Ski weekend

Η έξοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Ακόμα και όσοι δεν το είχαν προγραμματίσει δεν μπόρεσαν ν' αντισταθούν στα πρώτα χιόνια που ως… θείο δώρο σκέπασαν την ορεινή Ελλάδα και «έστρωσαν» τα χιονοδρομικά όλης της χώρας. Εσείς, όμως, πηγαίνετε τώρα, που τα πλήθη αραίωσαν.

Ski weekend

Η έξοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Ακόμα και όσοι δεν το είχαν προγραμματίσει δεν μπόρεσαν ν' αντισταθούν στα πρώτα χιόνια που ως… θείο δώρο σκέπασαν την ορεινή Ελλάδα και «έστρωσαν» τα χιονοδρομικά όλης της χώρας. Εσείς, όμως, πηγαίνετε τώρα, που τα πλήθη αραίωσαν.

Παρνασσός

Ski weekend - εικόνα 1

Κοντά και αναβαθμισμένος

Ιδανικό για: Nα δεις και να σε δουν και κλασικά να ξεφαντώσεις στις πίστες κάθε είδους – από το πρωί στο χιονοδρομικό ως το ξημέρωμα στα μπαράκια της Αράχοβας.

Κορυφαία εμπειρία : Cat Ski σε απάτητες πλαγιές με τη σχολή «Πάππος-Μπαλντούμης». Για πιο παρεΐστικες περιπέτειες εκτός πίστας, νοίκιασε ATV από το Mountain Zone στο Λιβάδι και ετοιμάσου για γκάζια στα δασικά μονοπάτια κάτω από τα έλατα.

Πάμε για φαγητό : Ωραία bar-resto φάση στο «Υάμπεια» στην Αράχοβα. Ρουμελιώτικη κρεατοφαγία στις ταβέρνες: «Δασαργύρης», «Παναγιώτα», «Αγνάντιο», «Τα Αλώνια», «Παρνασσός», «Το Πιθάρι». Στο Λιβάδι: «Ρίζα» και «Ζάχος». Στους Δελφούς: «Επίκουρος». Στην Αγόριανη: «Μπαλκόνι της Αγόριανης».

Πού μένω;: Στην Αράχοβα: Santa Marina Arachova Resort & Spa (2267031954), Santa Marina Arachova (2267031230) και Ξενώνας Γκενεράλη (2267031529). Στην Αμφίκλεια: Αρχοντινκό Δαδί (2234029040), Κυριακή (22340-29011). Ελάτεια: Κραναία Αθηνά (2234031400).

Info : www.parnassos-ski.gr. Εισιτ.: Καθημ. € 13,50, Σάβ., Κυρ. € 30.

Καλάβρυτα

Family

Ιδανικό για: Nightlife στα Καλάβρυτα, φοιτητικό σκι μόλις με € 5 και φυσιολατρικές εκδρομές στα πέριξ. Για... γάμο στα λευκά, κλείστε το εκκλησάκι του χιονοδρομικού!

Κορυφαία εμπειρία : Η κατάβαση στις μαύρες διαδρομές Ινώ και Νεφέλη (από τον αναβατήρα Στύγα). Για όσους δεν βάζουν πέδιλα στα πόδια τους: βόλτες με μηχανάκια χιονιού στο χιονοδρομικό και ένα πλήρες πακέτο περιπέτειας στο «Πανδοχείο ο Σταθμός». Πάμε για φαγητό: Οπωσδήποτε στο «Καταφύγιο» για χορτόπιτα, κοκκινιστό κόκορα με μακαρόνια και κουνέλι στιφάδο. Εκπληκτικά παϊδάκια στη «Χωριάτικη Ταβέρνα». Καλά κρεατικά και μαγειρευτά στο «Σπιτικό», τον «Βαρβιτσιώτη» και τον «Θανάση». Πού μένω;: Στην καρδιά των Καλαβρύτων, στο φινετσάτο Hotel Helmos (2692029222). Σαν στο εξοχικό σου στα διαμερίσματα Φίνταϋ Suites (2692024552). Με τζάκι και θέα, στη Ζαρούχλα στο εντυπωσιακό πέτρινο ξενοδοχείο Αροάνια (2696035090), μέσα στις καστανιές. Info: www.kalavrita-ski.com. Εισιτ.: καθημ. € 15, Σάβ., Κυρ. € 24.

Βασιλίτσα

Ski weekend - εικόνα 2

Και slalom και fun Ιδανικό για: Φυσιολατρικές αποδράσεις με εναλλαγές περιπέτειας, από σκι μέχρι ράφτινγκ στο Βενέτικο και jeeping.

