what’s your bar code?

Κάτι απίστευτα –sui generis– μπαρ του πλανήτη, όπου θα πιείτε βότκα, θα κάνετε μασάζ, μανικιούρ και μπουγάδα, θα απαγγείλετε ποιήματα και θα διαλέξετε γατοτροφή…

what’s your bar code?

Κάτι απίστευτα –sui generis– μπαρ του πλανήτη, όπου θα πιείτε βότκα, θα κάνετε μασάζ, μανικιούρ και μπουγάδα,

θα απαγγείλετε ποιήματα και θα διαλέξετε γατοτροφή…

what’s your bar code? - εικόνα 1
Meow Μix caf, Νέα Υόρκη

beauty bar Νέα Υόρκη

«Ένα Platinum Blonde Cocktail και ένα manicure, παρακαλώ!» To Beauty Bar στο Manhattan αναδιαμόρφωσε ένα παλιό κομμωτήριο ονόματι Thomas Beauty Salon και δημιούργησε ένα ιδιότυπο μπαρ-φόρο τιμής στην ομορφιά: στο Beauty Bar μπορείς να καθίσεις κάτω από εκείνα τα φοβερά μεταλλικά σεσουάρ-icons της δεκαετίας του ’50 ή στις vintage καρέκλες και να πιεις το ποτό σου χαζεύοντας τα glamorous εξώφυλλα περιοδικών στους τοίχους. Αυθεντικότητα, γερές δόσεις στιλ, ωραίες μουσικές, και συν τοις άλλοις, φεύγεις με περιποιημένα νυχάκια, χάρη στον on the house μανικιουρίστα – το καλύτερο souvenir. Αν δεν σε βολεύει η Νέα Υόρκη, θα βρεις τα beauty-full αδερφάκια του στο Λος Άντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Λας Βέγκας, στο Σαν Ντιέγκο και στο Όστιν.

INFO

231 East 14th Street, Νέα Υόρκη, 00212 539 1389

ice bar Στοκχόλμη

Κάνει μια… ψυχρούλα, αλλά αυτό είναι το νόημα. Το Absolut Ice Bar, στην Στοκχόλμη, είναι τμήμα του Nordic Sea Hotel (δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το πρώτο Ice Hotel στο Jukkasjarvi) και είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από compact κομμάτια πάγου από τον ποταμό Torne. Ένα μεταμοντέρνο ιγκλού που αγαπά ιδιαίτερα τη βότκα (ένα-δυο ποτηράκια σε βοηθούν να σπάσεις τον πάγο ούτως ή άλλως), ξαναχτίζεται κάθε έξι μήνες, με τη θερμοκρασία μόνιμα στους -5° C. Ανάλογο παγωμένο εγχείρημα θα βρεις και στο Μιλάνο (12, Piazza Gerusalemme), ενώ μόλις ακολούθησε και το Παρίσι με το Ice Kube Bar (1-5, Passage Ruelle), φτιαγμένο μέσα σε ένα τεράστιο ψυγείο. Σε όποιο και να πας, φρόντισε να ντυθείς ζεστά –στην είσοδο πάντως– για να μην κρυολογήσεις, θα σου δώσουν γάντια και jacket.

INFO

Vasaplan 7, Στοκχόλμη, Σουηδία, 0046 850 56 000

burp castle Νέα Υόρκη

Πάνω από 250 είδη μπίρας σερβίρονται σε έναν ιδιόμορφο, άκρως υποβλητικό χώρο που θυμίζει αβαείο (τα μοναστήρια άλλωστε έχουν μεγάλη παράδοση ζυθοποιίας). Οι σερβιτόροι είναι ντυμένοι μοναχοί – και μπορεί ο αδερφός Alex, ο αδελφός Peter και οι υπόλοιποι του προσωπικού να μην έχουν δώσει όρκους αγνότητας, όμως η λατρεία παίζει το ρόλο της: πολλοί οι πιστοί του Burp Castle... Λίγο η ατμόσφαιρα που μεταφέρει κάτι από το «Όνομα του Ρόδου» σε αμερικάνικο έδαφος, λίγο η γρηγοριανή μουσική, με touches όπως το Bolero του Ravel, τα σκοτεινά Carmina Burana, ακόμα και μουσική από καρτούν –θυμάστε το ντουέτο Μπαγκς Μπάνi-Έλμερ Φάντ να παίζουν σκηνές από τις Βαλκυρίες; (εμένα είναι το αγαπημένο μου)– θα σε βάλουν στο κλίμα. Αν είσαι whisky person, μια Pilsner Urquell ή μια Paulaner μπορεί να σε κάνουν να… αλλαξοπιστήσεις.

