Το «Ελληνικό Εστιατόριο» με δημιουργική ελληνική κουζίνα σε κερδίζει με τους μοντέρνους μεζέδες του – ενώ το «Ψάρια και Όστρακα» με θαλασσινές γεύσεις και το εστιατόριο διεθνούς κουζίνας ολοκληρώνουν την εικόνα.

Το προφιλ του ξενοδοχεΙου

Lindian Village - εικόνα 4

Στιλ Ατμοσφαρικό καλοκαιρινό resort σε ήσυχο σημείο πάνω σε μια πανέμορφη παραλία της νότιας Ρόδου, 5 χλμ. από τη Λίνδο.

Σε ποιους απευθύνεται Σε όσους θέλουν να χαλαρώσουν, να απολαύσουν τη θάλασσα, να περάσουν ώρες στο ξενοδοχείο, να ανακαλύψουν μια άλλη Ρόδο. Σε ποιους δεν απευθύνεται Σε όσους επισκέπτονται πρώτη φορά τη Ρόδο και θέλουν να γνωρίσουν το νησί, να κάνουν nightlife, να δουν τα αξιοθέατα. Τύποι δωματίων Στάνταρ δωμάτια σε χαμηλά κτίρια σε στιλ νησιώτικου χωριού. Νέα πτέρυγα με junior σουίτες (σε όροφο, με jacuzzi στη βεράντα) και σουίτες-διαμερίσματα με πισίνα και κήπο. Facilities Τέσσερα εστιατόρια με διαφορετικές γεύσεις, spa, οργανωμένη παραλία, γυμναστήριο, πισίνα και εκκλησάκι για γάμους. Info

Lindian Village, Λάρδος, Ρόδος. Τηλ.: 22440/35900, www.lindianvillage.gr, από € 250.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.