Πόρος

Στο ακύμαντο κανάλι του Πόρου, όπου τα πεύκα ακουμπούν την αμμουδιά, το καλοκαίρι αρνείται να τελειώσει. Ακολουθεί πλήρες know how για ένα γλυκό, ηλιόλουστο long weekend.

Πόρος

Στο ακύμαντο κανάλι του Πόρου, όπου τα πεύκα ακουμπούν την αμμουδιά, το καλοκαίρι αρνείται να τελειώσει. Ακολουθεί πλήρες know how για ένα γλυκό, ηλιόλουστο long weekend.

Πόρος - εικόνα 1

Πρωινό με εφημερίδα και καφέ στην προκυμαία

Το χάζι του λιμανιού στην πόλη του Πόρου δεν το χάνουμε με τίποτα. Κάνουμε λοιπόν την παραδοσιακή βόλτα στην προκυμαία, μπαίνουμε και στο μικρό, αλλά πρόσφατα ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο στην πλατεία Κορυζή, αγοράζουμε αμυγδαλωτά από το παραδοσιακό εργαστήριο του Δαγκλή και τέλος αράζουμε σε κάποια από τις καφετέ­ριες που βγάζουν τραπεζάκια δίπλα στα ιστιοπλοϊκά. Η βόλτα όμως δεν τελειώνει εδώ. Η ρετρό γοητεία της πόλης του Πόρου μάς αποκαλύπτεται μόνο αν προχωρήσουμε στα ανηφορικά στενά μέχρι το παλιό ρολόι και την πλατεία του Αγίου Γεωργίου, όπου γύρω από τον μεγάλο πλάτανο ξεφυτρώνουν δύο απλές ταβέρνες. Για φαγητό, πάντως, στα ενδότερα, η πιο εγγυημένη διεύθυνση είναι η ρουστίκ χασαποταβέρνα «Dimitri’ s family» με τις περίφημες δίκιλες (!) σταβλίσιες μπριζόλες. Το βράδυ, τέλος, θα πάμε να δούμε ταινία κάτω από τα άστρα στο Cine Diana, που με τη ρετρομοντέρνα πρόσοψή του είναι η επιτομή του θερινού επαρχιακού σινεμά.

Βουτιές για δύο

Ο Πόρος έχει μερικές από τις πιο ρομαντικές παραλίες που έχουμε συναντήσει στην Ελλάδα! Ο Ρωσικός Ναύσταθμος και το Λιμανάκι της Αγάπης είναι τέλεια σκηνικά για βουτιές «ζευγαρίσιες». Οι πιο οργανωμένες πλαζ πάντως είναι το Νεώριο και το Ασκέλι (στο δεύτερο, όταν πεινάσουμε αναζητούμε τα μαγει­ρευτά της Όλγας), ενώ στον ήσυχο Βορρά βρίσκουμε μερικές από τις πιο «ανερχόμενες» παραλίες, όπως η Βαγιωνιά.

Με σκι και με μπουκάλες

Το κανάλι, αυτή η ακύμαντη λωρίδα θάλασσας που χωρίζει τον Πόρο από την Πελοπόννησο, είναι ιδανικό σημείο για να κάνετε θαλάσσιο σκι. Επιπλέον, εδώ και δεκαετίες δραστηριοποιείται εδώ μία από τις πιο γνωστές σχολές, το Passage, το οποίο έχει δύο στέκια. στο Νεώ­ριο η φάση είναι πιο cool beach, ενώ στην απέναντι πλευρά του καναλιού, στο Δρεπάνι, συγκεντρώνονται οι πιο πορωμένοι του αθλήματος. Εκεί έχουν δημιουργήσει κι ένα συγκρότημα με βίλες για ανθρώπους που θέλουν να αφοσιωθούν αποκλειστικά στο θαλάσσιο σκι. (πληροφορίες www.passage.gr, 22980 42540)

Η δεύτερη active πρόταση είναι η σχολή καταδύσεων Poros Divers στο Ασκέλι. Αν έχετε προηγούμενη εμπειρία, θα σας πάνε σε διάφορα ναυάγια αλλά και αρχάριοι να είστε, θα πάρετε το βάπτισμα του… ύδατος εκεί, στην όμορφη παραλία του Ασκελιού (πληροφορίες τηλ. 6977261374).

