Νέα από το Μαίναλο

Ο Θάνος Λαμπρόπουλος πέρασε μία εβδομάδα τσεκάροντας τις καινούργιες αφίξεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στην ορεινή Αρκαδία, αλλά λοξοδρόμησε και προς τη μεγάλη του αγάπη, τις υπέροχες χωμάτινες διαδρομές στο ελατόδασος του Μαίναλου.

Νέα από το Μαίναλο

Ο Θάνος Λαμπρόπουλος πέρασε μία εβδομάδα τσεκάροντας τις καινούργιες αφίξεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στην ορεινή Αρκαδία, αλλά λοξοδρόμησε και προς τη μεγάλη του αγάπη, τις υπέροχες χωμάτινες διαδρομές στο ελατόδασος του Μαίναλου.

Νέα από το Μαίναλο - εικόνα 1
Δημητσάνα

Σε κάθε νέα επίσκεψη η ορεινή Αρκαδία μάς προσφέρει όλο και πιο ψαγμένους ξενώνες. Ακόμη όμως και στο θέμα «γεύση», που για αρκετά χρόνια υστερούσε, κάνει σταθερά βήματα. Το μεγαλύτερο highlight, βέβαια, παραμένει το θεσπέσιο Μαίναλο με τις ανεξάντλητες ορεινές διαδρομές. Ιδού τρεις που μας έκλεψαν την καρδιά:

  • Στα 4 χιλιόμετρα από τη διασταύρωση της Βυτίνας προς το χιονοδρομικό, ακολουθούμε την πινακίδα προς Άγιο Πέτρο. Η κυκλική διαδρομή θα μας οδηγήσει πάλι στο δρόμο του χιονοδρομικού.
  • Ξεκινάμε από τις Λάκες Ρούχη (περίπου στο ένα τρίτο της διαδρομής Βυτίνα-χιονοδρομι­κό), για να καταλήξουμε στο οροπέδιο της Αλωνίσταινας.
  • Λίγο μετά το Λιμποβίσι, κοντά στη θέση Αρκουδόρεμα, κατηφορίζουμε μέχρι τον επαρχιακό πριν από την Πιάνα κι από κει μπαίνου­με στο χωματόδρομο μέχρι το Χρυσοβίτσι.
    Νέα από το Μαίναλο - εικόνα 2
    «Θεονύμφη»

    «Θεονύμφη», Δημητσάνα

    Σ’ ένα γοητευτικό καλντερίμι, ένα ανακαινισμένο πέτρινο σπίτι μεταμορφώθηκε σε ξενώνα με άποψη και αφαιρετική αισθητική, χωρίς όμως ν’ αποκλείει τις σύγχρονες ευκολίες, όπως το… ασανσέρ. Από την ίδια ομάδα που λειτουργεί τον ξενώνα Καζάκου. (2795029215)

    «Έναστρον», Δημητσάνα

    Μικρός πέτρινος ξενώνας δίπλα στο δημαρχείο. Τρία υπεράνετα οροφοδωμάτια όλα κι όλα, αλλά με ζηλευτό εξοπλισμό (π.χ. ενδοδαπέδια θέρμανση). Το έργο του Τσόκλη στο lobby δίνει στίγμα ποιότητας κι αισθητικής από την πρώτη ματιά. (2795031684)

    Νέα από το Μαίναλο - εικόνα 3
    «Vitina Mountain View»

    «Vitina Mountain View», Βυτίνα

    Βρίσκεται στην ανηφόρα για το χιονοδρομικό και από τα μπαλκόνια του αγναντεύεις την ελατοτριγυρισμένη Βυτίνα. Άνετο και σύγχρονο στην αλάνθαστη συνταγή «ξύλο, πέτρα και ζεστές αποχρώσεις». Διαθέτει 12 δωμάτια, άνετο lobby, εστιατόριο και καφέ. (2795029029)

    «Ζέρζοβα», Παναγία

    Στις παρυφές του δυτικού Μαίναλου, στο μικροσκοπικό χωριουδάκι Παναγιά, ο Γιάννης και η γυναίκα του Βαγγελιώ μαγειρεύουν θαυμάσια, χρησιμοποιούν προϊόντα της περιοχής, φτιάχνουν δικιά τους φέτα και τσίπουρο. Επιπλέον, ο Γιάννης είναι το πρώτο κλαρίνο της περιοχής! (2795031753)

    «Οι Νοστιμιές των Γιαγιάδων», Ψάρι

    Η Αρκαδιανή είναι ένας πολύ προσεγμένος δημοτικός πολυχώρος, αφιερωμένος στην ντόπια σπιτική μαγειρική. Διαθέτει και εστιατόριο όπου καταευχαριστήθηκα κοτόπουλο με χυλοπίτες και μυζήθρα αγναντεύοντας την κοιλάδα της Μεγαλόπολης. (2791027161)

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

    Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    30/04/2024

    "Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

    Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

    MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

    Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

    Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

    Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

    Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

    Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

    "Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

    Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

    Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

    Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.