Ιδέες για την 28η Οκτωβρίου

Θα πάρεις τη Δευτέρα και την Τρίτη άδεια για να φύγεις για πενθήμερο ή ψάχνε­σαι για μια ωραία μονοήμερη εκδρομή στη φύση; Η Ιωάννα Γκομούζα προτείνει οργανωμένα πακέτα για κάθε γούστο και budget.

Ιδέες για την 28η Οκτωβρίου

Θα πάρεις τη Δευτέρα και την Τρίτη άδεια για να φύγεις για πενθήμερο ή ψάχνε­σαι για μια ωραία μονοήμερη εκδρομή στη φύση; Η Ιωάννα Γκομούζα προτείνει οργανωμένα πακέτα για κάθε γούστο και budget.

Spa relax στην Αιδηψό

Ιδέες για την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 1

Ζόρικος μήνας ο Οκτώβρης στη δουλειά και ο χειμώνας είναι ακόμη μπροστά. Μήπως να κάνατε τώρα δώρο στον εαυτό σας ένα διάλειμμα χαλάρωσης στα ιαματικά νερά της Αιδηψού; Το «Thermae Sylla Spa Wellness Hotel» κλείνει φέτος δέκα χρόνια και το γιορτάζει προσφέροντας καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου ειδικά πακέτα με έκπτωση. Αν, λοιπόν, μπορείτε να λείψετε για μία εβδομάδα από την Αθήνα, στις 7 διανυκτερεύσεις θα πληρώσετε τις 6 προς

€ 186 ανά άτομο την ημέρα, ενώ τα πακέτα για 3 και 5 νύχτες κοστίζουν € 151 και € 166 ανά άτομο την ημέρα, αντιστοίχως. Σε όλα περιλαμβάνονται καθημερινά 3 ή 4 περιποιήσεις και ημιδιατροφή σε πλούσιο μπουφέ με φρέσκα υλικά από το κτήμα τους (2226060100, www.thermaesylla.gr). Κι επειδή με γεμάτες μπαταρίες σίγουρα θα σας ανοίξει η όρεξη για διαδρομές, σας προτείνουμε: μια βόλτα costa costa προς το Γρεγολίμανο, τον Αϊ-Γιώργη Λιχάδα και το φάρο, κυκλώνοντας από κει την πευκόφυτη χερσόνησο. Ένα οδοιπορικό προς το Αιγαίο, με στάσεις για καφέ και φαγητό σε Πύργο, Ωρεούς και Πευκί, αγνάντεμα στις Σποράδες από το χωριουδάκι Αγριοβότανο και στάση στην Κερασιά για μια επίσκεψη στο Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών. Και, τέλος, μια εκδρομή προς το γραφικό ψαροχώρι Λίμνη, με τα όμορφα αρχοντικά. Κατηφορίζοντας τον παραλιακό δρόμο για τη Λίμνη, κάντε μια παράκαμψη στον καταρράκτη του Δρυμώνα και στη μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στα Ήλια – έχει υπέροχη θέα.

Στα θεσσαλικά Άγραφα

Ιδέες για την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 2

Πέτρινα τοξωτά γεφύρια, βυζαντινά μνημεία, υπέροχα αλπικά λιβάδια και πυκνά δάση: η εξόρμηση στην «Άγνωστη-Γνωστή Θεσσαλία» που οργανώνει για το διάστημα 25-28/10 το «ανήσυχο» τουριστικό γραφείο Συρίγος παίζει σε… φόντο πράσινο και πολιτιστικό. Θα μείνετε στο νεόκτιστο ξενοδοχείο «Mouzaki Palace Hotel & Spa», θα βλέπετε «πιάτο» την ομώνυμη κωμόπολη και το θεσσαλικό κάμπο και θα περιηγηθείτε άγνωστα χωριά της Αργιθέας, την Πόρτα Παναγιά και το ιστορικό γεφύρι της Πύλης Τρικάλων αλλά και τη Λίμνη Πλαστήρα. Ηighlight η περιβαλλοντική ξενάγηση-περίπατος στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου. Το πρόγραμμα κοστίζει € 333 (και περιλαμβάνει μεταφορές, διαμονή με ημιδιατροφή, ξεναγήσεις). Πληροφορίες: 2103223000, info@syrigostravel.gr.

Κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο

Για ένα οδοιπορικό στα ίχνη των αρχαίων πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου σηκώνει άγκυρα από τον Πειραιά, στις, 24/10 το F/B «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ. Όσοι επιβιβαστούν στις καμπίνες του έως τις 4/11 θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις αρχαιότητες της Ασπένδου και της Πέργης στη Νοτιοανατολική Τουρκία, το κάστρο Κρακ ντε Σεβαλιέρ στη Συρία, τη Βηρυτό και το Μπααλμπέκ στον Λίβανο, τη Λεμεσό και τη Λευκωσία στην Κύπρο, την Ιερουσαλήμ, τη Βηθλεέμ και τη Ναζαρέτ στο Ισραήλ. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το Κάιρο και στις Πυραμίδες, ενώ επιστρέφοντας, όπως και κατά τη μετάβαση, το πλοίο θα σταματήσει στη Σούδα (2104197440-1, www.anek.gr).

