Family Holidays

Αφήστε τα μπιμπερό, τις πάνες, το PlayStation και την νταντά στο σπίτι – στα family resorts σάς περιμένουν όλα όσα θα χρειαστείτε. Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους και τα ήθη των διακοπών. Γνωρίζοντας ότι οι διακοπές με τα παιδιά έχουν το δικό τους know how, φτιάξαμε ένα mini guide συμβουλών για τις ιδανικές family holidays.

Family Holidays

Κάντε τις διακοπές παιχνίδι!

Αφήστε τα μπιμπερό, τις πάνες, το PlayStation και την νταντά στο σπίτι – στα family resorts σάς περιμένουν όλα όσα θα χρειαστείτε. Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους και τα ήθη των διακοπών. Γνωρίζοντας ότι οι διακοπές με τα παιδιά έχουν το δικό τους know how, φτιάξαμε ένα mini guide συμβουλών για τις ιδανικές family holidays.

Ένα ταξίδι για κάθε ηλικία

Family Holidays - εικόνα 1
Grecotel Rodos Royal

Μέχρι 3 χρόνων
Επιλέξτε ένα family resort με ειδικές παροχές, όπου το μωρό σας δεν θα ενοχλεί και εσείς θα διευκολυνθείτε. Διευκρινίστε την ηλικία του παιδιού σας όταν θα κάνετε κράτηση και ρωτήστε για μπέιμπι-σίτινγκ. Όταν τα παιδιά σας είναι νήπια, καλό είναι να επιλέγετε για τη διαμονή σας μέρη όπου μπορούν να τρέξουν ελεύθερα, αλλά χωρίς κίνδυνο – π.χ., ένα family resort με μια μεγάλη αμμουδιά, κήπους με μαλακό χορτάρι, αλλά και mini club για να απασχολείται δημιουργικά.
4-6 χρόνων
Κλείστε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι με εξοπλισμένη κουζίνα και κήπο σε ένα νησί ή σε ένα resort με παιδότοπους και activites. Αν μένετε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, αποφύγετε πάση θυσία μια παραλία που απαιτεί περπάτημα – αφήστε τις μοναχικές καταστάσεις γι’ αργότερα. Τα μεγάλα οργανωμένα κάμπινγκ είναι άλλη μια καλή πρόταση αν σας ταιριάζει αυτό το στιλ διακοπών.
7-10 χρόνων
Μπορείτε πλέον να προγραμματίσετε εκείνο το ταξίδι στο εξωτερικό που τόσα χρόνια επιθυμούσατε. Γαλλία-Eurodisney, Αυστρία ή Ιταλία είναι μερικές από τις πιο εύκολες εκδρομές με πολλά activities για τα παιδιά. Για το sightseeing, προτιμήστε αντί του Λούβρου μια επίσκεψη στο πάρκο του Αστερίξ ή στο ζωολογικό κήπο.
11-13 χρόνων
Ανάλογα με το στιλ σας, μπορείτε να επιλέξετε πιο μακρινά ταξίδια, διακοπές κοντά στη φύση με εναλλακτικές δραστηριότητες αλλά και resorts με activities και σπορ για εφήβους.
14-16 χρόνων
Η πιο δύσκολη περίοδος συνύπαρξης παιδιών και γονιών σε διακοπές – και γενικότερα. Θέλετε ησυχία, θέλουν βραδινή έξοδο. Θέλετε μεσημεριανή σιέστα, θέλουν να κατεβαίνουν στην παραλία στις 3 το μεσημέρι για να συναντήσουν την παρέα. Θέλετε οικογενειακές διακοπές, θέλουν να φορτωθείτε και τους φίλους τους, που φυσικά πάνε πακέτο με την οικογένειά τους. Ψυχραιμία. Διαπραγματευτείτε το: ανταλλάξτε μουσεία με παραλίες και ξενύχτι με οικογενειακό δείπνο σε ένα καλό ρεστοράν. Πέντε ημέρες με την παρέα τους, επτά ημέρες οικογενειακά. Ένα weekend στη Μύκονο, μια εβδομάδα σε resort με σπορ facilities. Κανονίστε ομαδικές διακοπές με οικογένειες που έχουν παιδιά στην ίδια ηλικία. Ιδανική πρόταση: ένα νησί με επιλογές διασκέδασης ή ένα τουρ με ιστιοπλοϊκό που θα σας χαρίσει ώρες με τα παιδιά το πρωί και θα δώσει σε κείνα λίγο δικό τους χρόνο στο λιμάνι το βράδυ.