INFO

41 East 7th Street, Νέα Υόρκη, 00212 982 4576

club des poetes Παρίσι

Αν η αγαπημένη σου ταινία είναι ο «Κύκλος των χαμένων ποιητών», εδώ θα έρθεις να απαγγείλεις το «Oh Captain, my Captain!». Αν όμως δεν θέλεις να κάνεις ταυτόχρονη μετάφραση στα γαλλικά, ένας Baudelaire, ένας Rimbaud, ένας Apollinaire είναι ίσως πιο κατάλληλοι για την περίσταση. Στο Club des Po-tes θα απολαύσεις το δείπνο ή το ποτό σου δίπλα σε ηθοποιούς, τραγουδιστές και βέβαια ποιητές, θα αποδείξεις το ταλέντο σου στην απαγγελία χρόνια μετά το τελευταίο «Φεγγαράκι μου λαμπρό» στο σχολείο και θα ξεπεράσεις, επιτέλους, το φόβο του κοινού. Για να σοβαρευτούμε όμως, το εν λόγω club είναι ένας χώρος συνάντησης και ανταλλαγών, που επιθυμεί να λειτουργήσει ως αντίδοτο σε μια κοινωνία που, σύμφωνα με τους εμπνευστές του, «τείνει να μας ρομποτοποιεί». Aπό εδώ πέρασαν ο Pablo Neruda, ο Octavio Paz και πολλοί ακόμη σημαντικοί άνθρωποι από όλον τον κόσμο. Γιατί όχι κι εσύ;

INFO

30 Rue de Bourgogne, Παρίσι, 0033 147 050 603

what’s your bar code? - εικόνα 2
Ice Bar, Στοκχόλμη

laundry bar Μαϊάμι

Μπορεί το «Αγαπημένο μου πλυντήριο» του Friars να παραπέμπει στο νέο αγγλικό κινηματογράφο, πλην όμως

οι Aμερικανοί είπαν αντί για ταινία να το κάνουν μπαρ. Στο Laundry Bar στο Miami θα έρθεις για ποτάκι με τους φίλους σου και, αν θέλεις, θα κουβαλήσεις τη σακούλα σου με τα άπλυτα και θα βάλεις πλυντήριο.Ο συγκερασμός αποδεικνύεται ιδιαίτερα πετυχημένος: με ωραίο ποτάκι και κουβεντούλα (για τον καιρό, την πολιτική, την τέχνη, τη φιλοσοφία, το αγαπημένο σου μαλακτικό), δεν θα βαρεθείς καθόλου. Και χρόνο κερδίζεις και εμπειρία – αν μάλιστα είσαι τελείως άσχετος με το άθλημα, οι συμβουλές των γηραιότερων στο πλύσιμο θα σε κάνουν σπεσιαλίστα. Από ό,τι φαίνεται άλλωστε οι… σκληροί του Μαϊάμι είναι εξπέρ και στην μπουγάδα.

INFO

721 Lincoln Lane, Μαϊάμι, 001 305 531 7700

massage cafe Παρίσι

Είναι non alcoholic, καθώς επίσης και αντικαπνιστικό, και βασίζεται σε μια έξυπνη ιδέα, εξαιρετικά αναζωογονητική. Εδώ θα έρθεις για να χαλαρώσεις και να κάνεις αποτοξίνωση από τα προηγούμενα bars και τις συν αυτοίς (καλές) συνήθειες. Ο κατάλογος περιλαμβάνει φυσικούς χυμούς φρούτων, πολλές επιλογές σε τσάι και καφέ και άλλα συναφή healthy drinks. Αμέσως μετά μεταφέρεσαι σε μια από τις σάλες του massage (και μέσω ενός άλλου καταλόγου διαλέγεις αγιουρβέδα, καλιφορνέζικο, καθιστό και άλλα πολλά), αφήνεσαι στα χέρια των ειδικών και αφήνεις πίσω εντάσεις και άγχος. Είναι λίγο ακριβό, αν το δεις με τη λογική του μπαρ, αλλά πραγματικά αξίζει δοκιμής. Massage is the message: το Massage Caf, είναι ο ιδανικός χώρος για μια ιερή συμμαχία με τον εαυτό σου.

INFO

181, Rue Martin Saint, Παρίσι, 0033 148 040 553

meow mix cafE Νέα Υόρκη

Μόνο για τετράποδα, και δη γάτες: περσικές, του Σιάμ, Αγκύρας και χαϊδεμένους κεραμιδόγατους. Τα δίποδα εδώ λειτουργούν ως συνοδοί. Το Meow Mix Cafe το πρώτο καφέ του πλανήτη που δημιουργήθηκε από τη Meow Mix Company και αφιερώθηκε εξολοκλήρου στα χαριτωμένα οικόσιτα, βρίσκεται στο Manhattan, και διαθέτει, εκτός από χώρους για παιχνίδι και socializing, ένα εκτενές μενού με… gourmet γατοτροφές (όπως το «Deep Sea Delight», το «Kitty Catch» ή το «Cluck a Doodle Doo»). Όσο για τους ιδιοκτήτες, με τη σειρά τους μπορούν να διαλέξουν κάποιο σάντουιτς και αναψυκτικό και να ανταλλάξουν αστείες γατο-εμπειρίες. Μπορεί να περιέχει μια

δόση υπερβολής το εγχείρημα, πλην όμως, στο τέλος, όλοι νιαουρίζουν ευχαριστημένοι.

INFO

489, 5th Avenue, Νέα Υόρκη, 001 212 877 636 9649

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.