
"Mareterra": το πολυαναµενόµενο estate project στο Μονακό εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Πρίγκιπα Αλβέρτο και την Πριγκίπισσα Charlene. Μια πόλη 60 στρεµµάτων που αναδύεται κυριολεκτικά από τη θάλασσα και εκτείνεται στην περιοχή του Larvotto Beach, 5 λεπτά µόλις από την κεντρική πλατεία του Casino.

Ένα έργο που βασίζεται στην καινοτοµία και τη βιωσιµότητα από σπουδαίους αρχιτέκτονες, όπως ο Renzo Piano, επιχειρεί να συνδυάσει την πολυτέλεια µε την αρµονία µε τη φύση. Μίνιµαλ στυλ σε γήινους τόνους µε τέσσερις πολυτελείς βίλες και 100 διαµερίσµατα. Μεγάλος δηµόσιος χώρος για περπάτηµα και χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα, ιδιωτικό λιµάνι για σκάφη, δηµόσια πισίνα εκτός της ιδιωτικής και 1000 δέντρα, που ήρθαν από την Τοσκάνη συµπληρώνουν το σκηνικό µαζί µε το υπέροχο γλυπτό του Alexander Calder που δεσπόζει στην είσοδο. Επίσης πολυτελή µαγαζιά για shopping και τρία εστιατόρια προς το παρόν από τα οποία έχουν ανοίξει τα δύο, τα οποία έχουµε επισκεφτεί.


Ξεκινάμε με το "Marlow", το all day αγγλικό σικ µπαρ-εστιατόριο που σχεδιάστηκε από τον διάσημο Γάλλο-Μεξικανό αρχιτέκτονα-designer Hugo Toro. Μερικά από τα έργα του είναι το Gothic Bar στο Λονδίνο, το µισελενάτο Pur στο Παρίσι, το L’Atelier de la Villa Albertine στη Νέα Υόρκη και το Orient Express La Minerva Hotel, στην καρδιά της Ρώµης, που θα ανοίξει τον Απρίλιο.
Ζεστή και πολυτελής η ατµόσφαιρα του Marlow, κυριαρχεί το ξύλο στα έπιπλα σε συνδυασµό µε ροζ και πράσινο µάρµαρο. Εντυπωσιακότατο το µπαρ στη µέση του εστιατορίου µε murano γυαλί. Μεγάλη ποικιλία ουίσκι για τους λάτρεις του είδους. Πίνοντας ένα Vesper Martini highlight του Marlow, νοµίζεις θα συναντήσεις τον James Bond.
Η κουζίνα του chef Sebastian Blin στηρίζεται στην κλασική αγγλική σε συνδυασµό µε τα τοπικά προϊόντα που δίνουν πιο µεσογειακή γεύση. Iconic αγγλικό πρωινό, scotch αυγά, fish and chips και σολοµός gravlax µερικές απο τις επιλογές µας. Από μεσηµεριανό και βραδινό ξεχωρίσαµε το beef wellington, κλασικό αγγλικό πιάτο συνοδευµένο µε πουρέ πατάτας και άρωµα τρούφας. Νόστιµα τα roll αστακού και καβουριού. Πέµπτη έως Κυριακή ζωντανή jazz µουσική µε επιλογές από τον chef, σαµπάνια µε τοστ αστακού για µεσηµεριανό. Από την άνοιξη θα σερβίρεται φαγητό και στη βεράντα. Φυσικά δεν θα µπορούσε και για τους λάτρεις του απογευµατινού τσαγιού να έλειπε αυτή η αγγλική ιεροτελεστία, µια µέγαλη ποικιλία του είδους συνοδευόµενη µε finger σάντουιτς και brownies.

Στον κάτω όροφο του συγκροτήµατος "Mareterra" επισκεφτήκαµε το super µοντέρνο και elegant "99 Sushi Bar & Restaurant" που άνοιξε στο Monaco στις 13 Φεβρουαρίου, αλλα είναι ήδη γνωστό από τη φηµισµένη πορεία του σε Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Bilbao, Marbella, Dubai, Abu Dhabi µ’ ένα αστέρι µισελέν, Rabat. Ο χώρος του χαρακτηρίζεται από το άπλετο φως, ενώ κυριαρχεί το γυαλί στους τοίχους και το δάπεδο σε συνδυασµό µε έντονο κόκκινο χρυσό και µαύρο. Απευθύνεται σε ένα απαιτητικό κοινό που το προσκαλεί ν’ ανακαλύψει την τέχνη της υψηλής γιαπωνέζικης γαστρονοµίας µε την καλύτερη πρώτη ύλη, από τα πιο κλασικά γιαπωνέζικα πιάτα ως τα πιο avant garde και καινοτόµα.
Απολαύσαµε το εξαιρετικό σούσι σε κλασικές και δηµιουργικές εκτελέσεις, τα χτένια µε ume σος, το black cod µε red miso, γευστικότατο το λαβράκι φλαµπέ µε λάδι από κόλιανδρο και momiji oroshi σος. Επίσης διαθέτει µια εντυπωσιακή λίστα κρασιών µε 300 ετικέτες απ΄όλο τον κόσµο.
Το προσωπικό φιλικό και εξυπηρετικό. Ευχαριστούµε ιδιαίτερα την Quentin Duquesne, assistant restaurant general manager. Το "Mareterra Monaco" δεν είναι µόνο εκθαµβωτικό αρχιτεκτονικό estate project, αλλα και ένα νέο κέντρο έλξης γι’ αυτούς που ψάχνουν να ζήσουν ή να επενδύσουν στην πρώτη γραµµή της πολυτέλειας και της κομψότητας.