Πόρος - εικόνα 2

Βόλτες με το αυτοκίνητο

Μπορεί ο Πόρος να μην έχει μεγάλο οδικό δίκτυο, η απέναντι όμως ακτή προσφέρεται για καταπράσινες διαδρομές. Αξίζει λοιπόν τον κόπο να εξερευνήσετε τα Μέθανα και να φτάσετε μέχρι την Καμένη Χώρα, όπου ξεκινάει το μονοπάτι που οδηγεί στο ιστορικό ηφαίστειο της χερσονήσου.

Για πιο μακρινές διαδρομές με αυτοκίνητο, πάντως, σημειώστε ότι πλέον έχει κατασκευα­στεί ένας ωραίος σύγχρονος δρόμος που ενώνει τον Γαλατά με την Παλιά Επίδαυρο.

Γεύσεις εκ των ων ουκ άνευ

Τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητό θα τις βρούμε μέσα στην πόλη του Πόρου. Η «Primasera» στην Πούντα (2298023080) είναι ένα εστιατόριο που αναδεικνύει τις γεύσεις του Αιγαίου με πιάτα όπως το σταμναγκάθι με ξινομυζήθρα Σίφνου. Πάνω στην παραλία, καινούργια διεύθυνση είναι το προσεγμένο ιταλικό «Luna Piena», ενώ σταθερή αξία είναι το μεζε­δοπωλείο-ουζερί «Σπηλιάδα». Τέλος, το «Καθεστώς» σερβίρει πεντανόστιμα αφράτα υδραίικα μπουρεκάκια και κολοκυθοκεφτέδες.

Δωμάτιο με θέα

Οι ξενοδοχειακές επιλογές στον Πόρο δεν είναι πολλές, υπάρχουν όμως τρεις διευθύνσεις πραγματικά αξιοπρόσεκτες. Αν ψάχνετε γνήσια αρχιτεκτονική, ρομαντική ατμόσφαιρα και personalized εξυπηρέτηση, τότε κλείστε δωμάτιο στην ατμοσφαιρική μονάδα «Στο Ρολόι» (πληροφορίες 2298025808, www.storoloi-poros.gr). Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο ενιαίο συγκρότημα, αλλά για τρία παλιά οικήματα στην πόλη του Πόρου, το καθένα ανακαινισμένο και διακοσμημένο με πολύ στιλ. Η μονάδα δεν έχει σέρβις με την κλασική έννοια, οι υπεύθυνοι όμως βρίσκονται δίπλα σας για κάθε ζήτημα. Θα σας παραλάβουν από το λιμάνι, θα εφοδιάσουν το σπίτι με ό,τι σας χρειάζεται και, αν θέλετε, θα σας κανονίσουν θαλασσινή εκδρομή στα μικρονήσια του Πόρου.

Καινούργια και άκρως εντυπωσιακή άφιξη στο νησί είναι το «Sirene Blue Resort» (2298022741, www.sireneblueresort.gr). Η παλιά ’70s μονάδα (μέσα στα πεύκα με ΙΧ παραλία) ανακαινίζεται σταδιακά από την ομάδα του Interni και αποκαλύπτει το νέο μίνιμαλ πρόσωπό της. Ακόμη, πάντως, κι αν δεν μείνετε εδώ, αξίζει να περάσετε μια βόλτα από το μπαρ στο ξύλινο ντεκ με την πολύ ωραία θαλασσινή θέα. Τέλος, καλή επιλογή για διαμονή είναι και το «Poros Image» (2298022216, www.porosimage.gr), που στεγάζεται στο παλιό «Ξενία» σε προνομιακό σημείο πάνω στη θάλασσα, λίγο έξω από την πόλη και με εκπληκτική θέα προς αυτή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.