Γιορτή γεύσεων και φύσης στο Ελατοχώρι

Μια ξεχωριστή γαστρονομική και πολιτιστική εκδήλωση θα φέρει στο Ελατοχώρι την ατμόσφαιρα της τοπικής κουλτούρας και των αυθεντικών γεύσεων υπό τον τίτλο "Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους".

Ελατοχώρι

Το "Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους" ανοίγει τις πύλες του στις 19 και 20 Οκτωβρίου στο Ελατοχώρι. Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, θα προσφέρει μια διήμερη εμπειρία συνδυάζοντας γαστρονομία και ψυχαγωγία.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων σεφ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη μαγειρική τέχνη και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Επιπλέον, το φεστιβάλ θα διαθέτει master chef kids, οργανωμένες δραστηριότητες για παιδιά υπό την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών και μάγειρων, καθώς και δράσεις εμπειρίας στη φύση, όπως περιπατητικές διαδρομές με οδηγούς βουνού.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οργανωμένα μπάρμπεκιου, μαγειρικές τεχνικές από ειδικούς και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις συνοδευόμενες από παραδοσιακούς ήχους. Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με μια μεγάλη συναυλία στο χώρο της έκθεσης.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, εκφράζει την πεποίθησή του ότι το φεστιβάλ μπορεί να γίνει σημαντικός πόλος ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της ορεινής Κατερίνης, καθώς και να συμβάλει στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Η αντιδήμαρχος Τουρισμού/Πολιτισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, τονίζει ότι με δράσεις εξωστρέφειας ενισχύουν τον Τουρισμό Εμπειρίας, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο και αναδεικνύοντας το γαστρονομικό προφίλ του Δήμου Κατερίνης. "Θα είναι χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας στις 19 και στις 20 Οκτωβρίου, στη γιορτή που με πολύ μεράκι σχεδιάσαμε", προσθέτει η κ. Διαμαντοπούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Τουρισμού Δ. Κατερίνης, στο τηλ.: 2351350410 - υπεύθυνος γραφείου: Νικολαΐδης Ευάγγελος ή gtourismou.katerini@gmail.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Influencer αποκαλύπτει 3 ελληνικά πανηγύρια που πρέπει να ζήσεις τον Δεκαπενταύγουστο

Που χτυπά η καρδιά του ελληνικού πανηγυριού τον Δεκαπενταύγουστο; Μια ελληνίδα influencer ξεχωρίζει τρία νησιά για αυθεντικό γλέντι, χορό και καλοκαιρινή διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/08/2026

Η Αθήνα είναι μία από τις καλύτερες πόλεις για να ζεις, λέει η Gen Z

Το Time Out ρώτησε χιλιάδες νέους κάτω των 30 ετών ποιες πόλεις του κόσμου κάνουν την καθημερινότητά τους καλύτερη. Από το Τόκιο και το Πόρτο μέχρι την Αθήνα, αυτές είναι οι 20 που ξεχώρισαν.

Διόλου τυχαία, όλοι θέλουν να πάνε σε αυτό το νησί φέτος το καλοκαίρι

Έστω και τώρα, πρέπει να μπει για τα καλά στο ραντάρ των καλοκαιρινών σου διακοπών ή ακόμη και εκείνων του Σεπτεμβρίου.

Lesante Cape: Πέντε δείπνα υψηλής ελληνικής γαστρονομίας στη Ζάκυνθο

Με το νέο Guest Chef Series, αστέρια Michelin, ξεχωριστοί σεφ και το κορυφαίο μπαρ της Ευρώπης συναντιούνται στο Ακρωτήρι από τον Αύγουστο ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ιδού οι νέοι κανόνες για τα αεροπορικά ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στα αεροπορικά ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια κίνηση που υπόσχεται να κάνει τη ζωή των επιβατών πιο εύκολη.

Το καφενείο της Ποταμιάς είναι η δροσερή έκπληξη του καλοκαιριού

Κάντε το εικόνα: ένα καφενείο κάτω απ' τα πεύκα της Πελοποννήσου με ένα μαγειρευτό ημέρας με λαχανικά από το μποστάνι, πατάτες τηγανητές με αβγά και λουκάνικα και παγωμένη τοπική μπίρα.

Στα χωριά της Νάξου χτυπά η καρδιά του νησιού

Από την αρχοντική Απείρανθο και το ζωντανό Φιλώτι μέχρι την καταπράσινη Κόρωνο, η ενδοχώρα της Νάξου αποκαλύπτει το πιο αυθεντικό πρόσωπο του νησιού.