Νέοι φθινοπωρινοί ξενώνες

Από το Καρπενήσι ως το Πήλιο κι από τον Μυστρά ως τη Γουμένισσα, έξι νέοι ξενώνες σε αγαπημένους προορισμούς της εποχής μάς κινούν το ενδιαφέρον. Πάρτε μια πρώτη γεύση και θα επιστρέψουμε σύντομα με προσωπικές εντυπώσεις εκ των έσω.

Νέοι φθινοπωρινοί ξενώνες

Από το Καρπενήσι ως το Πήλιο κι από τον Μυστρά ως τη Γουμένισσα, έξι νέοι ξενώνες σε αγαπημένους προορισμούς της εποχής μάς κινούν το ενδιαφέρον. Πάρτε μια πρώτη γεύση και θα επιστρέψουμε σύντομα με προσωπικές εντυπώσεις εκ των έσω.

Ορειάδες

Νέοι φθινοπωρινοί ξενώνες - εικόνα 1
Ορειάδες

Νέα άφιξη στις Κορυσχάδες

Σε μια ελατόφυτη πλαγιά στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού των Κορυσχάδων, λίγο πιο πάνω από την πλατεία, ο καινούργιος ξενώνας «Ορειάδες» αποτελεί μια νέα πρόταση στο αγαπημένο Καρπενήσι. Στεγάζεται σ' ένα νεόχτιστο κτίριο που ακολουθεί την τοπική αρχιτεκτονική και διαθέτει 15 δωμάτια διαφορετικών τύπων (από στάνταρ δίκλινα μέχρι μεζονέτες), με ρομαντικές και παραδοσιακές πινελιές και σύγ

χρονο εξοπλισμό – αρκετά από τα οποία διαθέτουν και τζάκι. Στο σαλόνι του ξενοδοχείου, μπροστά στο αναμμένο τζάκι, ή στον κήπο με την υπέροχη θέα προς το ελατοδάσος μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό, τον καφέ ή το ποτό σας.

Κορυσχάδες Ευρυτανίας, www.oriades.com.gr, 22370/25400, από € 80.

Μαυρομιχάλαι

Νέοι φθινοπωρινοί ξενώνες - εικόνα 2
Μαυρομιχάλαι

Check in στο σπίτι του Πετρόμπεη

Ένας νέος ξενώνας στο σπίτι του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, στο Λιμένι, μας δίνει

αφορμή για φθινοπωρινά weekends με άρωμα ιστορίας στη Μάνη. Στεγασμένος σ' ένα εντυπωσιακό πυργόσπιτο, όπου κυριαρχεί η πέτρα, και με υπέροχη θέα στη θάλασσα, ο ξενώνας «Μαυρομιχάλαι» διαθέτει 6 δωμάτια (στάνταρ, superior, junior suite) με ξύλινες ή θολωτές πέτρινες οροφές. Το πρωινό σερβίρεται στην ατμοσφαιρική τραπεζαρία, ενώ θα βρείτε και cafe-bar. Ο ξενώνας είναι εξολοκλήρου non smoking.

Λιμένι Λακωνίας, www.mavromichalai.gr, 27330/52400, από € 150.

Ξενώνας των Χρωμάτων

Ατμόσφαιρα στο Νότιο Πήλιο

Τον τελευταίο καιρό, δεν τους προλαβαίνουμε τους νέους ξενώνες στο Πήλιο – τόσο το καλύτερο, βέβαια, αφού το φθινόπωρο είναι ίσως η ομορφότερη (σε χρώματα) εποχή του και δεν κουραζόμαστε να επιστρέφουμε στα χωριά του. Ο «Ξενώνας των Χρωμάτων» δεν έχει πάνω από 2 μήνες που λειτουργεί σ' ένα όμορφο τρίπατο αρχοντικό του 1861, στο γραφικό παραδοσιακό χωριό Λαύκος, στο Νότιο Πήλιο. Τα διαφορετικά χρώματα στα 7 δωμάτια και η θέα στη θάλασσα (Μηλίνα, Παγασητικός) δίνουν τον τόνο. Διαθέτει 4 σουίτες και 3 δίκλινα δωμάτια, με παραδοσιακές και art πινελιές.

Λαύκος, Πήλιο, www.aroundpelion.com, 24230/65225, 6979547793.

Hotel Dimosthenis

Νέοι φθινοπωρινοί ξενώνες - εικόνα 3
Hotel Dimosthenis

Ανανέωση στη Γουμένισσα

Το διάσημο για τα χάλκινά του χωριό στους πρόποδες του καταπράσινου Παΐκου, στο Κιλκίς, δεν διαθέτει ιδιαίτερες προτάσεις διαμονής· γι' αυτό και η ριζική ανακαίνιση και επέκταση του ξενοδοχείου «Δημοσθένης» μας τράβηξε την προσοχή. Τα δωμάτια επιπλώθηκαν με σύγχρονα έπιπλα, ενώ, εκτός από τα στάνταρ, θα βρείτε και μεγαλύτερα με πατάρι. Κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικό χρώμα. Εκτός από το σαλόνι με το τζάκι, το ξενοδοχείο διαθέτει κελάρι κρασιών.

Γουμένισσα, 23430/41302, www.dimoshotel.gr, από € 60.

Coming Soon

  • Ένα νέο ξενώνα στο χωριό Πικουλιάνικα, λίγο πιο πάνω από το κάστρο του Μυστρά, ετοιμάζει ο Παναγιώτης Μαζαράκης (συνιδιοκτήτης του γνωστού αθηναϊκού μεζοδοπωλείου «Τζίτζικας & Μέρμηγκας»). Ο νέος ξενώνας (το όνομά του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί) θα διαθέτει 9 δωμάτια με τζάκι (δύο από αυτά θα έχουν υδρομασάζ), τα οποία θα μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ενιαίο σπίτι 3 ή 4 δωματίων. Η διακόσμηση έχει γίνει από τη γνωστή σκηνογράφο Ελένη Μανωλοπούλου. Ο ξενώνας θα είναι έτοιμος γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου. Πληροφορίες: 27310/20414.
  • Ένας οικολογικός ξενώνας ετοιμάζεται στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, ένα εύκολα προσβάσιμο από την Εθνική οδό χωριό-πόρτα για τον Ταΰγετο. Το «Τάλετον» θα έχει 3 δωμάτια και 7 διώροφες σουίτες σε παλιές πέτρινες αγροτικές αποθήκες που αναστηλώθηκαν με σεβασμό στην παράδοση. Χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο φυσικά υλικά και φυτικές χρωστικές ύλες, ενώ χειμώνα-καλοκαίρι εξαερίζεται, θερμαίνεται ή δροσίζεται μέσω βιοκλιματιστικού συστήματος. Το πρωινό περιλαμβάνει τοπικές συνταγές παραδοσιακής κουζίνας με προϊόντα βιοκαλλιέργειας, τοπικής παραγωγής ως επί το πλείστον. Κάτω από το χώρο της υποδοχής, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να επισκεφθούν την παλιά δεξαμενή ελαιολάδου (του 1850). Ο ξενώνας αναμένεται ν' ανοίξει στις αρχές της νέας χρονιάς. Πληροφορίες: www.taleton.gr.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
    18/04/2024

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

    Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.