Πού θα θέλαμε να ψηφίζουμε!

Αυτήν την εβδομάδα τα μόνα γουικέντ που επιτρέπουμε στον εαυτό μας είναι αυτά… με πρόθεση ψήφου. Έτσι είπαμε να ταξιδέψουμε νοητά εκεί που θα θέλαμε να πεταχτούμε για ένα πρώτο φθινοπωρινό break αν δεν είχαμε εκλογές.

Πού θα θέλαμε να ψηφίζουμε!

Αυτήν την εβδομάδα τα μόνα γουικέντ που επιτρέπουμε στον εαυτό μας είναι αυτά... με πρόθεση ψήφου. Έτσι είπαμε να ταξιδέψουμε νοητά εκεί που θα θέλαμε να πεταχτούμε για ένα πρώτο φθινοπωρινό break αν δεν είχαμε εκλογές.

Αυτοδύναμη Λίνδος

Πού θα θέλαμε να ψηφίζουμε! - εικόνα 1
Λίνδος

Αν μπορούσα να διαλέξω σχολείο για να ψηφίσω αυτό το Σαββατοκύριακο, θα επέλεγα εκείνο το πανέμορφο Δημοτικό με θέα στο πέλαγος, στην άκρη του παραδοσιακού οικισμού της Λίνδου στη Ρόδο. Κι ύστερα να βρεθώ στις λουλουδιασμένες αυλές του μικρού ξενοδοχείου-εμπειρία «Μελένος Λίνδος» (22440/32222), που τέτοια εποχή το απολαμβάνεις καλύτερα, αφού δεν έχει ζέστη και δεν χρειάζεται να φύγεις καθόλου από τη Λίνδο αναζητώντας παραλία. Ονειρεύομαι να ξυπνάμε στα κρεβάτια-αντίγραφα από τις παραδοσιακές πάγκες, να παίρνουμε το πρωινό μας με συνοδεία τις μυρωδιές της βιολέτας, του ιβίσκου και των δεκάδων ακόμη λουλουδιών και δέντρων που στολίζουν τους εντελώς εξωτικούς κήπους, να απολαμβάνουμε τις γεύσεις με την επιμέλεια της Γωγώς Νικολοπούλου και τα απογεύματα να μη θέλουμε να εγκαταλείψουμε τη βεράντα μας με την εκπληκτική θέα στον κόλπο της Λίνδου. Μια βόλτα στην Ακρόπολη ή, αν έχουμε διάθεση για κάτι λίγο μακρινό, στο μονοπάτι που οδηγεί στον Τάφο του Κλεόβουλου κι ένα αποχαιρετιστήριο καλοκαιρινό δείπνο με το κλασικό σουπιόρυζο και ό,τι καινούργιο έχουν να μας προτείνουν φέτος ο Μιχάλης και ο Δημήτρης Μαυρίκος θα ολοκλήρωναν ιδανικά το γουικέντ. Α, κι αν υπάρχει κάνας τοπικός υποψήφιος που υπόσχεται να ξηλώσει όλα τα κιτς παραπήγματα από τα μοναδικά στην Ελλάδα σοκάκια με τα καπετανόσπιτα του ταλαιπωρημένου οικισμού, να μου το πει να τον ψηφίσω. Δέσποινα Ζευκιλή
dzeykili@athinorama.gr

Ψήφος στην Κόνιτσα

Πού θα θέλαμε να ψηφίζουμε! - εικόνα 2
Κόνιτσα

Μπορεί κάποιος να με πολιτογραφήσει δημότη Κόνιτσας; Ν' ανεβαίνω για τις εκλογές και να έχω τον ακάθιστο από Ζαγόρι μέχρι Μαστοροχώρια. Ένα υποψήφιο ιδανικό σενάριο; Θα ξυπνήσουμε, λέει, με ένα χαλαρωτικό μασάζ στο «Konitsa Mountain Hotel» (26550/29390) και αν ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει, με αναμμένο τζάκι –κατά προτίμηση στην κόκκινη σουίτα–, θα πούμε καλημέρα στην πόλη από ψηλά τσακίζοντας τις πίτες στο πρωινό. Αφού περάσουμε από το εκλογικό τμήμα, θα περπατήσουμε πλάι στον Αώο, ως τη Μονή Στομίου. Ή μήπως να πάμε με τον Νίκο της No Limits για ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη (26550/23777); Όπως και να 'χει, εδώ θα καταλήξουμε για πέστροφες στην ταβέρνα πλάι στο ποτάμι και μετά στο καφενεδάκι στο λιλιπούτειο Βίκο, με φόντο το φαράγγι. Αν όμως μας μυρίσει σοκολάτα, θα γυρίσουμε πιο γρήγορα στην Κόνιτσα. Ο Χρήστος και η Ελένη στο αγρόκτημα «Villa Rustica» μας φτιάχνουν πάντα υπέροχες σοκολάτες Eraclea και το ξύλινο καφέ μέσα στο αγρόκτημα είναι απλά το πιο χαλαρωτικό στέκι για να κλείσεις μια γεμάτη μέρα. Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Δαγκωτό στην Πάρο...

Πού θα θέλαμε να ψηφίζουμε! - εικόνα 3
Πάρος

Έπειτα από ένα πρόσφατο υπερ-χαλαρωτικό weekend, το αποφάσισα: ψηφίζω Πάρο. Όχι παρέα με το trendy πλήθος της Νάουσας και της Παροικιάς, αλλά στο γαλήνιο Πίσω Λιβάδι, εκεί όπου όλα είναι κοντά, αλλά η βοή κι ο κόσμος της πρωτεύουσας φαντάζουν τόσο μακρινά. Παίρνω το λεωφορείο το πρωί για μια βουτιά στον κοντινό Δρυό, με τα στρουμπουλά βοτσαλάκια και τα κρυστάλλινα νερά. Το μεσημεράκι λέω να πεταχτώ στη γραφική Μάρπησσα για αχτύπητες σπιτικές γεύσεις απ' τον κήπο της «Χαρούλας», στην πλατεία του χωριού^ για επιδόρπιο, πάντως, προτιμώ την «Πεζούλα της Λιχουδιάς» στις παραμυθένιες Λεύκες (22840/43189): τις πεντανόστιμες homemade μπουγάτσες και τις ροδακινόπιτες με θέα τα σπιτάκια-μινιατούρα και τα γραφικά καλντερίμια. Επιστροφή στο Πίσω Λιβάδι για μία ακόμα βουτιά πίσω απ' το πανέμορφο εκκλησάκι του Αϊ-Νικόλα, η καλύτερη δικαιολογία για να την πέσουμε αμέσως μετά στους τραγανιστούς λουκουμάδες με μέλι και τα γευστικά smoothies του «Νικήτα» (22840/41355), αγναντεύοντας το λιμανάκι. Ουπς! Πρέπει και να ψηφίσουμε… Περνάμε απ' το εκλογικό κέντρο λίγο πριν από το σούρουπο και… βουρ για το «Brazil» (το γείτονα του «Νικήτα») για φοβερές τζαζιές που φτιάχνουν ατμόσφαιρα πλάι στο κύμα. Και όποιος αντέξει.... Δανάη Μολόχα
dmolocha@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.