Ξενώνας Αμανίτα

Ένας νέος ξενώνας στην Τσαγκαράδα μας ξεναγεί στην αυθεντική γοητεία του Πηλίου οργανώνοντας βόλτες για μανιτάρια στο δάσος, μέρες μαγειρικής και κεφάτες βραδιές με τσίπουρο πλάι στο τζάκι.

Ξενώνας Αμανίτα

Πήλιο με θέμα

Ένας νέος ξενώνας στην Τσαγκαράδα μας ξεναγεί στην αυθεντική γοητεία του Πηλίου οργανώνοντας βόλτες για μανιτάρια στο δάσος, μέρες μαγειρικής και κεφάτες βραδιές με τσίπουρο πλάι στο τζάκι.

Ξενώνας Αμανίτα - εικόνα 1

Το «Αμανίτα», που άνοιξε μόλις τον Αύγουστο στα ερείπια ενός πηλιορείτικου αρχοντικού του 19ου αιώνα, δεν είναι μία ακόμα πρόταση διαμονής. Είναι ένας ξενώνας-εργαστήριο με γουστόζικα δωμάτια, ανοιχτό ορίζοντα στις Σποράδες και στο βουνό των Κενταύρων και το κυριότερο με «ανήσυχους» ιδιοκτήτες. Γιατί όταν ο Φιλάρετος Ψημμένος και η Μαριάννα Ζαχαράτου αποφάσισαν να μπουν στη γλυκιά «περιπέτεια» του «Αμανίτα», σκέφτηκαν να δώσουν μια άλλη νότα στη φιλοξενία οργανώνοντας θεματικά Σαββατοκύριακα. Τον Οκτώβριο έβγαιναν στο δάσος για μανιτάρια, ενώ για τις 10-12/11 προτείνουν να μαγειρέψουμε μαζί εδέσματα με αγριογούρουνο και να πούμε ιστορίες με κρασί γύρω από το τζάκι. Στις 24-26/11 στην κουζίνα θα έχουν την τιμητική τους οι πίτες, η βραστή γίδα και τα γλυκά. Οι μερακλήδες μη χάσετε την απόσταξη τσίπουρου το τριήμερο 1 με 3/12 και από τις 8 έως τις 10/12 μετά τις βόλτες στο δάσος, σηκώστε τα μανίκια σας για να φτιάξετε λουκάνικα και χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Πού θα σας φιλοξενήσουν; Σε επτά δωμάτια που κατανέμονται σ' ένα τρίπατο πέτρινο αρχοντικό και το παράσπιτό του. Και στα δύο «παίζουν» διακοσμητικά η πέτρα, το ξύλο, τα νοσταλγικά σιδερένια κρεβάτια, αλλά και τα τζάκια (εκτός από τα δύο δίκλινα). Στο κυρίως κτίριο υπάρχουν ακόμα δύο σουίτες των δύο δωματίων, ένα τρίκλινο και δύο κοινόχρηστα καθιστικά, αλλά όσοι αναζητούν έξτρα αυτονομία ας τσεκάρουν τα δύο δίχωρα δωμάτια με κουζίνα στο παράσπιτο. Αν τους το ζητήσετε μάλιστα, μπορούν να τα εφοδιάσουν με προμήθειες (κρασί, τυριά, αυγά κ.λπ.). Για τους πιο… αραχτούς, πάντως, σερβίρουν έτσι κι αλλιώς σπιτικό πρωινό με ζυμωτό ψωμί, μαρμελάδες, πίτες και ομελέτες με αρωματικά χόρτα στα δύο σαλόνια και κατόπιν συνεννοήσεως και φαγητό.

Επικοινωνήστε μαζί τους: 2108991484, 69458878672, www.amanita.gr.

Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.