ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Ο Δημήτρης Μαχαιρίδης έχει ξοδέψει αμέτρητες νύχτες στα αλησμόνητα clubs του Άμστερνταμ – προσπαθώντας να ισορροπήσει το στιλ, το ποτό, το στιλό και το μπλοκάκι. Για τα τρία πρώτα απαιτείται να γράψει κανείς μίλια, το τελευταίο όμως καταφέραμε να του το αποσπάσουμε. Σας παραθέτουμε τις διευθύνσεις που συγκέντρωσαν τα περισσότερα αστεράκια…

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

culture clubbing

Ο Δημήτρης Μαχαιρίδης έχει ξοδέψει αμέτρητες νύχτες στα αλησμόνητα clubs του Άμστερνταμ

– προσπαθώντας να ισορροπήσει το στιλ, το ποτό, το στιλό και το μπλοκάκι. Για τα τρία πρώτα απαιτείται να γράψει κανείς μίλια, το τελευταίο όμως καταφέραμε να του το αποσπάσουμε. Σας παραθέτουμε τις διευθύνσεις που συγκέντρωσαν τα περισσότερα αστεράκια…

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - εικόνα 1

Το clubbing του Λονδίνου βρίσκεται σε κρίση. Του Παρισιού ήταν στα πάνω του δύο χρόνια πριν. Του Βερολίνου πρωτοποριακό, αλλά παράλληλα ανάμικτο με γερμανικό underground. Το Άμστερνταμ διαθέτει αυτή τη στιγμή την πιο πλούσια μουσική σκηνή. Καθώς μάλιστα η πόλη προσπαθεί να καθαρίσει τη ρετσινιά της πρωτεύουσας των ναρκωτικών που μαράζωσε τον τουρισμό της και με δεδομένο ότι ο d.j. Tiesto συνεπήρε το κοινό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το clubbing του Άμστερνταμ γίνεται επώνυμο και διάσημο.

Πήραν είδηση στο ΕΥ ΖΗΝ ότι ανέβαινα στο Άμστερνταμ για clubbing, πολύ πριν κατέβει ο Tiesto στην Αθήνα, και είχα συγκεντρώσει σωρό από διευθύνσεις που κάνουν τις νύχτες στο Άμστερνταμ εξίσου ευχάριστες

με τις μέρες. Και ιδού τα εκ των ων ουκ άνευ του μυημένου clubber της ολλανδικής πρωτεύουσας.

τα clubs: θα μπει κανείς ή δεν θα μπει;

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - εικόνα 2
Το Mirror Bar στο νεογέννητο The Mansion, πέρα από ευρηματικό φωτισμό και παιχνίδια με τους καθρέφτες, «κάνει παιχνίδι» και με μια εξαιρετικά ενημερωμένη λίστα ποτών

Στη Νέα Υόρκη επικρατεί ο γαλλικός όρος bo5te, αλλά στην Ευρώπη τα λέμε clubs. Στο Άμστερνταμ, πολλά λειτουργούν από νωρίς μέχρι τις 23.00 ως εστιατόρια και μετά αποσύρουν τα τραπέζια, γιατί ξεκινά το κυρίως μουσικό πρόγραμμα και ο χορός. Η πόρτα τους δεν είναι εύκολη. Μάλιστα, μερικοί πορτιέρηδες παραείναι ντίβες.

Επειδή η νύχτα προβλέπεται μακρά, ξεκινήστε με μια μακαρονάδα με ασιατική σος στο εστιατόριο NOA (Noodles of Amsterdam), πέρασμα για d.js, bookers, pr., μπάρμεν, για να μπείτε στο beat του αμστερδάμιου κλάμπινγκ. Ή διαλέξτε ανάμεσα σε sushi και burger στο μπαρ Suzy Wong. Παρόμοια αστμόσφαιρα, ωραίες φάτσες και εξαιρετικό d,cor από τον Eric Kuster.

Το Supper Club, παρόλο που είναι από τα παλαιότερα clubs, οι ντόπιοι το αποφεύγουν, καθώς απευθύνεται περισσότερο σε γιαπηδοτουρίστες. Αντί για τραπέζια, κρεβάτια: πάνω τους κάθεσαι, εκεί σερβίρεσαι, εκεί πίνεις. Κυκλοφορούν αρκετές escort girls. Τηλεφωνήστε τους μια εβδομάδα νωρίτερα και δηλώστε managers που βρίσκεστε στο Άμστερνταμ για meetings. Μόνο προσέξτε να μην έχετε τη φάτσα των υποψήφιων στο ριάλιτυ του Κωστόπουλου.

Πρόπερσι, το Panama ήταν το πιο hot σημείο στην πόλη για R&B. Στεγασμένο σε μια παλιά αποθήκη στα καινούρια νησιά πίσω από το σιδηροδρομικό σταθμό, διαθέτει εστιατόριο, ξεχωριστή αίθουσα χορού και chill out room. Πέρυσι ήταν πεσμένο, φέτος ξανανέβηκε με groovy house. Ντύσιμο επώνυμο, τζιν και κοστούμι loose tie.

Το Tonight στο hotel Arena ήταν στα πολύ high του πέρυσι. Ένα παλιό ορφανοτροφείο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο, καφέ, εστιατόριο, με το club να στεγάζεται στην πρώην εκκλησία του ορφανοτροφείου. Δεν έχουν αφαιρεθεί οι εικόνες από το χώρο, ούτε και οι πολυέλαιοι. Μόνο που προστέθηκαν τα φωτιστικά (μη σοκάρεστε: και η εκκλησία δίπλα από το Heineken Plein, μία από τις πιο κεντρικές πλατείες της πόλης, μετατράπηκε στο Angel Bar). Πόρτα ελαστική. Κυριαρχούν τα κορίτσια με παγιέτα, τζιν και τακούνι. Όταν υπάρχουν gay events –ανάλογα με τις ημερομηνίες – το Tonight γεμίζει Τ-shirts και φουσκωμένα μπράτσα…

Το Sinners in Heaven είχε πολύ πιο σκληρή πόρτα πριν από τρία χρόνια. Τώρα γλύκανε αρκετά. Δυώροφο, δύο ξεχωριστά πλατό, ωραία φωτορυθμικά, χωρίς γαστριμαργική υποστήριξη. Κοινό mixed, ντύσιμο μεταξύ ZARA και Massimo Dutti.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - εικόνα 3
Στο Άμστερνταμ κάνεις όπως και οι Αμστερδαμιανοί: όταν έχει λιακάδα, λιάζεσαι

Από το Escape περνούν πολλά ανερχόμενα ονόματα του Άμστερνταμ. Δεν έχει δύσκολη πόρτα, καθώς το μαγαζί είναι στη Rempbrantplein και λειτουργεί σαν κράχτης για τους τουρίστες. Ορισμένες βραδιές είναι αποκλειστικά gay, με πιο χαρούμενη μουσική, κυρίως techno pop.

Το Club NL έχει χαρακτήρα lounge, φιλοξενεί deephouse soldiers, που παίζουν είτε από κέφι τους είτε από επάγγελμα. Πόρτα φιλική, κοινό ανάμικτο με fringe ντύσιμο.

Το Werck άνοιξε πρόσφατα, κολλητά στη Westerkerk (Δυτική Εκκλησία). Λειτουργεί όλη την εβδομάδα σαν εστιατόριο και Παρασκευή και Σάββατο μετά τις 11 το βράδυ μετατρέπεται σε club. Κουζίνα μεταξύ μεσογειακής και ανατολίτικης, κοινό mixed, μουσική jazzy, funky soul, ντύσιμο Springfield τα αγόρια, Esprit και Morgan τα κορίτσια.

Στην πιο ναυτική χώρα του κόσμου δεν θα έλειπε το καράβι ως χώρος διασκέδασης. Το Odessa λειτουργεί ως εστιατόριο μεσημέρι και βράδι, αλλά πολλά Σαββατόβραδα φιλοξενεί d.js και μερικές φορές είναι reserve για private parties. Αν και αρκετά exclusive, ο ιδιοκτήτης και μάνατζερ του πλοίου είναι εξαιρετικά φιλικός.

Το «11» βρίσκεται στον ενδέκατο όροφο του ακαλαίσθητου κτιρίου των ολλανδικών ταχυδρομείων, δίπλα από το Centraal Station.

Θα λειτουργεί μέχρι να κατεδαφιστεί το κτίριο, το πολύ σε δυόμισι χρόνια. Ο Bas van Tol αξιοποίησε τον τεράστιο επίπεδο παραλληλόγραμμο χώρο. Τα μεγάλα παράθυρα φέρνουν μέσα στο «11» τη μοναδική θέα του Άμστερνταμ. Πολύ καλά videoscreens, όπου προβάλλονται interactive φωτό από κινητά των θαμώνων. Χρησιμοποιείται για fashion shows και εκθέσεις. Κουζίνα καλή, fusion μεσογειακή/βορειοαφρικάνικη, το σέρβις με μικροπροβλήματα. Από Πέμπτη μέχρι Σάββατο γίνεται club. Μουσική alternative, προτίμηση στην electro music, φιλοξενεί πρωτοποριακούς d.js. Κοινό mixed, αγόρια clean cut με σακάκι ή outfit. Κορίτσια με H&M, εξεζητημένο μακιγιάζ.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - εικόνα 4
Το πρόσφατο opening του κοσμικού Jimmy Woo συγκέντρωσε την αφρόκρεμα των clubbers

Στολίδι της φετινής νυχτερινής ζωής του Άμστερνταμ, το Jimmy Woo υποδέχεται στο lounge ονόματα, όπως Britney Spears, που περνούν από Άμστερνταμ. Ο δαιμόνιος ιδιοκτήτης του Casper Reinders φιλοδοξεί σε έξι μήνες να ανοίξει το αδερφό μαγαζί στο Chelsea στη Νέα Υόρκη. Φτιάχτηκε από τον αρχιτέκτονα Eric Custer, που έφτιαξε και το Suzy Wong. Τη μελέτη των δύο μπαρ, την επιμέλεια των κοκτέιλ και την εκπαίδευση των μπάρμεν είχε ο Ricardo Sporklede, o No 1 εκπαιδευτής μπάρμεν στην Ευρώπη. Logo, website και στολές σχεδιάστηκαν από τη Staat. Πόρτα εξαιρετικά δύσκολη, αλλά εκεί σας θέλω. Κυρίαρχο χρώμα το μαύρο, χωρίς να γίνεται gothic. Επάνω το lounge, με φωτογραφίες του Γιαπωνέζου φωτογράφου Araki, χαμηλά τραπέζια αντίκες από το Τόκιο, γύρω τους απλωμένα βαθιά απολαυστικά μαξιλάρια. Κάτω, στο dance floor, κυριαρχούν 12.000 μικρoί λαμπτήρες. Ο φωτορυθμιστής «παίζει» ανάλογα με τη βραδιά. Τα αγόρια εμφανίζονται απαραιτήτως very Calvin Klein και οι κοπέλες Sex & the City. Οι χορευτικές φιγούρες είναι must, όχι όμως στιλ Τραβόλτα, staying alive και δεν συμμαζεύεται. Αγαπημένο ποτό το μοχίτο.

Το The Mansion άνοιξε μόλις μετά την Πρωτοχρονιά και βρέθηκα στα εγκαίνιά του. Στεγάζεται σε ένα ολόκληρο κτίριο, φωτισμένο εξωτερικά στο χρώμα της λεβάντας. Εστιατόριο στον πάνω όροφο, σεφ από Χονγκ Κονγκ, κουζίνα καντονέζικη με Californian fusion. Στο ισόγειο το lounge σε μαύρες αποχρώσεις και το Mirror bar με καθρέφτες και κρυφό φωτισμό στις αποχρώσεις του κίτρινου. Η μελέτη του μπαρ και η εκπαίδευση των μπάρμεν έγινε και πάλι από τον Ricardo Sporkslede. Λίστα με τουλάχιστον πενήντα κοκτέιλ, που δείχνει προτίμηση στις martini παραλλαγές. Κυριαρχεί το Ibiza sound. Η μουσική παραγωγή στο club στο υπόγειο από τους Andy Martin, Tony van de Berkt και Johnny de Mol jr. Η χαμογελαστή πόρτα στα εγκαίνια του Mansion σύντομα θα γίνει σκληρή. Εσείς, όμως, βράχοι, διότι ο επιμένων στο clubbing νικά.

το ντύσιμο: είσαι και φαίνεσαι…

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - εικόνα 5
Μην περιοριστείτε στο clubbing: νοικιάστε ένα ποδήλατο και κάντε βόλτες στην πόλη – ώστε να είστε φρέσκοι για το επόμενο ποτό

Στο C*W*H Clubwearhouse του Hiran Rua, προωθημένο κλαμπίστικο ντύσιμο, με ονόματα όπως Cicic από Σλοβενία, Guang Yang από Κίνα, Aerosol από Βαρκελόνη, Cyberdog από Λονδίνο και τα ολλανδικά Webers, P.S.D., Lucas Kwant και Toyz. Εκτός από ρούχα, πληροφορίες και εισιτήρια για πάρτι και συναυλίες, θα βρείτε και αποκλειστικά cds Ολλανδών d.js. Στο site τους παραγγείλετε τα εισιτήριά σας πριν από την άφιξη στο Άμστερνταμ. Ειδάλλως, με το ρετρό μπουφάν –πορτοκαλί με άσπρες ρίγες– που είχε λανσάρει η Adidas στα ’70s για την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Ολλανδίας και επανακυκλοφορεί, όλες οι πόρτες θα ‘ναι ανοιχτές για σας. Για εξαιρετικό χτένισμα & make-up στον Vincent Langedijk στο κομμωτήριο Rob Peetoom. Η πιο trendy χτένα του Άμστερνταμ.

the day after:για να ξελαμπικάρετε

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - εικόνα 6
Ο επάνω όροφος του Jimmy Woo και το μαγικό χαρτί που σε σε βάζει στο πιο hip club της πόλης

Νοικιάστε ποδήλατο για μερικούς άνετους γύρους στο Άμστερνταμ. Ψάξτε στο ενημερωμένο Rushhour για ολλανδικά cds και βινύλιο. Πηγαίνετε για φαγητό σε ένα από τα κλαμπ που λειτουργούν και το μεσημέρι σαν εστιατόρια. Απολαύστε ωραία σάντουιτς και θέα στο κανάλι στο Buffet van Odette & Yvette και στο Urbanpicnic, όπου ο Ed van der Helm, εκτός από χορταστικά πιάτα, έχει συγκεντρώσει αντικείμενα ’60s και ’70s που μπορείτε να αγοράσετε.

Η τελειότερη day after στο μουσείο φαντασίας και δημιουργίας ΝΕΜΟ, που απευθύνεται στα μικρά αλλά και στα μεγαλύτερα παιδιά. Επαναφορά μνήμης με όσα μάθατε στο σχολείο, παιχνίδι με τα δημιουργικά εκθέματα, και στον τελευταίο όροφο κάντε IQ test, να δείτε πόσες στροφές παίρνετε μετά από ξενύχτι. Από τον τελευταίο όροφο και μια από τις καλύτερες θέες του Άμστερνταμ. Αν έχει ήλιο, κάντε ότι και οι Ολλανδοί: ηλιοθεραπεία.

ΠΥΞΙΔΑ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - εικόνα 7
Arena Hotel

κωδικός κλήσης 0031

clubs

Η είσοδος ξεκινά από € 10 και δεν σημαίνει δωρεάν ποτά. Τα κλαμπ ξεκινούν στις 22.00, ενώ τα εστιατόρια στις 20.00. Πριν ξεκινήσετε ενημερωθείτε από τα site τους ποιοι παίζουν.

«11» restaurant-bar-club Oosterdokskade 3-5, 1011 AD, τηλ. 206255999, φαξ 2042804, www.ilove11.nl Ανοιxτό 7/7, μεσημέρι, βράδι, χορός Πέμ., Παρ, Σαβ.

Arena Hotel-Club Tonight: ‘s-Gravesandestraat 51, 1092 AA, τηλ. 208502420, φαξ 208502425, www.hotelarena.nl

To club ανοιxτό Πέμ., Παρ., Σαβ. & Κυρ. Εστιατόριο 7/7.

Escape Rembrandtplein 11, 1017 CT, τηλ. 6221111, www.escape.nl Πολλά θεματικά πάρτι, κλειστό Δευτ. & Τρ.

Jimmy Woo Korte Leidsedwarrstraat 18,1017 AC, τηλ. 206263150 www.jimmywoo.com. Πέμ., Παρ., Σάβ. οι πιο δύσκολες μέρες.

Club NL Nieuwezijdz Voorbugwal 169, 1012 RK, τηλ. & φαξ 206227510 www.clubnl.nl Ανοιχτό 7/7 Κυρ. Δευτ., Τρ. Τετ., Πέμ. 22.00-03.00, Παρ. & Σάβ. 22.00-04.00.

Odessa Συνήθως αράζει στο Veemkade 259, πίσω από το εμπορικό κέντρο Brasilie. Για σιγουριά, ενημερωθείτε στο www.de-odessa.nl. Τηλ. 204193010. Ανοιχτό 7/7, φαγητό και χορός Παρ. & Σάβ.

Panama Oostelijke Handelskade 4, 1019 BM, 203118686, www.panama.nl Κλειστό Δευτ., Τρ. Τετ. & Κυρ. από τις 11.00 (πρωί) έως 01.00, την Πέμ., Παρ. & Σάβ. 11.00-03.00.

Sinners in Heaven Wagenstraat 3-7, www.sinners.nl Κάθε Παρασκευή μπορείτε να κάνετε combo: φαγητό στο Kitsch (www.restaurant-kitsch.nl, τηλ. 206259251) και μετά χορό στο Sinners.

The Mansion Hobbemastraat 2, 1071 ZA, τηλ. 6166664, www.the-mansion.nl Τα μπαρ λειτουργούν 7/7 18.00-01.00. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό Τετ., Πέμ. 18.00-01.00, Παρ. & Σάβ. 18.00-03.00, Κυρ. 12.00-14.30 & 18.00-01.00. Το Club λειτουργεί Πέμ. 21.00-01.00, Παρ. & Σάβ. 22.00-03.00.

Werck Prinsengracht 277, τηλ. 206274079, www.werck.nl Ανοιχτό 7/7, Παρ. & Σάβ. χορός από 23.00-03.00. Εστιατόριο ανοιχτό μεσημέρι & βράδυ.

shopping, beauty & eating

Buffet van Odette & Yvette Herengracht 309, 1016 AV , τηλ. & φαξ 204236034, www.buffet-amsterdam.nl. Δευτ.-Παρ. 08.30-17.30, Σάβ. 10.00-17.30, Κυρ. 12.00-17.30. Σάντουιτς από € 6.

C*W*H & Cyberdog Spuistraat 250, τηλ. 206228766, φαξ 206261996, ανοιχτό Δευτ.-Σάβ. 11.00-19.00.

www.clubwearhouse.nl

Noodles of Amsterdam Leidsegracht 84, 1016 CR, τηλ. 6260802, www.withnoa.nl Ανοιχτό 7/7, βράδυ μόνο 18.00-01.00.

Rob Peetoom (κομμωτήριο) Elandsgracht 68, 1016 TX, τηλ. 2052857222.

Rushhour Spuistraat 98, 1012 TZ, τηλ. 204274505, www.rushhour.nl.

Suzy Wong Korte Leidsedwarstraat 45, τηλ. 206266769, 7/7, ανοιχτό 18.00-02.00.

Urbanpicnic Oude Spiegelstraat 4, 1016 BM, τηλ. 203208866, www.urbanpicnic.net

Ο καφές κοστίζει περίπου € 1,5, σάντουιτς από € 4.

μουσεία

ΝΕΜΟ Oosterdok 2, 1011 VX, τηλ. 205313233, φαξ 205313535, www.e-NEMO.nl Είσοδος € 11 και δωρεάν για παιδιά μέχρι 4 ετών. Ανοιχτό 7/7, κλειστό 25 Δεκ., 1 Ιαν. & 30 Απρ. 10.00-17.00.

Stedelijke Museum CS Oosterdokskade 3-5, 1011 AD, www.stedelijk.nl Στεγάζεται προσωρινά στο ίδιο κτίριο με το κλαμπ «11» και περιλαμβάνει μεγάλη συλλογή σύγχρονων έργων τέχνης. Το πρόβλημά του είναι η κακή έκθεση των συλλογών του. Ανοιχτό 7/7 10.00-18.00, Πέμ. 10.00-21.00. Είσοδος € 8.

ξενοδοχεία

Blakes Keizersgracht 384, 1016 GB, τηλ. 205302010, φαξ 205302030, www.Blakes.site.nl Για glamour με υπέροχο λόμπι.

Arena Hotel ‘s-Gravesande-straat 51, 1092 AA, 208502420, φαξ 208502425, www.hotelarena.nl Εξαιρετική ατμόσφαιρα – και οι άνθρωποι καταλαβαίνουν από hangover.

Hotel de Filosoof Anna van den Vondelstraat 6, 1054GZ, τηλ. 206833013, φαξ 206853750. Πολύ όμορφα δωμάτια, καλές τιμές, βολική διεύθυνση.

Amsterdam Marriott

Stadhouderskade 12, 1054 ES, τηλ. 6075555, φαξ 6075511, www.marriott.com Εξαιρετική θέση για όλα σχεδόν τα κλαμπ του Άμστερνταμ. Τσεκάρετε το site για προσφορές.

Lloyd Hotel Oostelijke Handelskade 34, 1019ΒΝ, τηλ. 204722462. Ήταν φυλακή μέχρι το 1921, τώρα από τα πιο μοδάτα ξενοδοχεία!

Amstel Botel Oosterdokskade 2-4, 1011, AE, τηλ. 5210350, www.amstelbotel.nl

Eξαιρετική λύση ένα καράβι-ξενοδοχείο δίπλα από το Centraal Station, με τιμές που ξεκινούν από € 85 το δίκλινο.

Lute Suites Amsteldijk Zuid 54 - 58 1184 VD Oudekerk a/d Amstel, τηλ. 204722462, info@lutesuites.com, www.lutesuites.com Αισθησιακή ατμόσφαιρα σε ένα ανακαινισμένο κτίριο του 18ου αιώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.