Νίσυρος: με το συνέδριο του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο GEO/eco-FESTIVAL ΝΙΣΥΡΟΥ

νι

Το ενδιαφέρον από την επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο συγκέντρωσε από 11 μέχρι 13 Οκτωβρίου 2024 στη Νίσυρο το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) σε συνδιοργάνωση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νισύρου (ΔΗΚΕΝ) και το Γεωπάρκο Νισύρου.

Με τη βιωσιμότητα σε διαφορετικές της εκφάνσεις στο επίκεντρο τα θέματα που εξέτασε το Συνέδριο ήταν από το υποψήφιο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Νισύρου μέχρι τη διαχείριση απορριμμάτων σε μικρά νησιά. Το Συνέδριο είχε υψηλού επιπέδου εισηγήσεις και συζήτηση για τα δύο παραπάνω σημαντικά ζητήματα και αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γεωπάρκου Νισύρου στην UNESCO. 

νι

Στα πλαίσια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Γεωπάρκο Νισύρου όπου οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για την ιστορία του και την αξία του.

Με το τέλος του θεματικού μέρους του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε το εσωτερικό συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ με απολογισμούς και εκλογή νέας επταμελούς γραμματείας η σύνθεση της οποίας είναι η εξής: Νίκος Ασλάνογλου (Βέροια), Κώστας Βολιώτης (Βόλος), Θανάσης Θεοδωρόπουλος (Πάτρα), Γιώργος Καλλιαμπέτσος (Αθήνα), Δημήτρης Μίχαλος (Ρόδος), Λίλυ Οικονόμου (Βόλος) και Μαίρη Χουλιέρη (Χαλκίδα).

Με το συνέδριο ολοκληρώθηκε το 2ο GEO/eco-FESTIVAL ΝΙΣΥΡΟΥ που περιλάμβανε μια σειρά ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων με επίκεντρο τη γη, τη θάλασσα και τον άνθρωπο, μέσω της προβολής του ιδιαίτερου ηφαιστειακού τοπίου της Νισύρου. Ένα από τα νεότερα ηφαιστειακά κέντρα της Ελλάδας, που περιλαμβάνεται στα ενεργά ηφαίστεια της χώρας μας, αποτελεί μοναδικό στο είδος του ανοιχτό γεωλογικό μουσείο με επισκέψιμους ενεργούς κρατήρες και ιδανική αφορμή για να ανακαλύψουμε ένα νησί μοναδικό, με δική του ενέργεια και χρώμα.

νίσυρος

Στηρίζοντας νεότερες μουσικές τάσεις αλλά και παραδοσιακούς ήχους με σκοπό τη διατήρησή τους μέσα από τις επόμενες γενιές, το 2ο GEO/eco-FESTIVAL ΝΙΣΥΡΟΥ που ξεκίνησε με τη θαυμάσια progressive rock Pink Floyd Tribute band παρουσίασε ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, όπως μια σειρά από συναυλίες των Αλκίνοου Ιωαννίδη, Γλυκερίας, Δήμητρας Γαλάνης, Παντελή Θαλασσινού και άλλων. Δίνουμε από τώρα λοιπόν, ραντεβού για του χρόνου! 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Λένε πως αυτά είναι τα πιο αγχωτικά αεροδρόμια της Ευρώπης

Με αφορμή το "πάγωμα" αφίξεων και αναχωρήσεων στο ελληνικό FIR, παρουσιάζεται το top 23, με κορυφαίο το αεροδρόμιο Lisbon Portela της Λισαβόνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/01/2026

Σούπερ μάρκετ... σαφάρι, hushpitality και όλες οι τάσεις που θα απασχολήσουν το 2026 τα ταξίδια μας

Tα δεδομένα και οι εξπέρ του τουρισμού μίλησαν. Ξεφυλλίσαμε διεθνείς εκδόσεις και αναλυτικές αναφορές για το ταξίδι και συγκεντρώσαμε έξι προβλέψεις για τη νέα χρονιά.

Καππαδοκία: Η γη της Ανατολίας και η ανερχόμενη γαστρονομία της

Από τα αερόστατα στις πρώτες γαστρονομικές διακρίσεις Michelin: ένα once in a lifetime ταξίδι στη μυστηριακή πατρίδα του Αϊ-Βασίλη.

Όλες οι αργίες και τα τριήμερα του 2026

Βγάλτε ημερολόγιο και οργανωθείτε, προκειμένου να κλείσετε εγκαίρως τα εισιτήριά σας ή να κάνετε τον προγραμματισμό σας.

Ταγγέρη: 48 ώρες στο σταυροδρόμι δύο ηπείρων

Με φόντο το στενό του Γιβραλτάρ, εκεί όπου Ευρώπη και Αφρική σμίγουν, η Ταγγέρη σε μαγνητίζει με τη μυστηριακή της αύρα.

Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί του 2026: Απ’ το βέλγικο Pompidou, στο Μπόλιγουντ

Αντλούμε έμπνευση από εναλλακτικούς προορισμούς όσο και πρακτικές λύσεις για αποδράσεις που εκπλήσσουν, και μας κρατούν σε πολιτιστική εγρήγορση - απ’ τις Βρυξέλλες στο Δελχί.

Εύκολα αλλάζαμε χρονιά σε αυτό το υπέροχο αλπικό καταφύγιο

Το Chalet Oberbort, στο Γκστάαντ της Ελβετίας, αποτελεί ένα από εκείνα τα ξενοδοχεία-όνειρα, όπου όλοι θέλουν να βρεθούν έστω και μια φορά στη ζωή τους.