EMELISSE

Μετά το Primarolia της Πάτρας και το Περατζάδα 1811 της Ιθάκης ένα νέο ξενοδοχείο, το Emelisse της Κεφαλονιάς, συμπληρώνει την art αλυσίδα των Tsimarashotels, ανεβάζοντας τον πήχη της φιλοξενίας στο όμορφο νησί του Ιονίου.

EMELISSE

H Κεφαλονιά αντεπιτίθεται

Μετά το Primarolia της Πάτρας και το Περατζάδα 1811 της Ιθάκης ένα νέο ξενοδοχείο, το Emelisse της Κεφαλονιάς, συμπληρώνει την art αλυσίδα των Tsimarashotels, ανεβάζοντας τον πήχη της φιλοξενίας στο όμορφο νησί του Ιονίου.

EMELISSE - εικόνα 1

H δημιουργία του Primarolia στην Πάτρα, ενός ολοκληρωμένου art hotel, υπήρξε η μεγάλη έκπληξη όχι μόνο για την αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά και για όλη την Ελλάδα και έγινε για αρκετό καιρό αγαπημένο θέμα των media. Εδώ γνώρισα για πρώτη φορά τον Χάρη Τσιμάρα, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου· η οικογένεια Τσιμάρα, αν και ζει στην Πάτρα, κατάγεται από την Κεφαλονιά, και αυτό είναι το πρώτο, όπως ξέρετε, που σου λέει με περηφάνια κάθε Κεφαλονίτης. Και το επόμενο φυσικά που έμαθα ήταν ότι το όνειρο του Χάρη και των αδελφών του ήταν να στήσουν ένα ακόμα ξενοδοχείο στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Προηγήθηκε φυσικά η γλυκύτατη Περατζάδα της Ιθάκης, αλλά από φέτος και το κεφαλονίτικο όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το Emelisse στο Φισκάρδο είναι το πρώτο ξενοδοχείο αξιώσεων που αποκτάει το νησί, που τα τελευταία χρόνια έγινε δημοφιλής προορισμός των Ευρωπαίων και αντικείμενο πόθου από διάσημους σταρ του Χόλιγουντ.

Η μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων ξενοδοχείων ανέβασε τα στάνταρ των απαιτήσεων και φυσικά δημιούργησε υψηλές προσδοκίες και από τους πελάτες. Κι αν το Emelisse γράφει στην ούγια Tsimarashotels, ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα. Το νέο ξενοδοχείο αποτελεί μια εντελώς νέα πρόταση διαμονής και φιλοξενίας. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας της οικογένειας με το Space Consultant Σοφοκλή Μαραβέγια, Κεφαλονίτης κι αυτός, εκ Λονδίνου πρεορχόμενος. Φιλοσοφία του το «επιστροφή στην απλότητα των γραμμών και υπέρβαση στο σέρβις των παρεχόμενων υπηρεσιών». «Αφού δεν μπορούμε να ζούμε σε σκηνές, ας καταφέρουμε τουλάχιστον να έχουμε «ανοιχτές» πόρτες και παράθυρα στα σπίτια που ζούμε» σημειώνει. «Στη διαμόρφωση του ξενοδοχείου με καθοδήγησε απόλυτα το υπέροχο τοπίο του Φισκάρδου.

EMELISSE - εικόνα 2

Το ζητούμενο για μένα είναι να μη χάσει ούτε για μια στιγμή ο φιλοξενούμενος του Emelisse -όσες μέρες κι αν μείνει εδώ- τη συνδιαλλαγή του με τη φύση. Να γεμίσει ενέργεια, αυτήν ακριβώς που διαχέεται άσκοπα στη σύγχρονη πόλη. Είδα με απόλυτο σεβασμό το τοπίο, ακόμα κι αν κάποιες στιγμές μπορεί αυτό να έρθει σε σύγκρουση με τη νοοτροπία του σύγχρονου Έλληνα).

Το Emelisse, κατάλευκο, με τα κόκκινα κεραμίδια στα 14 σπίτια του, στέκει σε μια χερσόνησο ως συνέχεια του λατρεμένου από πολλούς παραδοσιακού οικισμού του Φισκάρδου. Το ένα από αυτά φιλοξενεί τους κοινόχρηστους χώρους και στα υπόλοιπα 13 απλώνονται τα 63 δωμάτια. Στα διώροφα σπίτια φιλοξενούνται τέσσερα δωμάτια. Τρία σπίτια έχουν δική τους πισίνα μπροστά, την οποία μοιράζονται οι ένοικοι και των τεσσάρων δωματίων. Μια άλλη συστάδα σπιτιών είναι οργανωμένη ως μεζονέτες^ πρόκειται κυρίως για family δωμάτια, και αυτά με τη δική τους πισίνα. Οι πισίνες είναι ένα από τα μεγάλα ατού του Emelisse: μοιάζουν με συνέχεια της θάλασσας, αν και η παραλία απέχει 200 περίπου μέτρα από τα δωμάτια (υπάρχουν μικρά αυτοκίνητα τύπου γκολφ που μεταφέρουν τους πελάτες μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου). Τα δωμάτια είναι ιδιαίτερα μεγάλα (32 και 47 τ.μ.), με γκρι πλακάκι που μοιάζει συνέχεια της πέτρας και του ξύλου. Όλα τα έπιπλα έγιναν σε σχέδια του Σοφοκλή Μαραβέγια από καλλιεργημένο ξύλο teak εισαγωγής - ένα στοιχείο που ενισχύει τη φιλοσοφία του για σπίτι. Τους τοίχους κοσμούν ασπρόμαυρες και έγχρωμες καλλιτεχνικές φωτογραφίες της Τατιάνας Καραπαναγιώτη, που συλλαμβάνουν την κουλτούρα του φωτός, αναδεικνύουν τη μοναδική ομορφιά του Ιονίου, ντύνουν φιλικά και ολοκληρώνουν μια ατμόσφαιρα μοναδικά. Η μετεξέλιξη του συνθετικού «art» των arthotels Tsimaras στο Φισκάρδο βρίσκει την έκφρασή του μέσα από την τέχνη της φιλοξενίας, την τέχνη της φύσης και εντέλει την τέχνη των αισθήσεων.

Το Emelisse είναι έτοιμο (αν και ο Σοφοκλής Μαραβέγιας επιμένει πως το θέλει ένα ζωντανό οργανισμό που θα αλλάζει συνέχεια τόσο σε σχέση με τη φύση όσο και σε σχέση με τις διαμορφoύμενες ανάγκες των πελατών) και όλη η έννοια των συντελεστών του από τώρα και στο εξής είναι να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα που είναι η πολυτέλεια του σέρβις.

INFO

EMELISSE Φισκάρδο Κεφαλονιάς, 26740/41200. Τιμή € 308 το απλό δίκλινο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.