Πώς διαλέγουμε προορισμό

Family Holidays - εικόνα 2
Eva Palace

Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε τις ανάγκες μας με κείνες των παιδιών. Το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθείτε αργότερα. Αφήστε π.χ., το trekking, για μετά… τα πρώτα δοντάκια, για να μην αναγκαστείτε να κουβαλάτε το πιτσιρίκι σας στα κατσάβραχα. Συμβουλευτείτε τον έφηβο γιο σας σχετικά με την όποια επιλογή, γιατί εσείς θα είστε αυτοί που θα υποστείτε την γκρίνια του... και πάει λέγοντας.

Η ηλικία των παιδιών είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που θα καθορίσουν την επιλογή σας. Δεν υπάρχει σωστή ηλικία για να αρχίσει ένα παιδί να ταξιδεύει. απλώς, κάθε φορά αλλάζουν αυτά που οι γονείς θα πρέπει να παίρνουν υπόψη τους.

Όταν ταξιδεύετε με μωρά, η συμπεριφορά των οποίων είναι συχνά απρόβλεπτη (ξαφνικά κλάματα μέσα στη νύχτα και πόνοι), αποφύγετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς – φανταστείτε να πρέπει ξαφνικά να σταματήσετε… το τρένο στη μέση του πουθενά!

Φροντίστε να επιλέξετε ένα family ξενοδοχείο που θα διαθέτει αυτόνομα οικογενειακά δωμάτια, διαμερίσματα και μπανγκαλόους – δεν είναι σωστό να κρατήσετε ξύπνιο όλη νύχτα τον ένοικο του διπλανού δωματίου επειδή το μωρό σας βγάζει δοντάκια…

Family hotel ή ενοικιαζόμενο σπίτι; Εξαρτάται και πάλι από την ηλικία των παιδιών, αλλά και από τη διάθεσή σας. Αν έχετε μωρό, το ξενοδοχείο είναι προτιμότερο, αφού παρέχει ασφάλεια και σιγουριά, ενώ για τις λίγο μεγαλύτερες ηλικίες η λύση του σπιτιού είναι εξίσου ελκυστική, αρκεί να έχει εξοπλισμένη κουζίνα και κάποιες βασικές παροχές. Στο ξενοδοχείο θα καλοπιάσετε τον εαυτό σας

περισσότερο, αλλά στο σπίτι θα νιώσετε σαν στο εξοχικό σας,

απολαμβάνοντας μια άλλου είδους ιδιωτικότητα και με χαμηλότερο συνήθως κόστος.

Family friendly καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Τα μεγάλα νησιά με καλή υποδομή (ξενοδοχεία, μαγαζιά, ιατρεία κ.λπ.) όπως η Ρόδος, η Κρήτη ή η Μυτιλήνη είναι κλασικές προτάσεις για οικογενειακές διακοπές.

Η εύκολη πρόσβαση είναι σημαντική. Προτιμήστε π.χ., τη Λευκάδα από τη Σύμη.

Αποφύγετε τα «ζευγαρονήσια». Νησιά της πρώην άγονης γραμμής όπως η Φολέγανδρος δεν έγιναν τυχαία προορισμός για διακοπές ρομαντικές και όχι οικογενειακές – το να περπατάς μετά το μπάνιο στα ηλιοκαμένα σοκάκια της Χώρας χέρι χέρι με το τρίχρονο παιδάκι σου δεν είναι ό,τι πιο ρομαντικό. Δεν θα βρείτε τις ευκολίες που απαιτούν οι οικογενειακές διακοπές και επιπλέον θα νιώθετε ότι ενοχλείτε τους υπόλοιπους.

