
Ένα καυτό γαστρονομικό καλοκαίρι περνά η Μεσσηνία κι έχει ως αφετηρία του τις λαμπερές ακτές της Costa Navarino. Ενισχύοντας διαρκώς το γευστικό του προφίλ με νέα concepts στον παλμό της εποχής, το εμβληματικό resort complex καλωσορίζει φέτος τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη και το νέο εστιατόριο "Paráfrasi by CTC" που προσφέρει μια fine comfort εμπειρία γεύσης στο χώρο της Agora που συνδέει τα ξενοδοχεία "The Romanos, a Luxury Collection Resort" και "The Westin Resort Costa Navarino". Παραδοσιακές συνταγές "παραφράζονται" μέσα από τη δημιουργική ματιά του πολυβραβευμένου σεφ και αποκτούν νέα πνοή, αξιοποιώντας πολλές πρώτες ύλες της Μεσσηνίας.
Μια αναβαθμισμένη εμπειρία γεύσης προσφέρει φέτος και το "W Costa Navarino" υπό την καθοδήγηση του νέου executive chef Νίκου Μπίλλη. Ο πολύ ταλαντούχος σεφ που γνωρίσαμε στο πλευρό του σπουδαίου Έκτορα Μποτρίνι στρέφεται κι εκείνος στις γαστρονομικές παραδόσεις της Μεσσηνίας και προτείνει ένα μενού με βάση τα ψητά θαλασσινά στο εστιατόριο "Parelia" (φώτο εξωφύλλου) πάνω στη θάλασσα του ξενοδοχείου και γεύσεις με ισπανικό και μεσογειακό προσανατολισμό με έμφαση στις premium κοπές κρέατος στο χώρο του "Piqantro Iberica".
Ακριβώς δίπλα, το "Mandarin Oriental Costa Navarino" επιστρέφει με τη σειρά του στις θερινές επάλξεις με μια πλούσια γκάμα σε πολύ καλά και ξεχωριστά εστιατόρια υπό την εποπτεία του executive chef Bertrand Valegeas, όπως το εξαιρετικό "The Private Kitchen" που διακρίθηκε φέτος με Χρυσό Σκούφο και το πολύ ενδιαφέρον "Pizza Sapienza", το οποίο αποκαλύπτει τη γαστρονομική διάσταση του αγαπημένου εδέσματος και απέσπασε την τιμητική διάκριση Top Notch.