Βουνό, ποτάμι ή έρημος;

Ιδέες για την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 3

Η Trekking Hellas παίζει και στα τρία ταμπλό. Από τις 24 έως τις 29/10 μαρκάρουν στο χάρτη την περίφημη όαση της Σίβα στην Αίγυπτο, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, και με βάση το «Siwa Shali Resort» οργώνουν την έρημο με 4x4 κι επισκέπτονται σημαντικά μνημεία, όπως ο ναός του Άμμωνος, τα λουτρά της Κλεοπάτρας, η αρχαία πόλη Shali και οι ελληνορωμαϊκοί τάφοι. Την πρώτη και την τελευταία βραδιά προβλέπεται διαμονή στο Κάιρο. Η τιμή της εκδρομής ξεκινά από € 780 και δεν περιλαμβάνει τα γεύματα και τη βίζα.

Προτιμάτε να κινηθείτε εντός; Εμείς θα «ψηνόμασταν» σίγουρα για μια διήμερη εξόρμηση στις 27 και 28/10 στα ορεινά των Γρεβενών, για να περπατήσουμε με την Trekking Hellas στα δάση της Βάλια Κάλντα (για τη διαμονή και τη δραστηριότητα υπολογίστε € 65-75) τώρα που φορούν τα πιο όμορφα χρυσοκόκκινα χρώματα και κατόπιν να επισκεφθούμε με το αυτοκίνητο τα χωριά της περιοχής (το Δοτσικό, το Σπήλαιο, τα Σαμαρίνα) και το Μουσείο Παλαιοντολογίας στη Μηλιά. Εναλλακτικά, θα σας προτείνουν ένα τετραήμερο στην Ευρυτανία με πεζοπορία στη Μαύρη Σπηλιά, ποδηλασία στο ελατοδάσος της Μυρίκης και ιππασία στις όχθες του Καρπενησιώτη ποταμού. Η τιμή ξεκινά από € 165 ανάλογα με τον ξενώνα που θα προτιμήσετε (το «Ρίζωμα» στο Μικρό Χωριό ή τον «Κωνίσκο», 3 χλμ. από το Καρπενήσι) και περιλαμβάνει πρωινό και δραστηριότητες. Πληροφορίες: 2103310323, www.trekking.gr. Για τους φαν της Πελοποννήσου προτείνουμε Λάδωνα. Η περιοχή είναι σχετικά κοντά στην Αθήνα, ανέγγιχτη από το μαζικό τουρισμό, και στα χωριουδάκια της, τη Δάφνη, την Αροανία, τη Δήμητρα και την Κοντοβάζαινα, σε περιμένουν όμορφα πέτρινα αρχοντικά και αυθεντικά παλιά καφενεία (must αυτό του κυρ-Γιάννη στη Δάφνη). Εδώ, δίπλα στο ποτάμι, στην καλά οργανωμένη βάση της Eco Action, θα ξεδώσετε οικογενειακώς δοκιμάζοντας αναρρίχηση, flying fox, ποδήλατο βουνού και, φυσικά, ράφτινγκ στον Λάδωνα. Το πακέτο τους για το διήμερο 27 και 28/10 περιλαμβάνει μια εύκολη κατάβαση και κοστίζει € 60 ή € 82, ανάλογα με το πού θα μείνετε (στο δασικού τύπου ξενώνα ή στα πέτρινα σπίτια δίπλα στο ποτάμι, στις παρυφές της Δάφνης). Αν όμως θέλετε κάτι πιο χορταστικό, αφιερώστε ένα τετραήμερο στην περιοχή, για να την ανακαλύψετε με βάρκες και ποδήλατα (κόστος: € 140 και € 170 αντιστοίχως, 2103317866, www.ecoaction.gr).

Φυσιολατρική μονοήμερη

E, δεν θα σκάσουμε κιόλας αν δεν μας κάτσει το πενθήμερο. Απεναντίας, λέμε να πάρουμε τα βουνά με τους ορειβατικούς συλλόγους. Ανήμερα τη 28ης ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών ανεβαίνει το φαράγγι της Αγάλης στην Εύβοια, από το κατάφυτο μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι. Η διαδρομή διαρκεί 6 ώρες και θα καλυφθεί υψομετρική διαφορά 600 μέτρων (2108218401, www.poa.gr). Και ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύνδεσμος έχει προγραμματίσει μια κοντινή εξόρμηση (2103238775, www.aos.gr).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.