
Πέντε εστιατόρια - αφορμές για για γευστικά ταξίδια, μας καλούν φέτος να ξεχυθούμε στις θάλασσες για να συναντήσουμε στα τραπέζια της τη γεύση της Ελλάδας. Σημειώστε και ραντεβού εκεί!
"ONAR" ΧΑΝΙΑ

Γαστρονομική εμπειρία τεσσάρων επιπέδων θα υπογράφει φέτος ο Λευτέρης Λαζάρου στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον καταγάλανο όρμο του "Onar Seaside Lounge" στην παραλία Λουτράκι, στο Ακρωτήρι. All-day snacking στην αμμουδιά, premium οστρακοφαγία πάνω στο κύμα και sushi bar με ψάρια από τις θάλασσες του νησιού θα συμπληρώνονται από ένα high end εστιατόριο θαλασσοφαγίας, που θα μοιάζει πολύ με κρητικό αδερφάκι του "Varoulko Seaside".
"ΚΑΠΑΔΙΚΟ" ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Το πρώτο ολόδικό του μαγειρικό πόστο αποκτά φέτος ο Μιχάλης Μάρθας, ένας από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του. Με το "Καπάδικο" επιστρέφει στην πατρίδα του την Κάλυμνο για να αναδείξει γεύσεις και παραδόσεις του νησιού, δίνοντας έμφαση στην ψαροφαγία και το dry aging ψαριού, αλλά και την τυροκόμηση, το κρέας και τις τεχνικές συντήρησης και ζύμωσης.
"ΤΕΡΠΝΟΝ" ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Chef’s table μπροστά από γάστρες, μερακλίδικες σούβλες και design με υπογραφή συνθέτουν την ταυτότητα του new age μαγέρικου που έχει βάλει μπρος εδώ και λίγο καιρό ο ταλαντούχος νεαρός σεφ Γιώργος Μπερκάκης, το οποίο γνωρίσαμε ως chef de cuisine στο χρυσοσκουφάτο "Alali" της Σαντορίνης, με επιλεγμένα τοπικά κρασιά και κρητικές μπίρες να συμπληρώνουν την καλοφαγία.
"PILÓS" ΣΙΦΝΟΣ

Με την προσθήκη του Γκίκα Ξενάκη στο ρόστερ των σεφ που φιλοξενεί εμπλουτίζει την ολοένα δυναμικότερη γαστρονομική του βεντάλια το νησί του Τσελεμεντέ. Το "Pilós" είναι το εστιατόριο του νέου ξενοδοχείου "Stamna" στην Απολλωνία, ανοιχτό προς το παρόν μόνο για τους επισκέπτες του, και ο βραβευμένος σεφ θα υπογράφει μοντέρνα ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε σιφνέικα και κυκλαδίτικα προϊόντα.
"NAFSIKA" ΕΛΟΥΝΤΑ

Μια μεγάλη επιστροφή είναι για τον γαστρονομικό χάρτη της Ελούντας η επαναλειτουργία του "Nafsika" στο πολυτελές resort "Porto Elounda", και μάλιστα διπλή επιστροφή, μιας και μαζί με τον τίτλο επιστρέφει εκεί και ο σεφ που μεγαλούργησε στις κουζίνες του: ο πολυβραβευμένος Jean Charles Metayer, που αναλαμβάνει το ρόλο του executive chef του ομίλου Elounda.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο καλοκαιρινό περιοδικό Taste & Travel, που βρίσκεται ήδη στα περίπτερα!