3 νέοι ξενώνες-αφορμή για ταξίδι

Countrystyle Πήλιο ή αγροτουρισμός στα Τζουμέρκα; Τρεις νέες διευθύνσεις διαμονής μάς βάζουν στον πειρασμό να γράψουμε αγαπημένες κι εναλλακτικές διαδρομές στη χειμωνιάτικη φύση.

3 νέοι ξενώνες-αφορμή για ταξίδι

Countrystyle Πήλιο ή αγροτουρισμός στα Τζουμέρκα; Τρεις νέες διευθύνσεις διαμονής μάς βάζουν στον πειρασμό να γράψουμε αγαπημένες κι εναλλακτικές διαδρομές στη χειμωνιάτικη φύση.

Αρχοντικό Εμμανουηλίδη

3 νέοι ξενώνες-αφορμή για ταξίδι - εικόνα 1

Cocooning στο Πόζαρ

Τέρμα Ελλάδας τα λουτρά Πόζαρ στην Πέλλα, κάνουν την καρδιά μας να φτερουγίζει κάθε που ονειρευόμαστε spa στο θερμό καταρράκτη στο κατάφυτο φαράγγι (υπάρχει φυσικά και σύγχρονο ιαματικό κέντρο). Ανάμεσα στους νέους ξενώνες που ξεφυτρώνουν στο Λουτράκι ξεχωρίσαμε το «Αρχοντικό Εμμανουηλίδη». Φτιαγμένο με πέτρα και ξύλο στο στιλ των παραδοσιακών μακεδονίτικων αρχοντικών, διαθέτει πέντε δίχωρες σουίτες με γλυκιά ατμόσφαιρα χάρη στα κρεβάτια με ουρανό, τα φλοράλ σκεπάσματα και τις αντίκες. Όλες διαθέτουν καθιστικό με τζάκι κι κουζίνα, αν και οι οικοδεσπότες θα φροντίσουν να ξυπνήσετε μ’ ένα σπιτικό χωριάτικο πρωινό. Να μην έχουμε δυνάμεις για το σκι στο Καϊμάκτσαλαν μετά; Τιμή: € 150. 2384091605, www.archemman.gr.

Θέασις

3 νέοι ξενώνες-αφορμή για ταξίδι - εικόνα 2

Το μικρό σπίτι στα Τζουμέρκα

Ιδιαίτερη αγροτουριστική φάση σε μια πανέμορφη κοιλάδα στο δάσος, στα Συγγενά Κτιστάδων. Όσο χαζεύω τη γύρω φύση τόσο καταλαβαίνω γιατί ο Νίκος και η Βασιλική άφησαν την πόλη για να μετοικήσουν στα Τζουμέρκα, σ’ έναν οικισμό κοντά στον Άραχθο, στο εντυπωσιακό γεφύρι της Πλάκας, αλλά και σε όμορφα χωριά, όπως το Συράκο και οι Καλαρίτες. Τα τέσσερα μονόχωρα αυτόνομα σπιτάκια στο κτήμα τους (χωρητικότητας 2-5 ατόμων) έχουν σχεδιαστεί από ξύλο και πέτρα, με βάση τις αρχές της οικοδυναμικής, έχουν κυκλικό σχήμα και κωνικές στέγες με γυάλινη οροφή – για να κοιτάτε τ’ αστέρια. Υπάρχει και τηλεσκόπιο για αστροπαρατηρήσεις, ενώ από την άνοιξη ετοιμαστείτε για δραστηριότητες στα μελίσσια τους. Τιμή: € 90. 6948682910, www.tzoumerka-theasis.gr.

Minelska Resort

3 νέοι ξενώνες-αφορμή για ταξίδι - εικόνα 3

Το άλλο Πήλιο

Το όνομα παραπέμπει στο ισλανδικό «αγάπη μου», το στιλ που επιμελήθηκε ο ιδιοκτήτης designer Θανάσης Καραγιώτας θυμίζει γαλλικό countrystyle, αλλά το κέλυφος, δύο πέτρινα αρχοντικά του 1886, είναι βέρο πηλιορείτικο. Στα Καλά Νερά, μπροστά στη θάλασσα, αυτός ο boutique all suite ξενώνας αποδεικνύεται παντός καιρού. Για γαλάζια θέα ποντάρετε στο ρομαντικό «Korall» με το κρεμαστό τζάκι ή στη λευκή κομψότητα του «Skari», για κάτι πιο «χειμωνιάτικο» στα δωμάτια του ισογείου ή στις μεγαλύτερες σουίτες «Brinja» και «Lilja» με τα χουχουλιάρικα καθιστικά. Σε κανένα δεν θα σας λείψουν η αναμμένη φωτιά, το υδρομασάζ (στο ντους), το Internet, τα αναπαυτικά υπέρδιπλα κρεβάτια. Τιμή: € 140-160. 2423022990, www.minelska.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.