Πάτρα upgrading

O Θάνος Λαμπρόπουλος βρέθηκε Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα για ρεπορτάζ κι ακόμα βρίσκεται σε έκσταση από το πολύχρωμο γλέντι στους δρόμους, όπου η μυρουδιά της τσίκνας συνυπήρχε με το Armani και η καραγκούνα με τη σάμπα. Η Πάτρα είναι πλέον πανέτοιμη για τη μεγάλη της μέρα, την Κυριακή της Αποκριάς, κι εμείς σας δίνουμε τις πιο must διευθύνσεις για να περάσετε ακόμα καλύτερα.

Πάτρα upgrading

O Θάνος Λαμπρόπουλος βρέθηκε Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα για ρεπορτάζ κι ακόμα βρίσκεται σε έκσταση από το πολύχρωμο γλέντι στους δρόμους, όπου η μυρουδιά της τσίκνας συνυπήρχε με το Armani και η καραγκούνα

με τη σάμπα. Η Πάτρα είναι πλέον πανέτοιμη για τη μεγάλη της μέρα, την Κυριακή της Αποκριάς, κι εμείς σας δίνουμε τις πιο must διευθύνσεις για να περάσετε ακόμα καλύτερα.

Η αισθητική συναντά τη ζεστή φιλοξενία

Πάτρα upgrading - εικόνα 1

Ένα ολοκαίνουργιος οικογενειακός ξενώνας-κόσμημα έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα ξενοδοχεία ολκής της πόλης («Βυζαντινό», Ρήγα Φεραίου 106, 2610243000. «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος», Γεροκωστοπούλου 20, 2610243000. «Primarolia Art Hotel», Όθωνος και Αμαλίας 33, 2610624900). Πρόκειται για το Maison Grecque (2610241212), σε ανασκευασμένο νεοκλασικό κοντά στα Ψηλά Αλώνια και το αρχαίο θέατρο, με εσωτερική διακόσμηση –διά χειρός Αγγελόπουλου– που παραπέμπει σε Παρίσι του Μεσοπολέμου. Το σύνολο αποπνέει μια γλυκιά αύρα χάρη στις επιλογές της επίπλωσης, τους επιβλητικούς χρωματικούς συνδυασμούς, τις ταπετσαρίες, τις οροφογραφίες των δωματίων και την αντίστοιχη με το όλο ύφος διακοσμητική άποψη. Σ' αυτά προσθέστε την άριστη κατασκευαστική ποιότητα και τη μεγάλη προσοχή που δίνουν στη λεπτομέρεια και θα έχετε την εικόνα ενός boutique hotel, μοναδικού στο είδος του. Συνδυασμός ανεπιτήδευτης ευγένειας και ατμοσφαιρικής πολυτέλειας που ανεβάζει τον πήχη και πιστεύω πως θα αφήσει το στίγμα του στην Πάτρα.

Γκουρμέ δείπνο σ’ ένα bar

Το δημοφιλές και καλόγουστο bar-restaurant «W» (Ηρώων Πολυτεχνείου & Λευκωσίας, 2610454002) διαθέτει κουζίνα και λίστα κρασιών που το κάνουν να ξεχωρίζει σαφώς από τα ομοειδή του. Τα περισσότερα πιάτα είναι τολμηρά, με τονισμένες γευστικές εντάσεις, αλλά καταφέρνουν να διατηρούν την απαιτούμενη ισορροπία. Πρόταση-έκπληξη: ένα ριζότο με λαχανικά και μους φέτας που έρχεται σωστά χυλωμένο σε κλειστή λαδόκολλα.

Μεταγραφή στο Ρίο

Τον Σπύρο Στεργίου τον ξέραμε από το «Μουράγιο» στον Καστελόκαμπο, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Πάτρας. Τώρα τον βρήκαμε πια σε δικό του χώρο, στην παραλία του Ρίου, το Ναυτ-οικο (Ποσειδώνος 12, 2610995992). Φωτεινό, ευάερο, μ' έναν βοτανόκηπο γεμάτο μυρωδικά και κουζίνα σπιτική, ευρηματική και άκρως ποιοτική.

Γεύσεις απ’ την Πόλη

Πάτρα upgrading - εικόνα 2

Ανεβείτε την Ερμού μέχρι την Πλατεία Καποδίστρια (Μαρκάτο) και μπείτε στην Κουζίνα της Κορνηλίας (2610272987) για να γευτείτε την ελαφριά και ντελικάτη τεχνική της, σε πιάτα σπιτικά, με απλά υλικά. Μεταξύ άλλων κι ένα εξαίσιο μαντί (χειροποίητα ζυμαρικά γεμισμένα με μυρωδάτα μίνι κεφτεδάκια), ντοματοκεφτέδες που θα ζήλευαν και οι Κυκλάδες, λαχανοντολμάδες που θα σας θυμίσουν τη γιαγιά σας και –αν είστε τυχεροί γιατί είναι πιάτο ημέρας– ονειρεμένο χοιρινό με πράσα και δαμάσκηνα.

Gourmet ιταλικός Νότος

Πάτρα upgrading - εικόνα 3
Don Camillo e Peppone

Η τρατορία Don Camillo e Peppone (Γερμανού 48, 2610279651) στεγάζεται σ' ένα αναδομημένο κτίριο του 1887, σε μια παλιά και ιστορική γειτονιά της πόλης. Πριν κλείσει καλά καλά δύο μήνες λειτουργίας, έχει αποκτήσει –δικαίως– σταθερή πελατεία. Οι λόγοι σαφείς: ιδιοκτήτες με άποψη και πολιτισμό, αισθητική γοητευτική όσο και πρωτότυπη, Ιταλός σεφ-αστέρι σε ανοιχτή κουζίνα, κρασιά από τον ιταλικό αμπελώνα, θαυμάσια όσο και οι τιμές τους, είκοσι πέντε είδη ζυμαρικών Fabri σε εξαίσιες σάλτσες, μανιάτικο βιολογικό λάδι ψυχρής έκθλιψης, μορταδέλα από την Μπολόνια, λουκάνικα από τη Θουριγγία, άπαιχτη λεπτόζυμη πίτσα… Ξεκινήστε με long drinks και jazz ακούσματα στο ζωντανό cafe-bistrot του ισογείου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.