Οι «παραλιουπόλεις» της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Χαλκιδική ή τα παράλια της Πελοποννήσου συνδυάζουν άνετη πρόσβαση, διαμονή πάνω στη θάλασσα και ρηχές παραλίες.

Τα μεγάλα οργανωμένα κάμπινγκ, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, είναι άλλη μια καλή πρόταση για low budget οικογενειακές διακοπές δίπλα στη φύση.

Τα καλύτερα ταξίδια για παιδιά στο εξωτερικό

Family Holidays - εικόνα 3
Cape Sounio

Την πρώτη θέση κατέχει σαφώς η Eurodisney στο Παρίσι – ένα τέτοιο ταξίδι τους το οφείλετε. Προσφέρτε τους διαμονή μέσα στην παραμυθούπολη με αντάλλαγμα λίγες μέρες από Παρίσι.

Οn the road στην Αυστρία. Πρόκειται για μία από τις πιο φιλικές χώρες για παιδιά. Απίστευτα πάρκα, ποδηλατόδρομοι, σπορ σε λίμνες, διαμονή σε κουκλίστικα αγροτόσπιτα και φάρμες με αγελάδες, πεντακάθαρες πόλεις με την εξοχή ένα βήμα από το κέντρο. Θα εντυπωσιαστούν στο Prater της Βιέννης (με τη φοβερή ρόδα απ’ όπου φαίνεται κυριολεκτικά όλη η πόλη), ενώ δεν θα ξεκολλάνε από το πάρκο με τα αντίγραφα των σημαντικότερων μνημείων του κόσμου στην Κλάγκενφουρντ.

Ιδανικές για παιδιά είναι η Ελβετία και η Βόρεια Ιταλία, με ειδικά πακέτα για οικογένειες, φάρμες αγροτουρισμού, ενώ τα περισσότερα εστιατόρια διαθέτουν ειδικά παιδικά καθίσματα και μπλοκ ιχνογραφίας. Γενικά, οι Άλπεις είναι πολύ καλή πρόταση για on the road καλοκαιρινές διακοπές με πολλές δραστηριότητες για παιδιά.

Στο Λονδίνο ταξιδέψτε με εφήβους (δεν ενδείκνυται για πολύ μικρά παιδιά) που θα ξετρελαθούν με τη street culture, τα δισκάδικα, τις συναυλίες κ.λπ.

Ένας πολύ ωραίος ζωολογικός κήπος, το μουσείο τεχνολογίας NEMO και το πάρκο περιπέτειας TunFun βρίσκονται στο Άμστερνταμ.

Η Φινλανδία είναι σωστός παράδεισος για τα παιδιά. Εξάλλου, το Ροβανιέμι, το χωριό του αγαπημένου Αϊ-Βασίλη, είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Στις υπέροχες χίλιες λίμνες θα περάσετε αξέχαστες οικογενειακές διακοπές ψαρεύοντας, ποδηλατώντας, πεζοπορώντας. Αν στα παιδιά σας αρέσουν τα κάστρα, εδώ θα βρεθούν στο στοιχείο τους.

Για κάτι πιο εξωτικό, ένα ταξίδι στο φυσικό παράδεισο των νησιών Γκαλαπάγκος με ειδικές δραστηριότητες παρατήρησης των ζώων για οικογένειες ή ένα σαφάρι στην Αφρική είναι σίγουρα μοναδικές εμπειρίες.

