Γιορτή γεύσεων και φύσης στο Ελατοχώρι

Μια ξεχωριστή γαστρονομική και πολιτιστική εκδήλωση θα φέρει στο Ελατοχώρι την ατμόσφαιρα της τοπικής κουλτούρας και των αυθεντικών γεύσεων υπό τον τίτλο "Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους".

Ελατοχώρι

Το "Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους" ανοίγει τις πύλες του στις 19 και 20 Οκτωβρίου στο Ελατοχώρι. Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, θα προσφέρει μια διήμερη εμπειρία συνδυάζοντας γαστρονομία και ψυχαγωγία.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων σεφ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη μαγειρική τέχνη και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Επιπλέον, το φεστιβάλ θα διαθέτει master chef kids, οργανωμένες δραστηριότητες για παιδιά υπό την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών και μάγειρων, καθώς και δράσεις εμπειρίας στη φύση, όπως περιπατητικές διαδρομές με οδηγούς βουνού.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οργανωμένα μπάρμπεκιου, μαγειρικές τεχνικές από ειδικούς και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις συνοδευόμενες από παραδοσιακούς ήχους. Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με μια μεγάλη συναυλία στο χώρο της έκθεσης.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, εκφράζει την πεποίθησή του ότι το φεστιβάλ μπορεί να γίνει σημαντικός πόλος ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της ορεινής Κατερίνης, καθώς και να συμβάλει στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Η αντιδήμαρχος Τουρισμού/Πολιτισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, τονίζει ότι με δράσεις εξωστρέφειας ενισχύουν τον Τουρισμό Εμπειρίας, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο και αναδεικνύοντας το γαστρονομικό προφίλ του Δήμου Κατερίνης. "Θα είναι χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας στις 19 και στις 20 Οκτωβρίου, στη γιορτή που με πολύ μεράκι σχεδιάσαμε", προσθέτει η κ. Διαμαντοπούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Τουρισμού Δ. Κατερίνης, στο τηλ.: 2351350410 - υπεύθυνος γραφείου: Νικολαΐδης Ευάγγελος ή gtourismou.katerini@gmail.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ο Βασίλης Μηλιώνης έχει πετάξει με αερόστατο στην Αίγυπτο

Από τους πιο υποσχόμενους ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο Βασίλης Μηλιώνης ετοιμάζει βαλίτσες για Ταϊλανδη και μοιράζεται μαζί μας εικόνες από τα Highlands της Σκωτίας, την πνευματικότητα του Λούξορ και την επιθυμία του να φτάσει μέχρι την άκρη του κόσμου, στην Παταγονία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/07/2026

Έρευνα Mastercard: Η άνοδος των "skilliday" αλλάζει τον τρόπο που ταξιδεύουν οι Ευρωπαίοι

Νέα έρευνα αναδεικνύει ότι σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι (48%) σχεδιάζουν αυτό το καλοκαίρι να μάθουν μια νέα δεξιότητα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ενώ η Gen Z ηγείται της τάσης.

Ο "αρνιώτικος γάμος" ταξιδεύει στο Lescovac της Σερβίας

Ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και τα Αριστοτέλεια μας δείχνουν πώς ένα παραδοσιακό έθιμο μπορεί να εξελιχθεί σε τρόπο τουριστικής προώθησης.

Συνεχίζονται οι προσφορές της Louis Hotels για αυτό το καλοκαίρι

H Louis Hotels, διαθέτει πάνω από 80 χρόνια εμπειρίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με 25 ξενοδοχεία για κάθε τύπο διακοπών στην Κύπρο και τα Ελληνικά νησιά.

Ace Hotel & Swim Club Athens: Ο παλμός του φετινού καλοκαιριού χτυπά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το ξενοδοχείο αποτελεί πλέον σημείο συνάντησης τόσο για όσους αναζητούν έναν διαφορετικό τρόπο να απολαύσουν το καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα.

Τι θα λέγατε για πιλάτες στο ατελιέ του Αλέκου Φασιανού στην Κέα;

Τον Αύγουστο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια εμπειρία ευεξίας, συνδέοντας την κίνηση με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του χώρου.

Δια χειρός Yves Camdeborge το μενού στα lounges μεγάλων αποστάσεων της Air France

Μια εμβληματική προσωπικότητα στη γαλλική γαστρονομική σκηνή δημιουργεί στα lounges για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle.