Πέντε νέα εστιατόρια στα νησιά που θα μας απασχολήσουν το φετινό καλοκαίρι

Από τις Κυκλάδες ως τα Δωδεκάνησα κι από τη μια άκρη της Κρήτης στην άλλη, αυτά τα πέντε ολοκαίνουργια εστιατορικά projects έχουν έρθει για να κάνουν τις διακοπές μας πεντανόστιμες.

Πέντε νέα εστιατόρια στα νησιά

Πέντε εστιατόρια - αφορμές για για γευστικά ταξίδια, μας καλούν φέτος να ξεχυθούμε στις θάλασσες για να συναντήσουμε στα τραπέζια της τη γεύση της Ελλάδας. Σημειώστε και ραντεβού εκεί!

"ONAR" ΧΑΝΙΑ

Ο Λευτέρης Λαζάρου στο Onar στα Χανιά

Γαστρονομική εμπειρία τεσσάρων επιπέδων θα υπογράφει φέτος ο Λευτέρης Λαζάρου στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον καταγάλανο όρμο του "Onar Seaside Lounge" στην παραλία Λουτράκι, στο Ακρωτήρι. All-day snacking στην αμμουδιά, premium οστρακοφαγία πάνω στο κύμα και sushi bar με ψάρια από τις θάλασσες του νησιού θα συμπληρώνονται από ένα high end εστιατόριο θαλασσοφαγίας, που θα μοιάζει πολύ με κρητικό αδερφάκι του "Varoulko Seaside".

"ΚΑΠΑΔΙΚΟ" ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Ο Μιχάλης Μάρθας στο Καπάδικο στην Κάλυμνο

Το πρώτο ολόδικό του μαγειρικό πόστο αποκτά φέτος ο Μιχάλης Μάρθας, ένας από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του. Με το "Καπάδικο" επιστρέφει στην πατρίδα του την Κάλυμνο για να αναδείξει γεύσεις και παραδόσεις του νησιού, δίνοντας έμφαση στην ψαροφαγία και το dry aging ψαριού, αλλά και την τυροκόμηση, το κρέας και τις τεχνικές συντήρησης και ζύμωσης.

"ΤΕΡΠΝΟΝ" ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το Terpnon στην Κρήτη

Chef’s table μπροστά από γάστρες, μερακλίδικες σούβλες και design με υπογραφή συνθέτουν την ταυτότητα του new age μαγέρικου που έχει βάλει μπρος εδώ και λίγο καιρό ο ταλαντούχος νεαρός σεφ Γιώργος Μπερκάκης, το οποίο γνωρίσαμε ως chef de cuisine στο χρυσοσκουφάτο "Alali" της Σαντορίνης, με επιλεγμένα τοπικά κρασιά και κρητικές μπίρες να συμπληρώνουν την καλοφαγία.

"PILÓS" ΣΙΦΝΟΣ

Ο Γκίκας Ξενάκης

Με την προσθήκη του Γκίκα Ξενάκη στο ρόστερ των σεφ που φιλοξενεί εμπλουτίζει την ολοένα δυναμικότερη γαστρονομική του βεντάλια το νησί του Τσελεμεντέ. Το "Pilós" είναι το εστιατόριο του νέου ξενοδοχείου "Stamna" στην Απολλωνία, ανοιχτό προς το παρόν μόνο για τους επισκέπτες του, και ο βραβευμένος σεφ θα υπογράφει μοντέρνα ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε σιφνέικα και κυκλαδίτικα προϊόντα.

"NAFSIKA" ΕΛΟΥΝΤΑ

Mavro Santorini Jean Charles Metayer

Μια μεγάλη επιστροφή είναι για τον γαστρονομικό χάρτη της Ελούντας η επαναλειτουργία του "Nafsika" στο πολυτελές resort "Porto Elounda", και μάλιστα διπλή επιστροφή, μιας και μαζί με τον τίτλο επιστρέφει εκεί και ο σεφ που μεγαλούργησε στις κουζίνες του: ο πολυβραβευμένος Jean Charles Metayer, που αναλαμβάνει το ρόλο του executive chef του ομίλου Elounda.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο καλοκαιρινό περιοδικό Taste & Travel, που βρίσκεται ήδη στα περίπτερα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Πολιτισμός, επιστήμη και γεύση "ταξιδεύουν" από το Αγρίνιο και το Καστελόριζο μέχρι τον Καναδά

Με τρεις ξεχωριστές διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο ΕΟΤ τον Οκτώβριο προβάλλει το πολυδιάστατο ελληνικό τουριστικό προϊόν, συνδυάζοντας μουσική, επιστήμη, γρίφους και γαστρονομία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2025

Vione Paros: Το νέο πολυτελές καταφύγιο των Κυκλάδων ολοκληρώνει με επιτυχία την πρώτη του σεζόν

Με φόντο τα γαλάζια νερά του Αιγαίου και τη γοητεία της Πάρου, το Vione Paros καθιέρωσε το όνομά του ως το νέο σημείο αναφοράς της πολυτελούς φιλοξενίας στις Κυκλάδες.

Thessaloniki Walking Tours: Οκτώβριος γεμάτος ιστορία, γεύσεις και περιπέτεια

Ο Οκτώβριος φέρνει μια σειρά διαδρομών που συνδέουν την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την καθημερινή ζωή της Θεσσαλονίκης.

Πόσο ασφαλές είναι να περπατάς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη;

Η καθημερινή βόλτα στο κέντρο της πόλης μπορεί να είναι είτε απόλαυση είτε ρίσκο. Ποιες πόλεις προσφέρουν πραγματικά το καλύτερο περπάτημα;

Η KLM γιορτάζει 95 χρόνια συνδέοντας Ελλάδα και Ολλανδία

Από το Άμστερνταμ στην Αθήνα και από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο, η KLM συνεχίζει να φέρνει τους ταξιδιώτες πιο κοντά σε κάθε προορισμό.

Μπορεί η Αττική να εξελιχθεί σε διεθνή προορισμό πρώτης επιλογής;

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε δυναμικά στη διεθνή τουριστική έκθεση IFTM "Top Resa 2025" στο Παρίσι, παρουσιάζοντας το όραμά της για έναν τουρισμό εξωστρεφή, ανταγωνιστικό και βιώσιμο.

5 προορισμοί για να αποδράσεις την 28η Οκτωβρίου

Οργανώσου από νωρίς και προγραμμάτισε μια σύντομη πλην αναζωογονητική εκδρομή σε αυτές τις περιοχές σε Πελοπόννησο, Ήπειρο, Θεσσαλία ή Μακεδονία.