Κορυφαία εμπειρία : Το μπουκέτο snow fun που προσφέρει η σχολή «Αλπική Ζώνη», με μηχανάκια χιονιού, έλκηθρα, χιονορακέτες, τοξοβολία, snowrafting, νυχτερινό σκι τα σαββατόβραδα και από φέτος, τετραπλό μπάντζι τραμπολίνο και ειδικές βραδιές!.

Πάμε για φαγητό : Αξιόλογη η ταβέρνα «Τσούργιακα» στην Αετιά, με γαλακτοκομικά--έκπληξη και δικά τους βιολογικά κρεατικά (ζήτα τηγανιά αγριογούρουνου). Στην «Άρκτο», στο Πολυνέρι, για μπριζόλα σούβλας. Ντόπια κρέατα και τσίπουρα στην «Πέρδικα» στο Σπήλαιο. Μανιτάρια στο «Εν Αυλαίς» στην πόλη. Πού μένω;: Τελευταία όλο και περισσότερα ξενοδοχεία φυτρώνουν στο δρόμο για το χιονοδρομικό. Τις καλύτερες παροχές προσφέρουν τα resort Leonidas (2462080260) στους Φιλιππαίους, και στη Σμίξη Βάλια Νόστρα (2462080151) και Casa la Mundi (2462025555). Info :www.vasilitsa.com. Εισιτ.: καθημ. € 10, Σάβ., Κυρ. € 13.

Καϊμακτσαλάν

Για... παιχνιδιάρηδες Ιδανικό για: Παρεΐστικο χαβαλέ και... σανίδα στο snowboard park. Κορυφαία εμπειρία : Η βόλτα ως τα σύνορα, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στα 2.524 μ. με το ειδικό λεωφορειάκι και γενικά το παιχνίδι στα χιόνια με airboard trail και τα μηχανάκια. Το βράδυ, μπαροκατάσταση σε «Σπιτάκι» και «Ασάγκα» στον Παλαιό Αγ. Αθανάσιο. Πάμε για φαγητό : Στον Παλαιό Αγ. Αθανάσιο: στον «Πέτρο» αρνάκι, χοιρινό στη γάστρα και σούπες, στο «Καταφύγιο» φασολάδα, κρέατα και μαγειρευτά, όπως και στην «Καλύβα», και στην «Τσεγάνη» τσουμπλέκι στο πήλινο και λεμονάτο γουρουνάκι. Μικρασιάτικα στα «Καλά της Αντωνίας». Πού μένω;: Πάνω στο χιονοδρομικό, στις 7 σουίτες του σαλέ – με χαμάμ και powerplate! Ιδιαίτερη πρόταση-έκπληξη με θέα το Leventis Art Suites (2381034141). Στην Παναγίτσα: Selini Pension (2381034196). Στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο: Λίθος (2381031996), Πατρικό (2831031018). Info: www.kaimaktsalan.gr. Εισιτ.: καθημ. € 12, Σάβ., Κυρ. € 15.

Πήλιο

Με θέα στο Αιγαίο Ιδανικό για: Να συμπληρώσεις το παζλ της εμπειρίας Πηλίου, μετά από ένα γύρο στα χωριά. Κορυφαία εμπειρία : Να ρομαντζάρεις με το αμόρε σου πάνω από ένα ζεστό φλιτζάνι σοκολάτα στο snow bar και ν' αφήνεις το βλέμμα σου να χαϊδέψει τη θάλασσα ανεβαίνοντας στην κορυφή με τον αναβατήρα Πήλιο 3. Πάμε για φαγητό: Πάντα στον «Γευσοκράτωρα» (καραμελωμένα μανιτάρια, σαλάτα του βοσκού) και την «Κρίτσα» (πεντανόστιμο γαρδουμπάκι στο φούρνο, χορτόπιτα, μπουμπάρι) στην Πορταριά. Στα οπωσδήποτε και η φιλόξενη «Αλέκα» στην Τσαγκαράδα. Πού μένω;: Από καλούς ξενώνες στο Πήλιο άλλο τίποτα. Πορταριά: Xenia Palace Πορταριάς (2428099980), Αρχοντικό Ναουμίδη (24280-99470), Maritsa's Hotel-Suites (2428099500). Τσαγκαράδα: Αμανίτα (2426049707) για θεματικά weekends, και Αλέκα (2426049380). Info : www.skipilio.gr. Εισιτ.: καθημ. € 13. Σάβ., Κυρ.€ 17.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.