Η Μεσσηνία σε γαστρονομικό αναβρασμό

H "Costa Navarino" βαθαίνει το γαστρονομικό της αποτύπωμα στη Μεσσηνία με μια πλειάδα καλών εστιατορίων απλωμένων στα τέσσερα ξενοδοχεία του συγκροτήματος, αλλά και νέες συνεργασίες με πολυβραβευμένους σεφ.

Parelia

Ένα καυτό γαστρονομικό καλοκαίρι περνά η Μεσσηνία κι έχει ως αφετηρία του τις λαμπερές ακτές της Costa Navarino. Ενισχύοντας διαρκώς το γευστικό του προφίλ με νέα concepts στον παλμό της εποχής, το εμβληματικό resort complex καλωσορίζει φέτος τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη και το νέο εστιατόριο "Paráfrasi by CTC" που προσφέρει μια fine comfort εμπειρία γεύσης στο χώρο της Agora που συνδέει τα ξενοδοχεία "The Romanos, a Luxury Collection Resort" και "The Westin Resort Costa Navarino". Παραδοσιακές συνταγές "παραφράζονται" μέσα από τη δημιουργική ματιά του πολυβραβευμένου σεφ και αποκτούν νέα πνοή, αξιοποιώντας πολλές πρώτες ύλες της Μεσσηνίας.

Μια αναβαθμισμένη εμπειρία γεύσης προσφέρει φέτος και το "W Costa Navarino" υπό την καθοδήγηση του νέου executive chef Νίκου Μπίλλη. Ο πολύ ταλαντούχος σεφ που γνωρίσαμε στο πλευρό του σπουδαίου Έκτορα Μποτρίνι στρέφεται κι εκείνος στις γαστρονομικές παραδόσεις της Μεσσηνίας και προτείνει ένα μενού με βάση τα ψητά θαλασσινά στο εστιατόριο "Parelia" (φώτο εξωφύλλου) πάνω στη θάλασσα του ξενοδοχείου και γεύσεις με ισπανικό και μεσογειακό προσανατολισμό με έμφαση στις premium κοπές κρέατος στο χώρο του "Piqantro Iberica".

Ακριβώς δίπλα, το "Mandarin Oriental Costa Navarino" επιστρέφει με τη σειρά του στις θερινές επάλξεις με μια πλούσια γκάμα σε πολύ καλά και ξεχωριστά εστιατόρια υπό την εποπτεία του executive chef Bertrand Valegeas, όπως το εξαιρετικό "The Private Kitchen" που διακρίθηκε φέτος με Χρυσό Σκούφο και το πολύ ενδιαφέρον "Pizza Sapienza", το οποίο αποκαλύπτει τη γαστρονομική διάσταση του αγαπημένου εδέσματος και απέσπασε την τιμητική διάκριση Top Notch.  

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αποστολή Σαντορίνη: Ο φετινός τρύγος μέσα από τα πρόσωπα, οι προκλήσεις μίας ιδιαίτερης χρονιάς και η επόμενη μέρα

Ταξιδέψαμε στη Σαντορίνη, βιώσαμε από κοντά την εμπειρία του φετινού τρύγου και συνομιλήσαμε με τα πρόσωπα των οινοποιείων τα οποία μεταφέρουν το αφήγημα από όλες τις πτυχές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
08/10/2025

Το Hilton Chania Old Town Resort & SPA ανοίγει τις πόρτες του στην Κρήτη τo 2026

Το νέο ξενοδοχείο θα προσφέρει στους επισκέπτες 85 δωμάτια και σουίτες με θέα στη θάλασσα και ιδιωτικές πισίνες,γαστρονομικές εμπειρίες και σύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις

Τα ξενοδοχεία του Λιονέλ Μέσι στη Melia Hotels International

Τι συμβαίνει όταν ο ποδοσφαιρικός θρύλος Λιονέλ Μέσι ενώνει τις δυνάμεις του με έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους στον κόσμο;

O Δυτικός Όλυμπος περιμένει τους εκδρομείς της 28ης Οκτωβρίου

Η ομάδα Ορεινού Εναλλακτικού Τουρισμού Ατραπός διοργανώνει πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές με έδρα το κεφαλοχώρι Λιβάδι.

Οι διακοπές εμπειρίας στην Ελλάδα προκαλούν το ενδιαφέρον των Βρετανών

Ο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας παρουσίασε τις απεριόριστες δυνατότητες της Ελλάδας για βιώσιμες και εμπειρικές διακοπές στη φύση, μέσα από στοχευμένες δράσεις στη βρετανική αγορά.

Τριφυλία: Το κρυμμένο διαμάντι που τα έχει όλα- Ακόμη και πύργο του Άιφελ

Ο παραγνωρισμένος δήμος Τριφυλίας δεν έχει παραδοθεί στον τουρισμό, αλλά λειτουργώντας χέρι- χέρι με τον πρωτογενή τομέα, δείχνει να διαθέτει τα πάντα. Ακόμη και πύργο του Άιφελ.

Ψηφιακοί νομάδες: Η Ελλάδα και οι κορυφαίες χώρες για remote εργασία το 2025

Φαντάσου να δουλεύεις από το Βερολίνο ή την Ελλάδα, ενώ συνεχίζεις κανονικά την καριέρα σου – η νέα πραγματικότητα των ψηφιακών νομάδων είναι εδώ.