Παραλίες για οικογένειες

Family Holidays - εικόνα 4
Kalimera Kriti

Η εικόνα των πιτσιρικιών σας που εκσφενδονίζουν ποσότητες άμμου δεξιά κι αριστερά ή ζητούν παγωτό την πιο απίθανη στιγμή δεν ταιριάζει με το σκηνικό νιρβάνας της αγαπημένης παραλίας στην Πάτμο. Ποιος γυρίζει πίσω αν σας τελειώσει ξαφνικά το παιδικό αντηλιακό προσώπου ή ποιος ακούει την γκρίνια –«μαμά φτάνουμε;»– μέχρι να κατέβετε οικογενειακώς το μονοπατάκι που οδηγεί σε κείνο το φοβερό κολπίσκο στη Φολέγανδρο; Κάντε υπομονή. Το τέκνο σας θα είναι σε θέση να σας ακολουθήσει στα αγαπημένα σας νησιά της άγονης γραμμής σε λίγα χρόνια. Μέχρι τότε, διαλέξτε μια οικογενειακή παραλία, με ρηχά νερά και άμμο, εύκολη πρόσβαση και όλα τα απαραίτητα facilities για να περάσετε εσείς και τα πιτσιρίκια σας –και οι άλλοι λουόμενοι– καλύτερα. Μερικές προτάσεις είναι η Κασσάνδρα, η πιο οικογενειακή «γειτονιά» της Χαλκιδικής, με εξοχικά ντόπιων και οργανωμένες αμμουδιές με family προφίλ, η Αχαράβη στην Κέρκυρα, όπου πάνω στην αχανή αμμουδιά έχει στηθεί ένα ολόκληρο οικογενειακό θέρετρο με family hotels, ταβέρνες και το water park Hydropolis, τα Βλυχά και η Αγάθη στη Ρόδο όπως επίσης και η η Αφάντου (τεράστια και δημοφιλής στις οικογένειες αμμουδιά – θα βρείτε ταβέρνες και ξαπλώστρες). Σημειώστε ακόμα τα παράλια της Μεσσηνίας: Χαρουπιά, Μαυροβούνι, Περούλια, Κυπαρισία, Σάνι είναι μερικές μόνο από τις αχανείς μεσσηνιακές αμμουδιές που γεμίζουν κάθε καλοκαίρι με ντόπιες οικογένειες. Αμμόλοφοι, χαρουπιές, μπανανιές, ρηχά νερά, ο πλανόδιος που ψήνει καλαμπόκια και η απαραίτητη καντίνα-ταβέρνα συνθέτουν το ήρεμο επαρχιακό σκηνικό για low budget καταστάσεις.

Τα στάνταρ ενός καλού family hotel

  • Να βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, ώστε να μη χρειάζεστε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας.
  • Η παραλία να έχει άμμο, για να παίζουν τα παιδιά χωρίς γκρίνια και κινδύνους.
  • Η παιδική πισίνα να βρίσκεται δίπλα στην πισίνα για μεγάλους.
  • Να διαθέτει δίχωρα οικογενειακά μπανγκαλόους, με βεράντα που θα βγάζει κατευθείαν σε όμορφα διαμορφωμένο κήπο με γκαζόν.
  • Να έχει οργανωμένο παιδότοπο με εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Να υπάρχουν χώροι αθλοπαιδιών.
  • Να προσφέρεται baby-sitting.
  • Να υπάρχουν εκπαιδευτές θαλάσσιων σπορ και για παιδιά.
  • Να προσφέρεται και παιδικό μενού στο ρεστοράν/ταβέρνα.
  • Στο μαγαζί με τις εφημερίδες και τα περιοδικά να διατίθενται κόμιξ, αλλά και παιδικά έντυπα.
  • Πολλά family hotels διαθέτουν πια δικά τους water park.
  • Έξτρα παροχές όπως ένα PlayStation στο δωμάτιο θα εκτιμηθούν.

Τα καλύτερα amusement parks της Ευρώπης

Family Holidays - εικόνα 5
Grecotel Olympia Oasis

Με τέσσερις θεματικές πόλεις, επτά ξενοδοχεία και νέες ατραξιόν κάθε χρόνο (τα αγόρια θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την καινούργια σχολή ποδοσφαίρου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!), η Eurodisney στο Παρίσι είναι σίγουρα το δημοφιλέστερο ευρωπαϊκό theme park. Μόλις εγκαινιάστηκε και το καινούργιο πάρκο της αλυσίδας στο Χονκ Κονγκ (www.hongkongdisneyland.com).

Το Alton Towers έξω από το Λονδίνο θα ενθουσιάσει τους εφήβους και τα παιδιά κάθε ηλικίας, ενώ το νέο παιχνίδι «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» είναι μια μοναδική interactive εμπειρία που επιτρέπει να ακολουθήσεις το ταξίδι του ήρωα της ταινίας. Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις για παιδιά στις online κρατήσεις (www.altontowers.com).

