Ρέθυμνο VS Ναύπλιο

Δύο από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, με βενετσιάνικο χρώμα και δυνατό καρναβάλι, κονταροχτυπιούνται βάζοντάς μας σε γιορτινό trip.

Ρέθυμνο VS Ναύπλιο

Δύο από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, με βενετσιάνικο χρώμα και δυνατό καρναβάλι, κονταροχτυπιούνται βάζοντάς μας σε γιορτινό trip.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ Ρέθυμνο: Χοροί από διάφορες ομάδες, κυνήγι θησαυρού, ξεφάντωμα την Τσικνοπέμπτη στη Μεγάλη Πόρτα, ποδηλατοκατασκευές (Παρασκευή 29/2), μπάτσελορ & κιτσερέλα πάρτι και νυχτερινή παρέλαση το Σάββατο 8 Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη παρέλαση την Κυριακή 9/3 και την Καθαρά Δευτέρα με αναβίωση εθίμων και πέταγμα χαρταετού. Ναύπλιο: Πιστό στο ραντεβού του με διάφορες εκδηλώσεις: χοροθέατρο από τη Νατάσσα Ζούκα, βομβαρδισμός με χαρτοπόλεμο, μουσικές γιορτές και χοροί στο δρόμο. Δεν θα λείπει, φυσικά, το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και τα Ντόμινο, ενώ ο Καρνάβαλος θα καεί μέσα στη θάλασσα,

με τον ουρανό να φωτίζεται από αμέτρητα βεγγαλικά.

CITYLIFE Ρέθυμνο: Από τον πρώτο καφέ με το που πιάνεις (ενετικό) λιμάνι μπαίνεις στο τριπ μιας από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις της Ελλάδας. Aύρα ενετοκρατίας στην Κρήνη Ριμόντι και άρωμα Ανατολής γύρω από το Νερατζέ Τζαμί. Ναύπλιο:Κάντε το γύρο της Αρβανιτιάς, και ανεβείτε μέχρι το Παλαμήδι για να αγναντέψετε την πόλη. Περάστε από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, το οποίο πάντα φιλοξενεί ενδιαφέρουσες εκθέσεις. ΦΑΓΗΤΟ Ρέθυμνο: Ατμόσφαιρα ενετικού κάστρου και δημιουργικές γεύσεις στο εστιατόριο Αυλή (2831026213), κρητικές σπεσιαλιτέ, σε ένα μοντέρνο χώρο με όμορφη θέα, στο Melina (2831021580). Ναύπλιο:Γκουρμέ μεσογειακές γεύσεις στο στιλάτο εστιατόριο του «Nafplia Palace» Αμυμώνη (2752028981-5), ψάρι κλασικά στο Σαβούρα (2752027704) και ποικιλία από μεζεδάκια το θεατράλε Επί Σκηνής (2752021331).

ΔΙΑΜΟΝΗ Ρέθυμνο: Ειδικά πακέτα για το ρεθυμνιώτικο καρναβάλι προσφέρει το Aquila Porto Rethymno: δύο διανυκτερεύσεις € 90 το άτομο και τρεις διανυκτερεύσεις € 120, με πρωινό, δωρεάν χρήση θερμαινόμενης πισίνας & γυμναστηρίου, ζωντανό μουσικό πρόγραμμα κ.ά. (2831050432-5, 2831051980, www.aquilahotels.com).

Επίσης, στα Avli Lounge Apartments, δύο βενετσιάνικα αρχοντικά με σύγχρονη πολυτέλεια (2831026213, 2831058250), και Μύθος Suites, σε ενετικό κτίσμα (2831053917, 2831021210).

Ναύπλιο:Amymone Ατμοσφαιρικός ξενώνας, με ρομαντική ατμόσφαιρα και έντονους χρωματισμούς (2752099477, www.amymone.gr). Nafplia Palace Hotel & Villas Αεράτοι χώροι και μοντέρνα αισθητική (2752070800, www.nafplionhotels.gr). Πανσιόν Μαριάννα Σε μία από τις πιο γοητευτικές γειτονιές της πόλης, με όμορφους χώρους και νεο-παραδοσιακή διακόσμηση (2752024256, www.pensionmarianna.gr). Alexandros Boutique Hotel Μίνιμαλ αισθητική, με χρωματικές εναλλαγές (2752051150, www.alexandros-hotel.net). NIGHTLIFE Ρέθυμνο: Φοιτητικά ρακάδικα στη Βερνάρδου και πλήθος από μπαράκια στην Πλατεία Πλαστήρα. Ναύπλιο:Απεριτίφ με θέα το ηλιοβασίλεμα στο Μπούρτζι και ποτό στα μπαράκια της Μπουμπουλίνας. SHOPPING Ρέθυμνο: Συνταγές και φυσικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Κρήτη στο deli παντοπωλείο του Avli Lounge Apartments. Ναύπλιο:Υπέροχα υφαντά με μοντέρνα ματιά στο εργαστήρι Αργαλειός της Μαρίας Γονίδου και arty δώρα στο Art Shop.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.