To Port Aventura έξω από τη Βαρκελώνη, με παιχνίδια περιπέτειας, θεματικές πόλεις και προσομοιώσεις από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου (από το Σινικό Τείχος ως την Άγρια Δύση), τετράστερα ξενοδοχεία και καλό φαγητό που θα ενθουσιάσει γονείς και παιδιά (www.portaventura.com).

Το Gardaland στη λίμνη Garda στη Βόρεια Ιταλία, το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας, με highlight το ταξίδι με UFO και θέα στη λίμνη και τις Άλπεις (www.gardaland.it).

Το Efteling στην Ολλανδία με ρετρό γοητεία (πρωτοσχεδιάστηκε στα ’50s) και παραμυθένια σκηνικά με μεσαιωνικούς δράκους, παραμυθένια δάση και ιππότες (www.efteling.nl).

Το Europa Park με adventureland, chocoland, εκατοντάδες παιχνίδια και τρία τετράστερα ξενοδοχεία-αντίγραφα γνωστών μνημείων, όπως το Κολοσσαίο, είναι το πιο γνωστό adventure park της Γερμανίας (www.europapark.de).

Το πιο γρήγορο «τρενάκι» στην Ευρώπη καυχιέται ότι μόλις πρόσθεσε στο δυναμικό του το Thorpe Park στο Σάρεϊ στην Αγγλία (www.thorpepark.co.uk).

Mαμά, κοίτα πώς γίνεται η ρακή!

Χαρίστε στα παιδιά σας ένα διασκεδαστικό μάθημα φυσικής ιστορίας επισκεπτόμενοι το Βοτανικό Κήπο του Capsis Beach στην Κρήτη με καταρράκτες, λίμνες, ποτάμι, καλλιέργειες οπωροκηπευτικών και λουλουδιών στα 3 θερμοκήπιά του και το μεγαλύτερο ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στην Ελλάδα. Ιδανική πρόταση για οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία μπορούν να γνωρίσουν από κοντά διάφορες όψεις της φύσης και να παρακολουθήσουν σχετικές δραστηριότητες. Ιδιαίτερα αξιόλογη είναι και η περιήγηση στην αυθεντική φάρμα Agreco της Grecotel, στο Άδελε του Ρεθύμνου (28310/72129), όπου θα παρακολουθήσετε παραδοσιακές αγροτικές δουλειές και θα χαρίσετε στον εαυτό σας ένα υποδειγματικό γεύμα κρητικής κουζίνας. Στο κτήμα Αμφίκαια στον Παρνασσό, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον αγροτουρισμό.

Kids Spa: Χάρισέ μου το πρώτο μου πεντικιούρ!

Η μανία για spa δεν θα μπορούσε να αφήσει απέξω τα παιδιά. Η Disney World μπαίνει στο παιχνίδι, μεταμορφώνοντας σε spa ένα πρώην εκπαιδευτικό κέντρο στο Ορλάντο, το Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa, όπου τα κοριτσάκια πάνω από τεσσάρων χρόνων μπορούν να ακολουθήσουν τους γονείς τους, απολαμβάνοντας υπηρεσίες όπως «Το πρώτο μου μανικιούρ», «Το πρώτο μου πεντικιούρ» ή «Το πρώτο μου μασάζ προσώπου». Παράλληλα, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα teenager spa, όπου ο κλασικός εφηβικός εφιάλτης των διακοπών με τους γονείς μεταμορφώνεται σε διασκέδαση, αφού όσο οι γονείς απολαμβάνουν τα μπάνια τους, οι πιτσιρικάδες κάνουν γνωριμίες με συνομήλικούς τους, γιατρεύοντας παράλληλα την ακμή ή την κυκλοθυμική διάθεση και την κατάθλιψη της ηλικίας.

Τι να πάρετε μαζί

Τα φορητά ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν τα αποφεύγετε. Πάρτε όμως και επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία, παιχνίδια με χαρτιά ή εύχρηστες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές για να απασχολήσετε τα παιδιά. Για μακρινά ταξίδια με αυτοκίνητο, ένα lap top με DVD, το φορητό PlayStation που παίζει και ταινίες ή ένα φορητό DVD με κάποια αγαπημένη τους ταινία δεν είναι άσχημη ιδέα.

Τα καλύτερα family hotels

Family Holidays - εικόνα 6
Rithymna Beach

Club Med Κως

Μην ξεχάσεις τη σανίδα του windsurf

Ιδανικό για οικογένειες με παιδιά και για λάτρεις του windsurfing. Τα σπορ έχουν πρώτη θέση στη φιλοσοφία διακοπών του Club Med: τένις, μπάσκετ, τοξοβολία, βόλεϊ, προγράμματα γυμναστικής και πολλά θαλάσσια σπορ σε ημερήσια βάση. Κέφαλος, Κως, 22420/71311, 210/9301192, 801 11 80200 (www.clubmed.com).

Club Med Εύβοια

Μπαμπά, θέλω να μάθω ιστιοπλοΐα

Η απομονωμένη όμορφη παραλία με άμμο και ρηχά νερά στη βορειοδυτική πλευρά της Εύβοιας και η φιλοσοφία των Club Med (σύστημα all-inclusive και ιδιαίτερη έμφαση στα σπορ) είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες. Γρεγολίμανο, Ν. Εύβοια, 22260/33282, 801 11 80200 (www.clubmed.com).

Miramare Wonderland

Τσαφ τσουφ στο γκαζόν

Πάνω στη θάλασσα και μέσα σε καταπράσινους κήπους με γκαζόν, δέντρα και λουλούδια. Διώροφα και μονώροφα μπανγκαλόους, περιφραγμένοι χώροι, ναυαγοσώστες και στη μεγάλη πισίνα και δίπλα οργανωμένος παιδότοπος. «Τρέλα» για τα παιδιά το μικρό τρενάκι. Ιξιά, Ρόδος, 22410/96251 (www.bluegr.com).

Candia Park Village

Για παιδιά κάθε ηλικίας

Σχεδιασμένο σύμφωνα με το project «οικογενειακές διακοπές». Σαν μικρό κρητικό χωριό, με διώροφα κτίρια (όλα με μικρή εξοπλισμένη κουζίνα) μέσα σε κήπους 65.000 τ.μ. Οργανωμένος παιδότοπος από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Άγιος Νικόλαος, Κρήτη, 28410/26811 (www.bluegr.com).

Aldemar Olympian Village

Βγες επιτέλους από τη νερουτσουλήθρα!

Ξανθιά ψιλή άμμος, παραλία ρηχή στα περισσότερα σημεία της, πολλές πισίνες, νεροτσουλήθρες, ατέλειωτοι κήποι, mini club. Τι άλλο να ζητήσουν; Ιδανικότερη επιλογή δωματίου τα οικογενειακά μπανγκαλόους οργανωμένα σαν εξοχικά. Σκαφιδιά, Ηλεία, 26210/82000 (www.aldemarhotels.com).

Kalimera Kriti

Κiddies club και όχι μόνο

Η οικογενειακή ατμόσφαιρα είναι μία από τις προτεραιότητες του όμορφου παραθαλάσσιου ξενοδοχείου που απλώνεται σε 270 στρέμματα κήπων. Η παιδική χαρά, το kiddies Club και οι ολάνθιστοι κήποι του που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα προδιαθέτουν για παιχνίδι. Σίσι Λασιθίου, 28410/69012 (www.kalimerakriti.gr).

Porto Hydra

Δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω

Γνωστό για το οικογενειακό προφίλ του το Porto Hydra Hotel. Οι κατάφυτοι εξωτερικοί χώροι είναι σπαρμένοι με δεκάδες εγκαταστάσεις για σπορ και ψυχαγωγία. Πολλαπλές παροχές για παιδιά.

Ερμιόνη, Αργολίδα, 27540/41112, 27540/41313, 210/3605875 (www.portohydra.gr).

Maris Hotels

Ένα family κρητικό χωριό

Δύο από τα πιο family friendly είναι το Terra Maris Weelness & Golf Resort που διαθέτει και μια μοναδική υδρόπολη και το Silva Maris, ένα all-inclusive resort που θυμίζει παραδοσιακό κρητικό χωριό, με υπέροχους κήπους και διάφορα activities. Λιμένας Χερσονήσου, Κρήτη, κεντρικά γραφεία κρατήσεων: 22810/343110, 210/8963664 (www.maris.gr).

Grecotel Rodos Royal

Μια πολιτεία μόνο για παιδιά

Ιδανική επιλογή για οικογένειες. Επιλέγεις μπανγκαλόους μέσα στους κήπους και… χάνεις τα παιδιά για όλη την ημέρα. Θα τα βρεις στους κήπους, στην οργανωμένη Grecolad ή στη μεγάλη σαν λίμνη πισίνα των 1240 τ.μ. Φαληράκι, Ρόδος, 22410/85412 (www.grecotel.gr).

Louis Royal Palace, Louis Imperial Beach, Louis Palazzo di Zante Watermania!

Family rooms, μεζονέτες ή superior rooms; Όποιο κι αν επιλέξετε, τα παιδιά σας θα το χρησιμοποιούν μάλλον μόνο για ύπνο. Το μεγάλο ατού των ξενοδοχείων Louis στο Βασιλικό είναι η Watermania δίπλα στην πισίνα.

Βασιλικός, Ζάκυνθος, 26950/35492 (www.louishotels.com).

Aldemar Cretan Village

Family friendly

Το πιο family από τα ξενοδοχεία της αλυσίδας στη Χερσόνησο, με πολλά facilities για παιδιά και θαλάσσια σπορ. Διώροφα μπανγκαλόους σκορπισμένα σε λουλουδιασμένους κήπους που καταλή-γουν στη θάλασσα. Λιμένας

Χερσονήσου, Κρήτη, 28970/23750 (www.aldemarhotels.com)

Aldemar Knossos

Royal Village

Στην ουρά για τη νεροτσουλήθρα

Ξενοδοχείο διακοπών με άνετα

στάνταρ δωμάτια (24 τ.μ.) σε μπανγκαλόους, μέσα σε καταπράσινους κήπους που απλώνονται μέχρι τη θάλασσα. Τέσσερις μεγάλες πισίνες και μία νεροτσουλήθρα 45 μέτρων. Λιμένας Χερσονήσου, Ν. Ηρακλείου, 28970 27400 (www.aldemarhotels.com).

Grecotel Creta Palace

Πάμε στην παραλία

Το καλύτερο ξενοδοχείο της αλυσίδας στην Κρήτη διαθέτει, εκτός από δωμάτια σε κεντρικό κτίριο, 202 μπανγκαλόους διαφορετικών τύπων. Διαλέξτε αυτό που σας κάνει και απολαύστε μαζί με τα παιδιά σας τη δροσιά και την αισθητική των κήπων, τη θαυμάσια παραλία. Ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά. Μισίρια (κοντά στο Ρέθυμνο), Κρήτη, 28310/55181 (www.grecotel.gr)

Capsis Beach & Sofitel Palace & Convention Centre

Πότε θα πάμε ζωολογικό κήπο;

Και μόνο οι εκπληκτικοί κήποι με τους καταρράκτες, τα ρυάκια και τις λίμνες, το κτήμα με τις βιολογικές καλλιέργειες και το μεγάλο ζωολογικό κήπο αρκούν να ξετρελάνουν τα παιδιά. Αγία Πελαγία, Ν. Ηρακλείου, 2810/811112, 2810/811212 (www.capsis.gr).

Grecotel Lakopetra Beach

Baby & teenager friendly

Grecoland για παιδιά και εφήβους. Ειδικά για τα παιδιά, υπάρχει baby-sitting και δημιουργική απασχόληση, ενώ λειτουργεί και ξεχωριστό club με δραστηριότητες για εφήβους 13-17 χρόνων. Λακκόπετρα, Αχαΐα, 26930/51713 (www.grecotel.gr)

Grecotel Olympia Oasis

Μαμά, μαμά, κοίτα πώς πέφτω!

Το κεντρικό κτίριο εκτείνεται σε αψιδωτές πτέρυγες που αγκαλιάζουν την πισίνα με τις νεροτσουλήθρες και τον τεχνητό ποταμό. Τα μπανγκαλόους βγάζουν σε όμορφους κήπους. Λουτρά Κυλλήνης, Ηλεία, 26230/64400 (www.grecotel.gr).

Paradise Royal Mare

Όλη μέρα στη νεροτσουλήθρα

Καλή επιλογή για οικογένειες.

Δίπλα στην κεντρική πισίνα βρίσκεται η μεγάλη νεροτσουλήθρα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των παιδιών. Καλλιθέα, Ρόδος, 22410/54400 (www.aldemarhotels.com).

Neptune Ηotels

Resort and Spa

Τα παιδιά activities, εσείς spa

Άριστα οργανωμένο family resort. Ιδανικό για διακοπές και χαλάρωση, με πολύ καλό spa. Στο επίκεντρο, η ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα. Μαστιχάρι, Κως, 22420/41480 (www.neptune.gr).

Green Village

Διακοπές στο κτήμα

Για κάτι πιο κοντινό στην αίσθηση του εξοχικού. Είκοσι μονώροφες βίλες μέσα σε κτήμα με δέντρα και λουλούδια. Χώρος περιφραγμένος, ιδανικός για παιδιά. Εκατό μέτρα από τη θάλασσα. Ξυλόκαστρο, Κορινθία, 27430/25358.

Minos Palace

Family on the beach

Καλή πρόταση για οικογενειακές διακοπές. Πολλά σπορ θαλάσσης. Εκτός από την οργανωμένη πλαζ, υπάρχει και η μεγάλη πισίνα με θαλασσινό νερό. (Άγιος Νικόλαος, 28410/23801-5, 28410/23817, www.minospalace.com)

Minoa Palace Resort

Και family παροχές

Εκτός από κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και spa το πολυτελές resort προσφέρει διάφορες παροχές για οικογένειες: αίθουσα παιχνιδιών, εξωτερική παιδική χαρά με υπηρεσία επίβλεψης, baby sitting κ.ά. (28210/36500 www.minoapalace-chania.gr)

Arina Sand Hotel & Bungalows

Maxi... mini club

H μεγάλη πισίνα με θαλασσινό νερό και το πολύ καλά οργανωμένο mini club για παιδιά κάνουν τη μεγάλη μονάδα ιδανική πρόταση για family holidays. Κεντρικό κτίριο και ξεχωριστή πτέρυγα με μπανγκαλόους απλωμένα σε καταπράσινους κήπους. (2810/761293, 2810/761350, www.mamidakishotels.gr)

Cretan Malia Park

Έφηβοι σε δράση

Τα παιδιά κάθε ηλικίας θα απολαύσουν τον εντυπωσιακό βοτανικό κήπο που φτάνει ως τη θάλασσα και τους άνετους κοινόχρηστους χώρους μες στους κήπους. Κέντρο mountain bike, προγράμματα εναλλακτικών δραστηριοτήτων, πολλά σπορ και kids club. (28970/31461, www.cretanmaliapark.gr)

Agapi Beach

Για παιδιά κάθε ηλικίας

Η μεγάλη αμμουδιά, οι πολλές επιλογές σε σπορ θαλάσσης και γηπέδων, το mini club, οι family παροχές, αλλά και τα ειδικά προγράμματα απασχόλησης για έφηβους κάνουν το Agapi Beach ένα ξενοδοχείο ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. (2810/250502, www.agapibeach.gr)

Alkyon Resort

Εμείς θα είμαστε στον κήπο...

Ιδανικό για οικογενειακές διακοπές, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Family διαμερίσματα, πολύ ωραίοι κήποι για παιχνίδι και παροχές για παιδιά. (Βραχάτι Κορινθίας, 27410/52010-11, 210/6425393, www.alkyonhotel.gr).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.